Zoeken:
Sitemap Favorieten

donderdag 7 februari 2019

Op initiatief van Dorpsbelang en het Grachtenplan is in oktober een enquête gehouden onder de inwoners van Oppenhuizen en Uitwellingerga over de geluidshinder van de A7. De uitkomst geeft aan dat de meerderheid van de inwoners de geluidshinder van de snelweg hinderlijk tot zeer storend ervaart.

 

Reden om in december per brief het probleem van de geluidshinder voor te leggen aan de betrokken en verantwoordelijke instanties (gemeente, provincie, Rijkswaterstaat). De dorpen doen suggesties om de geluidshinder in te dammen. Te denken aan stiller asfalt (dubbellaags ZOAB), geluidsschermen aan de A7 verscholen achter intensieve beplanting, akoestische maatregelen in de tunnelbuizen en verlaging van de maximum snelheid.

 

Voorzitter Wynold Feenstra van dorpsbelang: ,,Wij proberen deze maatregelen te onderbouwen. Voor de maximum snelheid geven wij aan dat Oppenhuizen en Uitwellingerga min of meer als woonwijken tegen Sneek aan liggen en het alleszins gerechtvaardigd is de snelheid van de A7, te weten 80 kilometer p/u vanaf afslag Sneek-Oost richting Joure voorbij de Prinses Margriettunnel (korte tunnelbuis: een klankkast die het geluid versterkt) aan te houden tot aan de uiterste grens van Uitwellingerga.”

« Terug

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
di 19 februari 2019 Voorjaarsbal Animato
zo 24 februari 2019 Reisverhaal Noord Korea
do 28 februari 2019 Soos ‘Bliuw Warber’
za 2 maart 2019 Oud Papier
zo 3 maart 2019 Open Deur-dienst Darts toernooi

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

 

----------------------

Enquête Top & Twel,

Yn Beweging

Pak en Beppe Peutergym yn HEA fan Omrop Fryslân: 

T&T Yn Beweging!!

 

Uitgelicht
Fokkes Multiservice
Fokkes Multiservice
Buurtverenigingen
Realisatie TTT software