Zoeken:
Sitemap Favorieten

maandag 8 november 2010

Der is wat oan 'e hân mei ús drinkwetter. Vitens hat dêr wat oan feroare en dat soe nuvere gefolgen hawwe. Omrop Fryslân komt hjoed te filmjen by Gerrit van Sinderen op 'e Bou. Hy is ien fan de minsken dy't daliks reagearre hawwe op de útstjoering fan juster oer knetterjende en fluitsjende senseo's en wettersieders. Die klachten ûntstiene neidat wetterbedriuw Vitens it wetter yn it westen fan Fryslân helderder makke hat. Dat is bygelyks te sjen oan 't badwetter dat tsjintwurdich blau is.  Omrop Fryslân ropt op om de klachten te melden op redaksje@omropfryslan.nl  om te sjen hoe grut oft it probleem is. 

 

Gerrit skriuwt yn syn brief û.o.: 
"Er vallen wat puzzelstukjes op hun plek. Ik woon in Oppenhuizen. Een tijd geleden had mijn vriendin al eens een klacht over haar snelkoker. Mij was al eens opgevallen dat het badwater blauw is, een heel andere kleur dan dat dit voorheen was en heb ik daarom soms uitslag op bepaalde plekken wanneer ik een bad heb genomen?
Ik maak mij zorgen over de opmerking van Vitens dat er aan de samenstelling niets veranderd is. De kleur, de veranderde afzetting van kalk in kookapparatuur en het compleet andere kookgedrag doet op zijn minst vermoeden dat er iets veranderd MOET zijn. Dat een drinkwaterbedrijf, waar je als consument onbewust zoveel vertrouwen in hebt, dit zo maar doet vind ik een vreemde zaak en doet in mijn geval afbreuk aan het eerdere genoemde vertrouwen. Zo ben ik op dit moment erg nieuwsgierig naar de meetwaarden die dit water oplevert wanneer je het laat onderzoeken op ALLE mogelijke meetwaarden. Voor zover mij bekend zijn er meer waarden te meten dan het aantal criteria waaraan het drinkwater volgens de regeltjes moet voldoen. Tijd voor onderzoek, waar ik als consument toch al steeds meer tijd aan spendeer.

« Terug

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
za 6 maart 2021 Oud Papier
za 3 april 2021 Oud Papier

Activiteitenkalender:

- Kerkdiensten

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top&Twel, Yn Beweging

- Brug Uitwellingerga

Uitgelicht
Biljarten
Driuwhout
Driuwhout
Realisatie TTT software