Zoeken:
Sitemap Favorieten

maandag 18 januari 2010

Met de aanbieding van het eerste exemplaar aan oud-voorzitter Sytse Salverda is het langverwachte jubileumboek van ijsclub Rept U, "Als 't water wordt in ijs herboren", officieel ten doop gehouden. Slager Jelle de Jager heeft aangeboden dat het boek vanaf vandaag ook bij hem in de winkel gekocht kan worden. In verband met de administratie kan dat alleen tegen de gewone prijs van 15 euro. Wie nog in aanmerking wil komen voor een exemplaar met € 2,50 ledenkorting moet zich tot het bestuur wenden. (reptu@topentwelonline.nl)  

 

De 140-jarige ijsclub mocht zich verheugen in een overweldigende belangstelling. Meer dan 200 mensen waren aanwezig op de feestelijke receptie, die muzikaal werd opgeluisterd door niemand minder dan Willem Molenbuur. Na afloop van het officiële gedeelte verdrong men zich rond de tafel waar de boeken werden verkocht.


De bijeenkomst kende een paar emotionele momenten. Sytse Salverda, die 35 jaar geleden naar Tzum verhuisde maar nog altijd een sterke band met ons dorp voelt, werd door de huidige Rept U-voorzitter Cor van der Meer benoemd tot erelid van de vereniging en kreeg het historische 'Sulveren Reedsje' opgespeld.


De samenstellers van het boek, Tjitte Bouwhuis en Marcella de Jong, kregen zoveel pluimen dat ze welhaast op Indianen begonnen te lijken en werden verrast met een mooie fles whisky (Frysk Hynder).
Bloemen waren er zelfs voor hun respectieve partners Douwina en Bouke, omdat die de afgelopen jaren noodgedwongen op het tweede plan zijn gekomen.


De grootste verrassing van de avond was echter het attente gebaar van Cor (bouwbedrijf) van der Meer. Namens alle leden van Rept U bood hij het bestuur en de karmasters een houten sneeuwschuivertje met inscriptie aan, als dank voor het organiseren van zoveel ijsvermaak en het prepareren van de baan.


De jarige ijsclub trakteerde de aanwezigen op een kopje koffie en nog een gratis consumptie naar keuze, en het café (Jellie dus) verzorgde daarbij belangeloos heerlijke hapjes.

Het bleef nog heel lang druk en gezellig!

Fotoalbum »

« Terug

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
do 20 februari 2020 Jaarvergadering Passage
vr 21 februari 2020 Fordivedaesje
za 22 februari 2020 TOP'63 - QVC Fordivedaesje
do 27 februari 2020 Soos 'Bliuw Warber'
vr 28 februari 2020 Bingo

Enquête herstart

BSO in Top & Twel

------------------------------

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

- Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Us Untwyk
Us Untwyk
Vier het leven
Vier het leven
Realisatie TTT software