Zoeken:
Sitemap Favorieten

donderdag 7 april 2011

Er wordt momenteel keihard gewerkt bij de Philadelphia zorgboerderij aan de Eastwei. Een groep van ca. 20 acquisitiemedewerkers van De Telegraaf helpt er mee bij de bouw van de steigers voor het haventje waar straks milieuboot Philamare moet komen te liggen. Loonbedrijf Atsma sponsort het project door de palen te slaan en de gordingen aan te brengen. De kunststof steigerplanken zijn tegen een zeer flinke korting aangeboden door Lankhorst in Sneek.

 

Vanochtend om 9 uur werd de groep Telegraaf-mensen ontvangen bij café 'Oan de Leye', waar ze inscheepten in een grote sloep, gesponsord door Mikpunt Watersport in Sneek, om naar de zorgboerderij te varen. Tot dat moment wisten de vrijwilligers niet waar ze zouden gaan werken en wat er van hen werd verwacht. Maar stuk voor stuk zeggen ze deze klus erg leuk te vinden. Het komt er wel op aan, want behalve het op maat zagen van de steigerplanken moeten ook bergen zwarte grond worden verzet. En met al dat spitten en kruien worden er behoorlijke spierballen gekweekt. Aardig detail: Lankhorst maakt de kunststof planken (KLP) o.a. uit het afvalplastic dat straks door de Philamare uit het water wordt gevist.

 

Sjacco Miedema, rayonmedewerker bij De Telegraaf, wilde met zijn medewerkers aan teambuilding doen en tegelijk iets voor de samenleven betekenen. Hij nam contact op met de Stichting Present, die bemiddelt tussen vraag en aanbod van vrijwilligers. Present wist dat Philadelphia nog hulp nodig had bij de aanleg van het nieuwe haventje en de loopsteiger langs de kant, en de link was dus snel gelegd. 

 

Vanavond drinkt de groep nog even een afzakkertje in het café en dan gaat iedereen weer op huis aan, moe maar voldaan...

 

Fotoalbum »

« Terug

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
do 20 februari 2020 Jaarvergadering Passage
vr 21 februari 2020 Fordivedaesje
za 22 februari 2020 TOP'63 - QVC Fordivedaesje
do 27 februari 2020 Soos 'Bliuw Warber'
vr 28 februari 2020 Bingo

Enquête herstart

BSO in Top & Twel

------------------------------

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

- Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Us Untwyk
Us Untwyk
Vier het leven
Vier het leven
Realisatie TTT software