Zoeken:
Sitemap Favorieten

zaterdag 15 december 2012

De kerstmarkt van Uitwellingerga was drukbezocht en hartstikke gezellig. Grootste blikvanger was waarschijnlijk het tot "Charles Dickens Plein" omgedoopte Bertuspleintje tegenover de kerk. Geheel in Dickens-stijl verklede amateurspelers van onze toneelvereniging Fordivedaesje brachten de tijd van toen stijlvol tot leven. Op deze foto van Tjitte Hoekstra poseren Jan Overwijk en Marije Pander. De rol van de beroemde gierigaard Scrooge werd vertolkt door Hans Bergsma. Andere figuren werden o.a. tot leven gebracht door Franke de Jong, Tjitte Hoekstra, Doetie Schriemer, Kees van Stralen, Trees de Vries en Pier Visser.

 

Het rijden op de echte kameel was ook weer reuze populair. En de kerk van Uitwellingerga trok veel mensen met de grote tentoonstelling van kerststallen en de ten gehore gebrachte kerstmuziek.

 

Maar het ging de drommen bezoekers uit het dorp en van ver daarbuiten toch vooral om het lekkere eten en drinken en de leuke kerstartikelen, die langs de Buorren en een deel van de Brêgesleatswei bijna huis aan huis werden verkocht. Er werden goede zaken gedaan, ondanks het barslechte weer op vrijdag.  Wytse en Anneke hadden bijvoorbeeld zaterdagmiddag alle gerookte ganzenborst al verkocht en Douwina moest  bestellingen opnemen voor haar zelfgebrouwde Tia Douwina, omdat ze al snel door de hele voorraad heen was. Janny kon de hazenpeper niet aanslepen en Anne's restaurantje aan huis zat bomvol.

 

De opbrengst van veel verkopen was bestemd voor het goede doel.

 

Alle medewerkers van Top en Twel Aktief die deze kerstmarkt hebben georganiseerd, verdienen een dikke pluim!

 

Als u foto's heeft, stuur ze dan verkleind naar redactie@topentwelonline.nl . De meegestuurde bestanden mogen in totaal niet groter zijn dan 1 MB!

 

 

Fotoalbum »

« Terug

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 6 februari 2021 Oud Papier
za 6 maart 2021 Oud Papier
za 20 maart 2021 Passion Live in Top en Twel

Activiteitenkalender:

- Kerkdiensten

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top&Twel, Yn Beweging

- Brug Uitwellingerga

Uitgelicht
Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO)
Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO)
Rabobank Sneek
Rabobank Sneek
Realisatie TTT software