Zoeken:
Sitemap Favorieten

maandag 30 januari 2012

Automonteur Sim Wittebrood uit Noord-Holland heeft eigenhandig een nieuwe radiateur passend gemaakt voor de oude Renault-4 die door Douwe de Jager is omgebouwd tot veegauto voor IJsclub 'Rept U'. Daarmee is de club klaar voor de ijzige winterkou die in aantocht is. Hopelijk kan donderdag de ijsbaan open, maar daarover wordt u nog geïnformeerd. U weet: als de Rept U-vlag in top hangt, bent u welkom op de baan.

 

Sim, die het verbouwingsproject op gang bracht door de club een motor voor het autootje te schenken, was blij verrast met werk dat sindsdien is verricht. "Het is echt een heel handig vehikel geworden, zo met die open laadbak," zei hij bewonderend. Een vondst vindt hij ook het vluchtluik in het cabinedak, voor het geval de auto omvalt.

 

Otto Wiersema, eveneens uit Noord-Holland, heeft ook meegeholpen. De mannen zijn schaatsvrienden van Gerrit de Jong en "gewoon als aardigheid" doneren ze werk, tijd en materiaal aan IJsclub 'Rept U'. 

 

De veegauto is nu in principe al te gebruiken, maar er moeten nog wel een paar dingen gebeuren. De carburateur heeft bijvoorbeeld kuren maar kan hopelijk door Sim worden gerepareerd. Er moeten nog spijkerbanden onder en via internet wordt er een motortje gekocht om de hydraulisch beweegbare borstel aan te drijven.

 

Gerrit wrijft zich vergenoegd in de handen. "Wat sil it noflik wêze om no ris yn in waarme kabine te sitten by it feien, en net yn de kjeld efterop op de âlde feimasjine."

Fotoalbum »

« Terug

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
za 6 februari 2021 Oud Papier
za 6 maart 2021 Oud Papier
za 20 maart 2021 Passion Live in Top en Twel

Activiteitenkalender:

- Kerkdiensten

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top&Twel, Yn Beweging

- Brug Uitwellingerga

Uitgelicht
Zuideind Handel in Autobussen
Zuideind Handel in Autobussen
Gevelreinigingsbedrijf W. Gras
Gevelreinigingsbedrijf W. Gras
Realisatie TTT software