Zoeken:
Sitemap Favorieten
Krantenbezorger gezocht                                                                            (12-04)

Wie wil mijn krantenwijk overnemen? Het gaat om de ochtendkranten voor de P. Walmastrjitte, Z. van Burmaniastrjitte, Merkelstrjitte en de Noardein van maandag tot en met zaterdag. De minimumleeftijd is 15 jaar.

Voor meer informatie, graag bellen op nummer 06-48607898 of 06-43464847

Groeten, Meike Steehouwer

 

Drone vermist                                                                                            (10-04)

Jente is zijn drone is 'gevlogen'. Waarschijnlijk is hij ergens terecht gekomen in de Bou. Mocht je hem vinden, zou je dan even willen bellen (of brengen) naar Jente Abma, Noardein 101. Dat zou heel fijn zijn! 

Met vriendelijke groet,
Ingrid en Jente Abma

Tel. 06 3126 2643
E-mail: ingrid.abma@gmail.com 

 

Wie doet binnenkort examen?                                                                      (31-03)

Doe je binnenkort examen, dan is de komende periode is erg spannend voor jou. Natuurlijk leven we als kerk met jullie mee, daarom: Geef jezelf of je vriend/vriendin, (klein)kind of kennis op voor onze Examen attentie! Door naam, adres en opleiding te mailen naar jelleensara@ziggo.nl krijgt degene die opgegeven wordt voor het examen begint een aardigheidje om succes te wensen.

 

Gevonden voorwerp                                                                                   (27-03)

Wie mist dit?

 

Af te halen bij:

J.Schraa
Broerstrjitte 53
Tel. 0515 559450

 

 

 

 

 

Bericht van de politie                                                                                 (09-03)

Let op! In het noorden van Nederland zijn stoffeerders actief die voor enorme bedragen hun diensten leveren. Ze richten zich vooral op kwetsbare ouderen en gaan hierbij zeer brutaal te werk. Deze werkwijze valt onder het strafbare feit oplichting.

 

Bent u slachtoffer van deze manier van oplichting, kent u iemand in uw omgeving of heeft u hierover andere informatie die van belang kan zijn voor de politie? Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan signalementen, betrokken voertuigen en kentekens.

 

Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Voor het anoniem melden kunt u bellen met 0800-7000.

 

Kom langs! En word ‘Gast van de Raad’                                              (16-02)

Ben jij benieuwd wat er allemaal gebeurt tijdens een raadsvergadering? Word ‘Gast van de Raad’!

 

Wat doet de gemeenteraad?

De gemeenteraad neemt beslissingen over zorg, wonen, groen, cultuur, verkeer en veiligheid. Het college van burgemeester en wethouders gaat met die beslissingen aan de slag. De gemeenteraad controleert of het college de besluiten op een goede manier uitvoert.

 

Kom langs!

Wil jij wel eens een kijkje achter de schermen? Dat kan! Als speciale ‘Gast van de Raad’ heten we je van harte welkom voorafgaand aan een raadsvergadering.

 

Je wordt om 18.00 uur verwacht in het gemeentehuis in Sneek. Onder het genot van een broodje en drinken vertellen we meer over de gemeenteraad, de politieke partijen en de raadsagenda van de avond. Aansluitend maak je kennis met de raadsleden en het college en mag je de raadsvergadering bijwonen. De komende data voor ‘Gast van de Raad’ zijn op donderdag:

Meld je snel aan!
Je kunt je aanmelden via griffie@sudwestfryslan.nl.

 

Welkom bij Boartlik Bigjin   (15-02) 

 

Hallo allemaal, (wat fijn dat jij er bent)

 

Zo starten wij de dag op peuterspeelzaal Boartlik Bigjin in Oppenhuizen.

 

 

Wist je dat Oppenhuizen een eigen peuterspeelzaal heeft?

 

De peuterspeelzaal is geopend op maandag, dinsdag, en woensdag ochtend van 8:30 tot 12:00. Hebben jullie, of kennen jullie kinderen die nu twee of drie jaar zijn en belangstelling hebben voor de peuterspeelzaal. Dan mogen jullie gerust contact met ons op nemen om even een kijkje te komen nemen op onze leuke peuterspeelzaal.

Voor meer informatie kun je bij de juffen terecht. (peuterspeelzaal Boartlik Bigjin).

 

Welkom!!

 

Niet alleen wij als juffen zijn heel erg enthousiast over onze peuterspeelzaal maar ouders zijn dit ook. Hieronder een klein verhaaltje over een eigen ervaring van een moeder.

----------------------------------------------------------------------

Sinds vorig jaar gaat mijn zoontje Jens met veel plezier naar de peuterspeelzaal Boartlik Bigjin. Het was voor ons niet lastig kiezen welke peuterspeelzaal we zouden nemen voor Jens. Ik heb mijn eind examen stage van mijn destijdse opleiding bij Petra mogen doen in 2013/2014 en dat was zo'n enorm fijne stage plek dat ik altijd al gezegd heb "als ik later kinderen krijg, gaan ze hier naar toe". Wij hebben gekozen voor de peuteropvang omdat ik persoonlijk vind dat er altijd een hele geliefde en ontspannen sfeer hangt, de juffen hebben altijd tijd en geduld voor ieder kind (en ouders) om even te kletsen en bij te praten. Er is veel persoonlijke 1 op 1 aandacht voor de kinderen en de kinderen hebben allemaal een eigen mentor (Petra of Michelle) waardoor je ook een vast aanspreekpunt hebt waar nodig. 

Sinds Jens op de peuterspeelzaal zit bij Petra en Michelle gaat hij met sprongen voor uit. Zijn taalontwikkeling  vliegt vooruit en ik vind het ook erg aangenaam dat er tweetalig gesproken word, je kan echt merken dat het Fries (wij spreken thuis Nederlands tegen Jens) echt opgenomen word en hij begint zelfs soms Fries te spreken.  Jens is altijd door het dolle heen als hij weer naar de peuterspeelzaal mag en wat hem betreft zou hij elke dag gaan. Altijd vrolijk erheen en vrolijk weer naar huis, grote verhalen over wat ze allemaal gedaan hebben. Van kleuren tot knutselen, leuke dans en zing spelletjes en altijd een leuk thema waar aan gewerkt word met de kinderen. De mooie knutselwerkjes die hij mee naar huis neemt hangen hier trots aan de deur en elke keer als we langs lopen vertelt hij trots dat hij dat bij juf "petla" en juf "sjelle" heeft gemaakt. 

 

Ik ben ontzettend blij met de keuze die wij hebben gemaakt voor de peuterspeelzaal, zelf komen wij uit Sneek en dus moeten we altijd een stukje rijden of fietsen, maar daar hebben we absoluut geen spijt en dat hebben we er graag voor over. Ik weet zeker dat Jens in zijn laatste jaar bij de peuterspeelzaal een fantastische tijd gaat hebben!

 

Wij hopen jullie snel te mogen ontmoeten op onze leuke peuterspeelzaal.

Met vriendelijke groeten, Petra en Michèlle

 

Telefoonnummer: 06-10025665

 

Verhuisd                                                                                                  (06-02)

Beste dorpsbewoners en verenigingen,

 

Na een kleine 50 jaar gewoond te hebben in Oppenhuizen zijn we nu (helaas) verhuisd naar Sneek. Hierbij bedanken wij de verenigingen van Top en Twel voor het lidmaatschap.


Groetnis Joop en Elly Hoomans

 

Oprop:                                                                                                   (15-01)

Graach wol ik yn kaart bringe hokker skippen en skippersfamyljes der út Toppenhuzen en Twellingea komme. Ik bin op syk nei foto's, films, ynfo, eins alles oer de skippers en harren skippen út ús doarpen?

 

Sykjend nei in bepaald skûtsje kaam ik der achter dat der mear as 50 frachtskippen registrearre binne mei Top en Twel as thúshaven. Fan pream, skûtsje, tsjalk oant coasters.

 

Ek binne der sa'n 28 famyljes dy't as eigenaars út ús doarpen wei komme. Maar sykje ik op ynternet nei it ferlyne dan is der hast neat te fynen. Wa kin mei hjir fierder mei helpe?

 

Stjoer my in e-mail  sipkewillem@hotmail.com.

 

Sipke Willem de Schiffart

 

 CLUB SCHRIJFGALERIE                                                                             (28-12)

Schrijfgalerie ging in oktober van start met een leuke groep. Ongedwongen gezellig als van ouds. Gedachten en herinneringen omzetten in woorden, dat gebeurde. In een verhaal, in een gedicht. Dat kan kinderlijk eenvoudig.


Kom het eens meemaken, je mag zien en luisteren als je eerst de kat uit de boom wilt kijken. We delen creatief. We zijn een en al oor.


Begeleiders Marina Verboom en Ids Kuindersma zorgen voor schrijfstof en alles wat er mee samen hangt. Leuke onderwerpen, tips en trucs. Anders dan anders. Dat maakt het extra leuk en spannend.


Een schrijffeestje voor iedereen. Niemand die zich kwetsbaar of onzeker hoeft te voelen. Jezelf zijn in je eigen taal. Kom ook!!

Club Schrijfgalerie:
Wanneer: tweede zaterdag van elke maand, van 10.00 tot plm. 11.30 uur.
Zaterdag 9 maart 2019 staan de deuren weer wijd open ook voor jou.
Plaats: Quiltgalerie De Ganzerik, fam. Verboom, Leijepoel 2, 8625 HT Oppenhuizen. Afslag Industrieterrein Uitwellingerga.


Kosten: slechts € 5,00 per keer. (Bedrag komt geheel ten goede aan schrijfbehoeften clubdeelnemers).


Inlichtingen/Opgaven: Marina Verboom 559618, Ids Kuindersma 559757.
info@galeriedeganzerik.nl of idsger@xs4all.nl

 

Schema ophalen oud papier wijzigt in 2019                                                   (02-12) 

Het bestuur van voetvalvereniging TOP'63 wil de inwoners van Top & Twel alvast op de hoogte brengen van wijzigingen in het ophaalschema van oud papier voor volgend jaar. 

 

Wat verandert er?

- Het oud papier wordt niet meer standaard opgehaald op de 1e zaterdag van de maand.

 

Wat verandert er niet:

- De inzameldag blijft zaterdag, vanaf 8.00 uur.

- De organisatie blijft in handen van voetbalvereniging TOP'63.

- Het oud papier wordt ingezameld door een vrachtwagen van Omrin.

 

Het schema van 2019

Zaterdag 5 januari 2019

Zaterdag 20 juli 2019
Zaterdag 2 februari 2019 Zaterdag 17 augustus 2019
Zaterdag 2 maart 2019 Zaterdag 14 september 2019
Zaterdag 30 maart 2019 Zaterdag  12 oktober 2019
Zaterdag 4 mei 2019 Zaterdag 9 november 2019
Zaterdag 25 mei 2019 Zaterdag 7 december 2019

 Zaterdag 22 juni 2019

                                                    

Belevingsboek Voel, Deel en Beleef  (13-11)

It belibbingsboek fan Elja v/d Meer en Jaike Bergstra is te keap by de Superrr. Hjir leit ek in ynsjoch eksimplaar sadat jo earst eefkes sjen kinne wat it boek presiis ynhâldt.
Blêdzje it ris troch; faaks is it krekt wat as kadootsje foar de feestdagen.  

 

Workshop Wolspinnen       

 

 

Inclusief gebruik spinnenwiel en wol en  Koffie of  thee

13.00 – 17.00 uur

Maximaal 3 personen.         € 15.- p.p.

Email voor afspraak: tineke.vd.sloep@home.nl

Douwestrjitte 18, Oppenhuizen.

 

 

Computer problemen?


 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
do 25 april 2019 Passage ledenavond
vr 26 april 2019 Koningsnacht
za 4 mei 2019 Oud Papier TOP'63 - Nagele Dodenherdenking / Deadebetinking
za 18 mei 2019 TOP'63 - Sleat

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

 

Uitgelicht
Apotheken
Apotheken
Sanders polyesterwerk
Sanders polyesterwerk
Realisatie TTT software