Zoeken:
Sitemap Favorieten
Nationaal Fonds Kinderhulp: 'Actie Pepernoot'                                             (19/11)

Kinderhulp luidt noodklok: 18.000 kinderen op wachtlijst voor Sintcadeau

1 op de 8 kinderen groeit in Nederland op in armoede. Voor hen is pakjesavond vieren helemaal niet zo vanzelfsprekend. Nationaal Fonds Kinderhulp zorgt dit jaar dat 69.937 van deze kinderen toch een cadeautje krijgen van de Sint. Het aantal aanvragen is dit jaar echter zo hoog, dat 17.758 schoentjes dreigen leeg te blijven. Kinderhulp maakt zich daarom ernstig zorgen en luidt de noodklok.

 

December is niet voor alle kinderen een feestje. Tot groot verdriet komt de Sint bij duizenden kinderen niks brengen op 5 december, terwijl vriendjes en buurtkinderen wél een cadeautje krijgen. Daarom organiseert Kinderhulp, met dank aan de VriendenLoterij, sinds 2000 de Actie Pepernoot. Maatschappelijke organisaties kunnen bij Kinderhulp een cadeaukaart ten waarde van € 20,- aanvragen en bij bol.com voor het kind een persoonlijk cadeau uitzoeken. Dit jaar zijn er echter zoveel verzoeken om een Sinterklaascadeau binnengekomen, dat het er naar uitziet dat Kinderhulp waarschijnlijk meer dan 18.000 kinderen teleur moet stellen op pakjesavond.

 

Collectebus Superrr

In onze Superrr aan de Tsjerkebuorren staat bij de kassa een collectebus van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Daarbij ligt een korte uitleg van de Actie Pepernoot. Help je mee deze kinderen een onvergetelijke pakjesavond te bezorgen?

 

Collecteweek MS Fonds                                                                              (15/11)

Van 20 t/m 25 november organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte Multiple Sclerose.


Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Onderzoekers weten nog niet waardoor MS veroorzaakt wordt en hoe het genezen kan worden. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen.

Geef aan de collectant van het Nationaal MS Fonds. Iedere donatie –groot of klein– is welkom! De collectant van het Nationaal MS Fonds is te herkennen aan de collectebus met het oranje vlinderlogo.

Collectant gemist?
Ga naar www.mscollecte.nl, of maak een donatie over op giro 5057 (NL 92 INGB 000000 5057), of via sms STOPMS naar 4333 en doneer eenmalig €2,-.

 

Opbrengst Dorcas voedselactie   (07/11)

De Dorcas voedselactie van afgelopen vrijdag en zaterdag in onze eigen Superrr heeft het mooie aantal van 30 dozen opgebracht!!!

Alle gulle gevers en vrijwilligers hartelijk bedankt! De dozen zullen deze winter in samenspraak met lokale kerken in het Oost-Europa verspreid worden bij hen die het echt nodig hebben.
 
Bram, Sjoukje en Sief
 

Opbrengst Brandwondenstichting   (07/11)

 

Mede dankzij de inzet van de brandwondenstichting bij het werven van 5 nieuwe collectanten heeft de brandwondencollecte in onze dorpen nog €475,13 opgebracht.

Alle gevers en collectanten ook namens de brandwondenstichting en getroffenen hartelijk bedankt.
Jullie hebben het mede mogelijk gemaakt dat het onderzoek naar minder littekens en dus minder pijn en operaties voor brandwondenpatiënten kan blijven doorgaan.
 
We kunnen nog wel een paar collectanten gebruiken, dit kan bij mij op 06-40 111 735 of via www.brandwondenstichting.nl
 
Sief Bekking-Boes
 

Laatste week Grote Clubactie                                                                  (31/10) 

Al een aantal weken worden er door sportclubs uit Top & Twel loten verkocht voor De Grote Clubactie. Het doel van de actie is om in onze dorpen een gevarieerd sportaanbod te kunnen blijven aanbieden en dus hebben volleybalvereniging T&T, tennisclub TC Oppenhuizen en voetbalclub Top'63 net als vorig jaar de handen ineengeslagen.

 

Deze week is de laatste week om nog Grote Clubactieloten te kopen en te verkopen. Met de aankoop van één of meerdere loten steunt u niet één vereniging, maar alle drie sportclubs in Top & Twel. Een lot kost € 3,- per stuk. Hiervan gaat maar liefst 80% rechtstreeks naar onze verenigingen!

 

Mist u de lotenverkopers? Het is ook mogelijk om online loten te kopen via de speciale actiewebsite. Doe dat deze week nog!

 

Collecte Nierstichting                                                                                 (20/10)

De collecte van de Nierstichting heeft in Top en Twel het mooie bedrag opgeleverd van 

€ 868,87. Alle collectanten en donateurs worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage.

Met de opbrengst van de collecte zet de Nierstichting alles op alles om nierziekten klein te krijgen en daarmee de wereld van nierpatiënten weer groot. Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen.

 

Ga naar www.nierstichting.nl of sms NIER naar 4333 voor een eenmalige donatie van 2 euro.

We kunnen volgend jaar wel wat nieuwe collectanten gebruiken. De collecteweek in 2018 is van 16 t/m 22 september.  Als u de Nierstichting volgend jaar wilt helpen met collecteren kunt u zich nu al aanmelden bij Saskia Feenstra, tel.nr. 559217 of via saskiafeenstra@hetnet.nl.   

Met vriendelijke groet,
Saskia Feenstra
Broerstrjitte 25

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Aan-& Verkoop begeleiding woningen&bedrijfspanden
Aan-& Verkoop begeleiding woningen&bedrijfspanden

Agenda
wo 22 november 2017 Gemeenteraadsverkiezingen
vr 24 november 2017 E&E Brass: Banketstavenactie
za 25 november 2017 Repaircafé Schuurverkoop TOP'63 1 - Oeverzwaluwen 1 Sinterklaasfeest

Gemeenteraads-verkiezingen:

22 november 2017

 

 

Stemwijzer

----------------------------

 

Uitgelicht
Folksliet Top en Twel
Ondernemersvereniging Top en Twel (OVTT)
Ondernemersvereniging Top en Twel (OVTT)
Realisatie TTT software