Zoeken:
Sitemap Favorieten

vrijdag 30 november 2018

Het bestuur van Dorpsbelang vraagt nog eens aandacht voor het nieuwe bestemmingsplan Top & Twel, en dan met name de groene bufferzone tussen Oppenhuizen en Sneek. In het vooropontwerp van het bestemmingsplan wordt niets gemeld over de groene buffer en dat baart zorgen. Bekend is dat grondspeculanten en projectontwikkelaars op de loer liggen om flink geld te verdienen aan de grond achter de Noardein als daar op gebouwd mag worden.

 

Enkele jaren geleden is door de Commissie Behoud Groene Buffer nog fel gestreden voor behoud van het groen tussen dorp en industrieterrein. Dat was destijds met name gericht op de uitbreidingsplannen van Douma Staal, maar toen waren deze andere dreigingen er ook al. Vanuit de gemeentepolitiek zijn er al in 2011 moties ingediend voor een groenplan tussen Douma Staal en de Broeresloot. 

 

Het voorontwerp van het bestemmingsplan ligt nog tot en met 17 december ter inzage bij de gemeenteloketten van Sneek en Bolsward.

 

Hier nog even de moties die zijn ingediend bij de vaststelling van het naastgelegen bestemmingsplan Sneek – Houkesloot/’t Ges. Moties 23-06-11 Voltastraat 5.pdf

 

« Terug

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
do 23 mei 2019 Stembureau Europese Verkiezingen
za 25 mei 2019 Oud Papier
zo 26 mei 2019 Zangdienst
wo 29 mei 2019 Slotconcert Súdwestkoor o.l.v. Jan Brens
do 13 juni 2019 Gondelvaart Buitensporige Bingo

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Zorgboerderij Eastwei
Zorgboerderij Eastwei
EHBO
EHBO
Realisatie TTT software