Zoeken:
Sitemap Favorieten
Collecte Nierstichting                                                                               (6-10)

De collecte van de Nierstichting heeft het mooie bedrag van € 828,60 opgeleverd in Oppenhuizen en Uitwellingerga. Alle collectanten en donateurs worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

 

Met de opbrengst van de collecte zet de Nierstichting alles op alles om nierziekten klein te krijgen en daarmee de wereld van nierpatiënten weer groot.

 

Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen. Ga naar www.nierstichting.nl of sms NIER naar 4333 voor een eenmalige donatie van 3 euro.

 

Lijkt het u leuk om volgend jaar, van 13 t/m 19 september 2020, te collecteren voor de Nierstichting, dan kunt u zich aanmelden bij Saskia Feenstra, tel.nr. 559217/06-27208753 of via saskiafeenstra@hetnet.nl

 

Joke en Mettelina in Moira                                                                       (11-7)

Al een poosje zijn we terug van onze reis naar Lesbos naar het vluchtelingenkamp Moria, maar wat hebben we het er nog vaak over! Werden we vooraf stil van het meeleven en alle goede gaven van jullie allen, zo werden we nu stil van alle verhalen van de vluchtelingen!

Het was zo’n indrukwekkende reis waarvan we de verhalen graag met jullie delen na de zomerperiode. We komen erop terug!

 

Hartelijke groet, Joke en Mettelina

 

(Fotoalbum: kamp Moria, Joke en Mettelina in actie en vertrekkende vrouwen)

 

Shower Power                                                                                        (17-4)

 

Van 13-20 mei vertrekken Joke Koning en Mettelina Baarda-Kuiper voor een week naar Lesbos om daar een week vrijwilligerswerk te doen bij de Stichting ShowerPower, nabij het vluchtelingenkamp Moria.

 

Shower Power => Douchen op een veilige plek
ShowerPower geeft vrouwen en kinderen warme en schone douches in een huiselijke omgeving waar zij zich veilig kunnen voelen. Meer nog dan alleen een plek met een warme douche, is het huis een safe house. Men kan er even bijkomen van het vreselijke leven in het kamp. Er wordt thee geschonken, fruit aangeboden en er is oprechte aandacht voor de vrouwen en kinderen.

 

Ondergoed voor vluchtelingen
Naast de hulp in het kamp wilen Joke en Mettelina een of meerdere koffers met bh’s en (kinder)onderbroeken meenemen. Want om de vrouwen (en kinderen) iets extra’s te geven zijn bh’s en/of nieuwe onderbroeken erg welkom!! En als de onderbroeken nog in de verpakking zit is dit helemaal mooi, dan voelt het nog meer als een cadeautje. Uiteraard is het wel belangrijk dat de bh's nog goed zijn, niet uitgelubberd etc.

 

Oproep
Mocht je een bijdrage willen leveren en bh’s en/of onderbroeken ter beschikking willen stellen, dan kan dat dagelijks na 17.00 uur ingeleverd worden bij Mettelina (Douwestrjitte 17 - Oppenhuizen). Naast bh’s en nieuwe (kinder)onderbroeken kan ook worden geholpen met een financiële bijdrage. Het geld wordt besteed aan huur en onderhoud van het bestaande pand en aan renovatie, huur en onderhoud van nieuwe panden. ShowerPower voorziet in alles wat nodig is: van douches, handdoeken, een föhn en shampoo tot een kop thee met fruit na. Een bijdrage kan gestort worden op rek.nr. NL04 ABNA 0643904336 t.n.v. MR Baarda-Kuiper o.v.v. LESBOS 

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
wo 23 oktober 2019 Bootcamp
do 31 oktober 2019 Soos ‘Bliuw Warber’ Bingo!
za 2 november 2019 TOP'63 - SSA Creil-Bant TNT Rocknight
za 9 november 2019 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

Uitgelicht
BeYoutiful by Maartje
Ouderensoos "Bliuw Warber"
Ouderensoos "Bliuw Warber"
Realisatie TTT software