Zoeken:
Sitemap Favorieten

zondag 5 januari 2020

Er was gister veel belangstelling voor de afscheidsreceptie van de Sneker huisarts Alkema. De familie Alkema woont al jaren in Oppenhuizen op de Noardein. Onderstaand bericht hebben wij overgenomen van de website van GrootSneek.

 

 

Enorme toeloop op afscheidsreceptie Sneker huisarts:

1500 mensen schudden dokter Alkema de hand

 

Hij nimt ouskeid na un ferkearde diagnose, dat is nou wel dúdelek!’ Die hij is dokter Sjoerd Alkema, die vanmiddag afscheid van z’n patiënten nam. En die verkeerde diagnose? “Nou hij docht dat de resepsy na un uurke wel oulopen weze sú. Nou moai nyt!” Moeilijk te schatten hoeveel mensen de sympathieke en geliefde Sneker huisarts en z’n vrouw Ria vanmiddag nog een afscheidshandje wilden drukken. “Maar het zijn er veel meer dan duizend, ik schat het op zo’n 1500 mensen”, aldus een collega van Alkema.

 

Het personeel van De Kajuit, waar de receptie gehouden werd, schakelde supersnel en ging met de schaal met hapjes naar buiten bij de megalange rij langs. Ondertussen kon iedereen mee genieten van de kostelijke verhalen die er door sommige patiënten verteld werden.

 

“Wij binne oans hele leven bij dokter Alkema weest. Ik siën um de earste kear nòch bij oans kommen op syn fytske. Hij had su’n fisserkòfferke met, hij kon un dure learen dòkterstas nòch nyt betale je. Ik had last fan myn búk en toen wist ik al dat ut un prima dòkter weze sú. Foardat hij de kouwe hannen op myn búk lei blaasde hij se earst warm!”

 

Een andere klant van Alkema wist te vertellen dat hij bij een droge huid altijd het advies gaf om die kwaal te bestrijden met wat Dove. Hij sprak het woord op z’n stadsfries uit, in plaats van het Engels, wist deze patiënt te vertellen. Instemmend gemompel van herkenning!

 

De massaal opgekomen patiënten konden ook kennismaken met Guido Snoek en Manon Urff,  het doktersechtpaar dat Sjoerd Alkema opvolgt. “Kanne se futdaleks siën, dat wij un geweldege dòkter had hewwe. Mar met dizze twee komt ut ok wel goëd je!” Snekers spelen blijkbaar nooit verstoppertje!

 

Lees hier het interview met dokter Alkema in het GrootSneek magazine van december.

 

(www.grootsneek.nl)

« Terug

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
za 18 juli 2020 Oud Papier
do 3 september 2020 Soos 'Bliuw Warber'
vr 9 oktober 2020 The Bounty Hunters

Informatie over het coronavirus

------------------------------

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

- Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top & Twel, Yn Beweging

------------------------------

Bekijk nu het sportzomeraanbod.

Uitgelicht
Ziekenhuis
Ziekenhuis
WMO-voorzieningen
WMO-voorzieningen
Realisatie TTT software