Zoeken:
Sitemap Favorieten

maandag 1 juli 2019

LTO Noord organiseert, samen met het Wetterskip Fryslan, een demonstratie muizen bestrijden. De muizenplaag neemt dit jaar rond Top & Twel ook weer onrustbarende vormen aan. Dit maakt het nodig om actie te ondernemen en de ontwikkeling van de populatie te stoppen. De meest effectieve manier van muizen bestrijden is het onder water laten lopen van een weiland. Tijdens de demonstratie wordt de ernst van de situatie, maar worden ook de verschillende methoden van bestrijding getoond.   
 
Gezamenlijke aanpak van belang
Individuele boeren zijn druk met bestrijding, maar een meer collectieve impuls aan die bestrijding is nodig om de populatie kort te houden. Voorafgaand aan de demonstratie zullen Jan van Weperen van Wetterskip Fryslân en Peet Sterkenburgh van LTO Noord het belang van een goede, gezamenlijke, bestrijding benadrukken. Samenwerking is ook van belang om de wateronttrekking uit sloten binnen een gebied onderling af te stemmen en peildaling te voorkomen.
 
Demonstratie in Woudsend

Om te laten zien welke mogelijkheden er zijn om effectief te bestrijden, organiseren LTO Noord en Wetterskip Fryslan een demonstratie op dinsdag 2 juli 2019 tussen 13.00 en 15.00 uur

 

Boeren hebben becijferd dat de opbrengst van het gewas (gras) van door de muizenplaag getroffen stukken land soms met 40% to 60% gedaald is.

 

Foto's zijn genomen in het land van Jappie Wijnja (Horsewei).

 

« Terug

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
do 17 oktober 2019 Soos ‘Bliuw Warber’ Ledenavond Passage
za 19 oktober 2019 Fancy Fair 'Anna naar Ghana' TOP'63 - HJSC
do 31 oktober 2019 Bingo!
za 2 november 2019 TOP'63 - SSA Creil-Bant

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

Uitgelicht
Dwers troch it lekken
Dwers troch it lekken
Land en Meer Appartementen
Land en Meer Appartementen
Realisatie TTT software