Zoeken:
Sitemap Favorieten

vrijdag 4 mei 2012

Een niet alledaags gebeuren in plan De Grachten. Bewoners hebben er aan het eind van de middag een op drift geraakte rondvaartboot geborgen. Op het Margrietkanaal, ter hoogte van de Easterbrêgesleat kwam de oude, oorspronkelijk uit Zwitserland afkomstige, rondvaartboot "Munot" in de problemen doordat de motor uitviel. Ook de boegschroef werkte nog maar gedeeltelijk.

 

Het schip (zonder passagiers) dreef stuurloos rond, maar wist uiteindelijk vast te maken aan het vroegere landje van Douma. Daar belde de bemanning een monteur van een revisiebedrijf in Marum. Deze kwam snel naar Uitwellingerga maar omdat de boot aan de overkant van de vaart lag, kon hij er niet bij komen. Bouke de Jong trof de monteur toevallig op straat en bood aan hem met zijn boot naar het schip te brengen.

 

Na een tijdje sleutelen besloot de kapitein van het schip dat het beter was aan de huizenkant van de vaart te gaan liggen, omdat de monteur dan bij z'n gereedschap in de wagen kon komen en de bemanning even aan de wal kon. Ze hadden namelijk de hele dag nog niet gegeten en rammelden dus van de honger.

 

Bouke sleepte het schip voor de wal bij Langebaen 19 en bracht daarna de bemanning naar het restaurant van Hart van Friesland, waar ze zich tegoed kunnen doen aan een voedzame maaltijd.

 

Het is nu nog onbekend of de monteur de motor weer aan de praat kan krijgen of dat het schip nog een nachtje aan de wal bij de Langebaen moet blijven liggen.

Fotoalbum »

« Terug

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 6 februari 2021 Oud Papier
za 6 maart 2021 Oud Papier
za 20 maart 2021 Passion Live in Top en Twel

Activiteitenkalender:

- Kerkdiensten

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top&Twel, Yn Beweging

- Brug Uitwellingerga

Uitgelicht
Gevelreinigingsbedrijf W. Gras
Gevelreinigingsbedrijf W. Gras
Zuideind Handel in Autobussen
Zuideind Handel in Autobussen
Realisatie TTT software