Zoeken:
Sitemap Favorieten

donderdag 7 februari 2019

Op initiatief van Dorpsbelang en het Grachtenplan is in oktober een enquête gehouden onder de inwoners van Oppenhuizen en Uitwellingerga over de geluidshinder van de A7. De uitkomst geeft aan dat de meerderheid van de inwoners de geluidshinder van de snelweg hinderlijk tot zeer storend ervaart.

 

Reden om in december per brief het probleem van de geluidshinder voor te leggen aan de betrokken en verantwoordelijke instanties (gemeente, provincie, Rijkswaterstaat). De dorpen doen suggesties om de geluidshinder in te dammen. Te denken aan stiller asfalt (dubbellaags ZOAB), geluidsschermen aan de A7 verscholen achter intensieve beplanting, akoestische maatregelen in de tunnelbuizen en verlaging van de maximum snelheid.

 

Voorzitter Wynold Feenstra van dorpsbelang: ,,Wij proberen deze maatregelen te onderbouwen. Voor de maximum snelheid geven wij aan dat Oppenhuizen en Uitwellingerga min of meer als woonwijken tegen Sneek aan liggen en het alleszins gerechtvaardigd is de snelheid van de A7, te weten 80 kilometer p/u vanaf afslag Sneek-Oost richting Joure voorbij de Prinses Margriettunnel (korte tunnelbuis: een klankkast die het geluid versterkt) aan te houden tot aan de uiterste grens van Uitwellingerga.”

« Terug

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 20 april 2019 Paaswake - Stille zaterdag
zo 21 april 2019 Paaszondag - bloemendienst
do 25 april 2019 Passage ledenavond
vr 26 april 2019 Koningsnacht
za 4 mei 2019 Oud Papier TOP'63 - Nagele

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

 

Uitgelicht
Fysiotherapie
Fysiotherapie
Atsma Loon- en Aannemersbedrijf
Atsma Loon- en Aannemersbedrijf
Realisatie TTT software