Zoeken:
Sitemap Favorieten

donderdag 15 oktober 2020

IJsclub ‘REPT U’ 150 jaar!

 

Hurdriderijen, ijszeilen, piksjitten, belslydjeien, pjukslydzjen en de kinderelfstedentocht. Al 150 jaar heeft ijsclub ‘REPT U’ vele mooie evenementen georganiseerd. En wat is er veel veranderd in die tijd. De houtjes met oranje veters werden easy gliders, bij de ‘poeiermolke’ eet men nu liever een broodje knak dan een koek. Kranten onder wollen truien zijn niet meer nodig nu we thermokleding hebben en in plaats van piksjitten zijn de kinderen aan het ijshockeyen. Maar één ding blijft gelijk: het ijsplezier bij jong en oud is groot!

 

Zodra de vorst aanhoudt, raken de gemoederen verhit. Bij het bestuur begint het dan te borrelen en de inwoners van onze dorpen houden het nieuws goed in de gaten. De grote vraag is iedere keer weer ‘Hoeveel centimeter meten we nu?’. Als de ijsbaan open gaat, kan het feest beginnen.

 

Dit jaar (op 15 oktober) bestaat de ijsclub 150 jaar en ook dat zou met een feest gepaard gaan. Helaas zijn de tijden nu even anders. We hopen gewoon op fantastisch winterweer zodat het gevierd kan worden zoals het bij een ijsclub past. Schaatsend op onze prachtige baan of heel misschien wel op de open vaarwateren rondom Top en Twel (waar de ijsclub de banen sneeuwvrij houdt). Dat zou nog eens een mooi jubileumcadeau zijn! Dus wat ons betreft: IT GIET OAN!  

 

« Terug

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
zo 25 oktober 2020 Open Deur-dienst
za 7 november 2020 Oud Papier
do 19 november 2020 Passage ledenavond
za 5 december 2020 Oud Papier

Wintertijd gaat in.

-----------------------------
Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep                        Structuurversterking          TenT/A7

- Top & Twel Duurzaam

Uitgelicht
Doarpsbelang
Doarpsbelang
Fan kyt of út

Realisatie TTT software