Zoeken:
Sitemap Favorieten
Anna de Hoop (Anna's Patat)                                                                         (15-08)

Op 25 juli jl. ging de patatkraam Anna's Patat in Stiens in vlammen op. Eigenaresse en dorpsgenote Anna de Hoop (Bonningastrjitte) raakte bij deze brand ernstig gewond.

 

Sindsdien verblijft Anna in het Brandwondencentrum in Beverwijk. Volgens de laatste berichten gaat het met kleine stapjes de goede kant op met Anna.

 

Voor degene die Anna een beterschapswens wil sturen, hierbij het adres van haar verblijf: 

 

Anna de Hoop

Afdeling B2 IC

Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk

Vondellaan 13

1942 LE  Beverwijk

 

Het doet Anna goed als ze weet dat er aan haar gedacht wordt.

 

(Facebook: Je bent een Liwwadder als....)

 

Gevonden  (13-08) 

Deze bril is gevonden op het industrieterrein ter hoogte van Verf van der Veer.

Af te halen bij fam. C. v/d Meer aan de Noardein 69 te Oppenhuizen

Oproep                                                                                                       (13-08)

Zou  de eigenaar van een zwarte kat met hier en daar witte vlekjes wonend in de omgeving van De Bou/Broerstrjitte/Douwstrjitte deze kunnen voorzien van een

halsbandje met belletje? Deze kat jaagt met grote regelmaat op de vogels in onze tuin. Een belletje kan de vogels tijdig waarschuwen.

Bij voorbaat dank.

J. Tamminga

 

Pizza Drive Sneek                                                                                        (07-08)

Op 7 en 21 augustus zijn wij niet aanwezig met onze pizzabus bij de Superrr
in Top enTwel.

Groet,

Andreas en Jelly

 

WEES ALERT OP INBRAAK! (05-08)

Op zaterdagmiddag 4 augustus jl. is er op klaarlichte dag ingebroken bij de familie H. Schraa op kappenburch 29 te Oppenhuizen.

Henk en Anne Schraa zaten in de voortuin en ondertussen is er iemand door de steeg langs de achterkant naar binnen gegaan en heeft daar een elektrische herenfiets uit de bijkeuken meegenomen en een Samsung tablet uit de woonkamer. Er is een oude damesfiets bij de ingang van de steeg achter gelaten.

 

Is er iemand die toevallig beveiligings /camera beelden heeft van de steeg of de straat dan zouden wij die graag zo spoedig mogelijk ontvangen.

Er is aangifte gedaan bij de politie!

 

Met vriendelijke groeten,

Familie Schraa (mob.nummer Joke Veenema 0621925406)

 

Gevonden: Tasdrager  (31-07) 

Deze tasdrager is afgelopen vrijdag (27 juli) gevonden in de berm langs de weg tussen de Brêgefinne en de Nije Dyk in Uitwellingerga. De eigenaar kan hem afhalen aan De Bou 11, Oppenhuizen. 

'Helden fan Hjir' zondag 30 september                                                          (21-07)

 

Annie Reitsma rint de Fjouwerdaags fan Nijmegen                                        (20-07)

Nei de Alvestêdekuiertocht hat Annie Reitma (De Bou) no ek de Fjouwerdaagse fan Nijmegen folbrocht. Fan herte lokwinske mei dizze prestaasje!! En wat wurdt no de folgjende útdaging?

 

(foto: Bonnie Metselaar)

 

Stefan Douma 2e in It Heidenskip                                                                (06-07)

Stefan Douma (Broerstrjitte) is tijdens fierljepwedstrijden op 30 juni in It Heidenskip op de 2e plaats geëindigd bij de jongens met een sprong van 15.84 meter. Een mooi resultaat en zeker een felicitatie waard!

 

(Bron: Sneeker Nieuwsblad)

 

Glitter-tattoos zetten                                                                                    (03-07)

Geef je een kinderfeestje, vrijgezellenfeest, bedrijfsfeest, voor de vakantie, of gewoon voor een avondje stappen?

 
Wij zetten professionele Glitter-tattoos. Wij gebruiken alleen de beste huidvriendelijke
materialen. Ze blijven minimaal 3 tot 5 dagen zitten. Er is keuze uit mega veel afbeeldingen, maar we kunnen ook thema’s, bedrijfslogo’s, of je eigen ontwerp maken.

 

Bel  of app voor meer informatie naar:

A. Bakker 06-14279233

 

Gevonden kentekenplaat (wit)                                                                     (23-6)

Wie mist deze kentekenplaat?

Gevonden ter hoogte van Sjaerdawei/Tsjerkebuorren.

Graag reactie naar redactie@topentwelonline.nl.

 

 

Vermist: 'Vlaggetjes van verkeersmaatjes                                                  (05/06)
Wie oh wie heeft zondagmiddag onze waarschuwingsvlaggetjes van de verkeersmaatjes aan de Eastwei geleend, of weet je waar ze liggen.  
 

Graag zouden wij ze weer terug hebben.
Nieuwe kosten € 10,- per stuk. 

 

Margreet de Boer (06-4271 4780)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hemdykrintocht                                                                                        (04/06)

Sneon 1 september wurdt de seisde Hemdykrintocht út Blauhûs wei organisearre. In rintocht mei in soad wille, muzyk en fertier troch ús gemeente SWF. Wa’t mei rinne wol, sjoch foar ynfo en kaartferkeap: www.himdykrintocht.nl.

 

 

Beleef Dagbesteding zoekt vrijwilligers en/of chauffeurs                                (19-05)

We zijn heel blij met de vrijwilligers die we nu al op de woensdag hebben. Vanwege toename van de gasten is er vraag naar uitbreiding van het aantal dagen in de dagbesteding. Deze uitbreiding willen we dan ook graag bieden.

 

Om die reden zoeken wij lieve vrijwilligers die één dag of één dagdeel willen komen helpen. En Beleef Dagbesteding zoekt ook chauffeurs, die enkele gasten kunnen brengen en/of halen.
 
Voor veel gasten van Beleef is de WMO taxi-pas een mooie oplossing. Echter wanneer één van de partners nog in het bezit is van een rijbewijs, geldt deze optie in principe niet. Uit de praktijk blijkt dan, dat het een hele belasting is om de partner naar de dagbesteding te moeten brengen.
 
Uw hulp is zeer welkom!
 
Bent u van nature betrokken bij ouderen, neem dan contact op met Engelien Perridon en informeer naar de verschillende mogelijkheden.
 
Telefoon 06-2519 2939 of via e-mail eperridon@beleefdagbesteding.nl
 
Derde prijs voor groep 8                                                                          (13-4)   

 Een prachtige derde prijs op het school voetbaltoernooi voor de jongens en meisjes van groep 8 

Afscheid logopediepraktijk Maaike Snijders-Bloksma                                  (01-04) 

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan… Direct na de voorjaarsvakantie stond het op topentwelonline.nl : Het nieuwsbericht dat Rhona van Sloten elke donderdagmorgen logopedie zal geven in het Harspit. Een goed initiatief van de aansturende logopedievestigingen van Wies Voolstra en Akke de Witte. Spreken is niet vanzelfsprekend! Het is daarom goed om deze voorziening in ons tweelingdorp te hebben.

 

 Maar Maaike dan…zullen een aantal dorpsgenoten denken. We hebben toch al jaren een “praatjuf” in ons dorp? Ja, is mijn antwoord, en hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een terugblik te werpen in de tijd:

Het was september 1987 toen ik mijn papieren in orde maakte om te starten met een logopediepraktijk. Ik nam contact op met de basisschool it Harspit en ontmoette mijn collega logopedisten uit de zuidwesthoek met wie ik tot 2016 contact zou onderhouden in diverse kwaliteitskringen. Vanaf 1993 maakte ik kennis met collega Ditty Bosscha die vanuit de GGD de screening ging doen voor spraak/taal/stem/gehoorkwaliteit in de basisschool it Harspit. Zij onderzocht, informeerde de ouders, de leerkrachten en verwees cliënten aan mij door. Het was een prettige samenwerking waar ik met plezier aan terugdenk.

 

Vele kinderen maar ook volwassenen met spraak- ,taal-, stem- en stotterproblematiek kwamen jarenlang in mijn “praatkamertje” op de Eastwei 8. Stapels schriftjes zijn volgeschreven en volgeplakt. Vele verslagen zijn getypt en besproken. Jarenlang was er overleg met de leerkrachten, de interne begeleider en de remedial teacher van de basisschool It Harspit. Stapels tekeningen, doosjes met chocolaatjes en andere leuke attenties volgden na afronding van een behandeling. Dank aan alle ouders, pakes, beppes en al degenen die meedachten in de spraak/taalbehandeling van hun kind. Dank aan alle mensen met wie ik op de basisschool overleg heb gehad. Dank aan Ditty en alle collega logopedisten die ik de afgelopen 30 jaar heb ontmoet.

Ik schreef het hierboven…”Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan…” De administratieve druk en daarbij komende kosten door de kwaliteitseisen van de zorgverzekeraars zijn de laatste jaren zo toegenomen dat het voor een kleine praktijk vrijwel onmogelijk bleek om nog te kunnen bestaan. Daarnaast moest mijn collega Ditty de screening ca. 5 jaar geleden beëindigen omdat hiervoor vanuit de GGD geen geld meer beschikbaar werd gesteld.

 

Het was september 2017… toen het 30 jaar later stil werd in het praatkamertje… Stil, totdat collega Wies mij belde en vroeg of ik open stond voor logopedie die aangestuurd zou worden vanuit de grote logopediepraktijken van Wies Voolstra en Akke de Witte. Zij zijn collega’s uit Sneek die ik sinds september 1987 ken, en die goede kwalitatieve zorg bieden. Ik juich dit initiatief van harte toe want spreken is niet vanzelfsprekend en hoe moet het anders met al die S-jes, R,tjes, woordvindingen, zinnetjes en hese stemmen in Top en Twel…?

 

Collega Rhona van Sloten zal de nieuwe “praatjuf” van ons dorp zijn en ik wens haar samen met al degenen die bij haar in de praktijk zullen komen, net zoveel succes, plezier en voldoening als ik de afgelopen 30 jaar heb gehad.

 

Dank aan ons dorp Top en Twel
Maaike Snijders-Bloksma

 

TC Oppenhuizen                                                                                        (14/3)

 

Logopedische praktijk in Oppenhuizen/Uitwellingerga                             (maart 2018)

Per maart 2018 vestigt de logopedische praktijk 'Vanzelfsprekend Sneek'(een samenwerkingsverband van de logopediepraktijken “Spraakmakend Sneek” en logopediepraktijk Wies Voolstra”) zich in het Multifunctioneel Centrum “It Harspit”

Beide Sneeker praktijken zijn binnen de (para) medische wereld geen onbekenden en beschikken over jarenlange ervaring welke nu ook aangeboden wordt in een vestiging in Scharnegoutum.

 

Wat houdt logopedie nu precies in?
Logopedie is zorg die nodig is als er problemen zijn met stem, spraak, taal, gehoor en slikken. Alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal alsmede problemen in het mondgebied is het werk van een logopedist.

Praten is voor iedereen een belangrijk middel om contact te maken. Communiceren doen we namelijk altijd en overal.

 

Met spraak en taal leert een kind te zeggen wat het wil, denkt of voelt. Dat is nodig voor een goede sociale en emotionele ontwikkeling en belangrijk voor het leren op school. Volwassenen en kinderen kunnen bijvoorbeeld moeilijkheden ondervinden bij de taal en/of de spraak. Hierbij valt te denken aan de kwaliteit van de zinsbouw, de woordenschat, de verhaalopbouw, slecht verstaanbaar spreken, stotteren, uitspraakfouten zoals bv. slissen en het niet of nauwelijks op gang komen van het praten. Bij volwassenen kan ook nog gedacht worden aan problemen ten gevolge van ziektes zoals de ziekte van Parkison of een herseninfarct.

 

De adem en stem kunnen iemand verhinderen om iets duidelijk te maken aan een ander, zoals schor zijn of heesheid. Tevens kunnen het gehoor en het luisteren nog een belemmerende factor zijn in de communicatie. Het onvoldoende waarnemen van verschillen in klanken en woorden, moeite met rijmen en moeite met onthouden zijn hier voorbeelden van.

 

Hoe gaat het in zijn werk
Iedereen mag logopedie adviseren: leerkracht, CB of kinderdagverblijf maar Logopedie vindt plaats op verwijs van een medicus. Meestal is dat de huisarts. U meldt zichzelf of kind aan en maakt een afspraak. Tijdens de eerste afspraak vindt de eerste intake plaats.  Vervolgens vindt meestal bij kinderen  uitgebreid spraak- en taalonderzoek plaats. Op grond hiervan wordt er een behandelplan opgesteld en kan de behandeling gestart worden. De resultaten worden met de cliënt en/of ouders/verzorgers doorgenomen.

 

Een logopedische behandeling duurt ongeveer een half uur. Tijdens de behandeling van kinderen wordt er zoveel mogelijk in spelvorm oefeningen aangeboden die erop gericht zijn het communiceren te verbeteren. De ouders zijn bij de behandeling aanwezig en krijgen uitleg over de thuis training.

 

Logopedische praktijk 'Vanzelfsprekend' heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract. De logopedie wordt vanuit de basisverzekering volledig vergoed tot 18 jaar. ( > 18 jaar wordt eerst  eigen risico aangesproken ).

 

Dependance MFC It Harspit

Vanaf 8 maart zal logopediste Rhona van Sloten iedere donderdagmorgen aanwezig zijn

Rhona is  25 jaar en woont sinds januari 2017 samen met haar vriend en twee katten in Akkrum. In mei 2015 is ze afgestudeerd aan de Hanze Hogeschool te Groningen, opleiding Logopedie. Ze heeft als logopediste al gewerkt in een ziekenhuis en in een vrijgevestigde praktijk

 

Rhona: “Met veel plezier help ik nu al bijna twee jaar kinderen met communicatieproblemen. Ik haal er veel voldoening uit om tijdens de behandelingen de kinderen te zien groeien in hun ontwikkeling. Mijn doel is om spelenderwijs oefeningen aan te bieden en de kinderen met een glimlach de deur uit te laten gaan. Naast mijn werk als logopedist ben ik ook werkzaam als zangdocent. Ik vind het leuk om zelf te zingen en om daarnaast tips en adviezen aan anderen te kunnen geven wat betreft de stem en ademhaling”.

 

Vragen

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met 06-42800106 of:

 

- Logopediepraktijk W. Voolstra, Schierstins 90 Sneek (0515 – 413813)                          - Spraakmakend Sneek, Ooievaarslaan 51 Sneek (0515 - 421309)                             

                                                                                                                

Ethiopië, Bahir Dar, 3 februari 2018
Het is altijd weer even slikken de eerste dagen, als ik hier voor langere tijd in mn eentje zit. Een totaal andere wereld, waar het aan van alles ontbreekt en het voortdurend improviseren is om iets voor elkaar te krijgen.

En ik wist het, ik kom hier al zo lang.
En toch is de schok elke keer weer enorm en rijzen er soms twijfels.


Maar ik voel me gesteund door de fantastische opbrengst van de uitgangscollecte na afloop van het optreden van het “Kompaenenkoor” in de Hermes tsjerke in Uitwellingerga vorige week vrijdag.


Samen met een bijdrage van de ouderen soos, het geweldige bedrag van €660,00.
Namens de allerarmsten in Ethiopië geweldig bedankt.


Jan Douma

 

Kerk in Actie                                                                                           (04-01)

Weet u niet wat u moet doen met de kerstkaarten, postzegels, oude mobieltjes of lege cartridges? Zamel ze in voor het werk van Kerk in Actie. Daarmee kunnen we samen nog meer mensen in de wereld een mooie toekomst geven. Ook  kunt u buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en briefgeld sparen. Dit wordt verkocht  aan banken, handelaars en verzamelaars. In 2016 was de opbrengst maar liefst € 41.289.

 

Alles is hartelijk welkom, u kunt ze inleveren bij de kerk te Oppenhuizen en bij

Geertje Anke Bouma. Kappenburch 12, telefoon:559522/ 0637478695

 

 

Gezocht: Bemanningsleden voor d'Halve Maen                                             (03-01)

D' Halve Maen zoekt nieuwe bemanningsleden. Is bemannen op een SKS skûtsje met een ambitieuze en gezellige sfeer altijd al je droom dan wel stille wens geweest? Ben jij een watersporter, teamplayer, fit als een hoentje en sterk als staal? Stuur dan een mail naar westerdijkklaas@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Klaas Westerdijk

 

Trochsetters, dy Nordic Walking dames!                                                   (02/12)

Nei al dat reinwetter is it in dridziche boel yn it Rasterhoffpark. Eltse moandei in oerke rinne is goed foar de spieren (ek dy fan de mûlen, ha ha). Start om 13.30 oere fanôf it parkeerterrein fan v.v. TOP'63. Doch mar ris mei! Mei of sûnder stokken.
 

Pizza Drive Sneek                                                                                 (13/11)

Elke dinsdag staan wij met onze Pizzabus bij de Superrr.

We willen de openingstijden een half uurtje inkorten.

 

De nieuwe tijden zijn nu van 17.00-19.00.

 

Vr. Gr. Andreas en Jelly

 

 

Vrijwilligers gezocht                                                                    (geplaatst 11/10)

We zijn nu nog druk aan het verbouwen aan de Tsjerkebuorren 34 te Oppenhuizen, in het eerste kwartaal van 2018 gaan we de deuren openen voor dagbesteding Beleef.

De bedoeling is om op de woensdag te beginnen en hopelijk uit te breiden naar 2/3 dagen per week, bij voldoende gasten .

Voor de dagelijkse activiteiten op de dagbesteding van ‘Beleef’ zijn we op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers, die een dag of enkele dagdelen per week beschikbaar zijn voor de volgende activiteiten met de gasten:

Het op een ontspannen en gezellige manier met elkaar omgaan is een vereiste. Kennis en ervaring met dementie of ouderenzorg is een pré.

Bent u een 'mensenmens’ en van nature betrokken bij ouderen, neem dan contact op met Engelien Perridon en vraag naar de mogelijkheden. Telefoon: 06-25192939

 

V&K neemt afscheid van Ans Boersma                                           (geplaatst 15/9)

Gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht heeft afscheid genomen van trainster Ans Boersma tijdens de jaarlijkse Jeu de Boules-wedstrijd. Met een bloemetje en een cadeaubon werd Ans bedankt voor haar jarenlange inzet voor de gymnastiekvereniging.

De damesgroep traint op vrijdagochtend van 9.00-10.00 uur in MFC It Harspit nu onder leiding van Johan Kuiper.

 

En de Jeu de Boules-wedstrijd, die werd gewonnen door Ans Hiemstra.

 

 

Oprop:                                                                                  

Oprop wa hat der nog fotos films info eins alles oer de schippers en harren skippen ut us doarpen?

 

Nei in syktocht nei in bepaald skutsje kaam ik der efter dat der mear as 50 vracht skippen yn top en twel as thus haven, registreerd binne fan pream skutsje tjalk oant coasters. En der in stik as 28 families as eigenaars ut us doarpen wei komme. Maar as ik opt internet sykje nei dit ferlyne dan is der hast neat te fynen.

 

Sipke Willem de Schiffart  Maile nei:  sipkewillem@hotmail.com

 

Workshop Wolspinnen       

 

 

Inclusief gebruik spinnenwiel en wol en  Koffie of  thee

13.00 – 17.00 uur

Maximaal 3 personen.         € 15.- p.p.

Email voor afspraak: tineke.vd.sloep@home.nl

Douwestrjitte 18, Oppenhuizen.

 

 

Computer problemen?


 

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
zo 26 augustus 2018 Zomeravonddienst
zo 2 september 2018 Collecteweek KWF
za 15 september 2018 startweekend kerk
zo 16 september 2018 startweekend kerk
do 27 september 2018 Lezing Wim Anker
zo 30 september 2018 Muziekfestijn 'Helden fan hjir'

  Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

 

-----------------------------

 

    

 

 

 

Uitgelicht
Fading Edge
Fading Edge
Atsma Loon- en Aannemersbedrijf
Atsma Loon- en Aannemersbedrijf
Realisatie TTT software