Zoeken:
Sitemap Favorieten

maandag 5 september 2011

Het skûtsje van Top en Twel, "De Twee Gebroeders", is geborgen. De schade lijkt mee te vallen. Vandaag komt een speciaal schoonmaakbedrijf om al het zand uit het schip te verwijderen. Daarna kan de motor onder handen worden genomen. Vorige week maandag sloeg het skûtsje om in het Markermeer, even buiten Lelystad, en zonk naar de bodem. Alle opvarenden, inclusief hondje Bonzo, konden gelukkig in veiligheid worden gebracht.

 

Een bergingsbedrijf wist het schip een dag later alweer te lichten en sleepte het naar Lelystad. Een expert van de verzekeraar is inmiddels langs geweest om de schade op te nemen. Kostbare delen als mast, zwaarden, helmhout en roer zijn intact. Het is nog even afwachten hoe het met de motor is. Maar die stond gelukkig uit toen het skûtsje omsloeg en hopelijk is deze daarom nog relatief eenvoudig te reviseren. De oorzaak van het omslaan is waarschijnlijk geweest dat het skûtsje vast is komen te zitten in een visnet.  

 

Schipper Jan Overwijk en zijn bemanning zijn inmiddels een beetje van de schrik bekomen.  Ze laten weten erg blij te zijn met alle blijken van medeleven. Hopelijk dekt de verzekering alle schade en kan er volgend seizoen weer gewoon wedstrijd mee worden gezeild. Overigens is misschien ook ontdekt waarom het skûtsje zo slecht vooruitkwam bij de IFKS-wedstrijden van vorige maand. Waarschijnlijk is er teveel ballast verwijderd op de verkeerde plaats. Dat zal nog nader worden onderzocht.

Fotoalbum »

« Terug

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 6 februari 2021 Oud Papier
za 6 maart 2021 Oud Papier
za 20 maart 2021 Passion Live in Top en Twel

Activiteitenkalender:

- Kerkdiensten

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top&Twel, Yn Beweging

- Brug Uitwellingerga

Uitgelicht
Gevelreinigingsbedrijf W. Gras
Gevelreinigingsbedrijf W. Gras
Zuideind Handel in Autobussen
Zuideind Handel in Autobussen
Realisatie TTT software