Zoeken:
Sitemap Favorieten
Opbrengst collecte Leger des Heils  (4-12) 

Beste dorpsgenoten van Top en Twel,

 

De collecte voor het Leger des Heils heeft het mooie bedrag van €554,14 opgebracht. 

Alle gevers heel hartelijk bedankt!

 

Met vriendelijke groet,

Trienke Pool. 

Kerk-in-Actie collecte (27-11)

Van 29 november t/m 5 december komen we bij u langs voor de Kerk-in-Actie collecte t.b.v. de vluchtelingenkinderen in Griekenland.
Helpt u mee met uw donatie?


Alvast bedankt!

 


 

Inzameling voor de Schuilplaats                                                                (25-11)

Rond het weekend van dankdag voor gewas en arbeid (1 november) zijn er oogstproducten en andere etenswaren ingezameld voor daklozenopvang De Schuilplaats in Sneek. Op de foto kunt u zien dat er heel wat is ingebracht!


Heel hartelijk dank aan alle gulle gevers! 

 

De Dorcas Voedselactie gaat door                                                                (12-11)

Het coronavirus maakt alles anders, ook voor Dorcas. Het is moeilijk om de allerarmsten te bereiken. Maar… opgeven doet Dorcas niet. Ook niet als het bijna onmogelijk wordt.

De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Ze leven in de kou en weten niet of ze morgen nog te eten hebben. Dorcas wilde dit jaar voor de 25ste keer voedselpakketten voor hen inzamelen bij supermarkten, in kerken en op scholen.  Maar helaas loopt het plan anders. Daarom pakt de organisatie de actie nu anders aan. Veiligheid en gezondheid gaan altijd voor. Ook de voedselactie in onze eigen Superrr kon niet doorgaan.


De producten die Dorcas normaalgesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen; inclusief handzeep. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller bij de allerarmsten.

U kunt ook bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door de online collectebus in te vullen. Doneren kan ook via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere.

Alvast hartelijk bedankt, namens de ontvangers en Sief Bekking-Boes

 

Opsteker van het jaar!                                                                        (20-10)       

Wij feliciteren Gretha Schraa voor 25 jaar

trouw collecteren voor de Nederlandse Brandwondenstichting. Gretha ontving van de Brandwondenstichting een zilveren opsteker. 

 

Gefeliciteerd namens allen uit Top en Twel!


Dit jaar was de opbrengst € 613,15. 

Namens de Stichting: Hartelijk Dank!

Sief Bekking
Frederiek Roodenburg 

 
Collecteopbrengst Nierstichting                                                               (12-10)

De collecte van de Nierstichting heeft het mooie bedrag van € 1023,03 opgeleverd in Oppenhuizen en Uitwellingerga.

Alle collectanten en donateurs worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Met de opbrengst van de collecte zet de Nierstichting alles op alles om nierziekten klein te krijgen en daarmee de wereld van nierpatiënten weer groot.

 

Lijkt het u leuk om volgend jaar van 19 t/m 25 september 2021 te collecteren voor de Nierstichting, dan kunt u zich aanmelden bij Saskia Feenstra, tel.nr. 559217/06-27208753 of via saskiafeenstra65@gmail.com   

 

Collectanten gezocht voor de actie: 'Geef Licht'                                          (02-10)

Geef licht!

Een beter leven voor vluchtelingenkinderen in Griekenland; Natte tenten, onvoldoende sanitair en te weinig eten. Zo wachten duizenden bange kinderen in Griekse vluchtelingenkampen op de winter die komt.


Ze zijn hier, soms helemaal alleen, aangekomen vanuit het Midden-Oosten en Afrika, op zoek naar warmte en veiligheid. Is dit de plek waar ze eindigen? 

 

Kerken staan op omdat ze geloven dat deze kinderen recht hebben op een beter leven. Ze helpen met voedsel, kleding en onderwijs en proberen hen op een betere plek te krijgen. Ook investeren we in de landen van herkomst in een beter leven voor kinderen. 

Voor dit goede doel wordt van 29 november t/m 05 december 2020 in het hele land huis-aan-huis gecollecteerd. Er zijn al enkele collectanten gevonden maar we zoeken nog meer personen die één of meer straten willen lopen.


Denkt u/denk jij "ik wil wel mee helpen", bel dan met: 
Corrie van der Zee - tel.: 559359 (corrievanderzee@gmail.com)
Mettelina Baarda-Kuiper - tel.: 06-21 28 43 53 (mrbk@home.nl)

Alvast bedankt!

 

Collecteopbrengst Prinses Beatrix Spierfonds 2020                                      (25-09)

Ook dit jaar hebben de collectanten weer een mooi bedrag opgehaald. Aan contant geld € 828,24. (De giften met QR-code zijn niet meegeteld, deze gaan rechtstreeks naar het PBS.)

Namens het Prinses Beatrix Spierfonds, alle donateurs en collectanten heel hartelijk dank!

Rixt Hoekstra
559729/06-29567326 

 

 

 

MS collecteweek (16-21 november 2020)                                                (03-07)

Collectanten gezocht in Oppenhuizen en Uitwellingerga
Van 16 t/m 21 november 2020 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar collectanten in Oppenhuizen en Uitwellingerga. Help jij ons in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Het is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 17.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo'n 1.000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Nationaal MS Fonds investeert de opbrengst uit de MS collecte in innovatieve onderzoeken naar MS.

Word collectant
Help jij mee? Het coronavirus heeft grote impact, ook op het Nationaal MS Fonds. Door de maatregelen hebben we onze fondsenwervende evenementen moeten uitstellen of afgelasten. Hierdoor lopen wij inkomsten mis. MS staat helaas niet stil. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet doorgaan.

Word collectant en haal geld op voor onderzoek naar MS. Collecteren is niet moeilijk en kost maar twee uur van je tijd. En het is nog leuk ook.

Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
za 5 december 2020 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top&Twel, Yn Beweging

- Brug Uitwellingerga

Uitgelicht
Vishandel Cees Bijlsma
Vishandel Cees Bijlsma
Badminton
Badminton
Realisatie TTT software