Zoeken:
Sitemap Favorieten
Oud & Nieuw feest in It Harspit                                                                    (22-11)

Met oud en nieuw organiseren wij vanuit onze vriendengroep een feest/borrel. Dit vanuit de gedachtegang dat we veel horen dat er niet veel reuring in het dorp is met oud en nieuw (vooral na 12 uur), en men dit wel leuk zou vinden. Het feest is voor alle mensen in Top en Twel - jong en oud -, maar aanhang en vrienden uit andere plekken zijn natuurlijk ook altijd welkom.

Het doel van het feest is gewoon ongedwongen elkaar opzoeken, elkaar gelukkig Nieuwjaar wensen en gezamelijk een borrel drinken op het nieuwe jaar. De locatie is It Harspit.

 

Vriendenploeg 't Huisje

 

 

Durk de Jager Driebandentoernooi 2020                                                      (19-11)

Vrijdagmiddag, 31 januari  beginnen we om 16:00 weer met het Durk de Jager Driebandentoernooi van TopenTwel. Dit jaarlijkse gezellige toernooi is voor iedereen uit TopenTwel ongeacht op welk niveau je biljart. Je wordt ingedeeld bij mensen die op hetzelfde niveau spelen dan jij. Zo werken we met A,B,C en D niveau’s; als je voor de eerste keer meedoet heb je dus alle kant om met een prijs ervandoor te gaan want je begint op D niveau.

 

We spelen in twee weekenden en meestal kom je eerst in een poeltje van 4 spelers terecht. In het eerste weekend speel je de voorrondes; als je daar 1e of 2e wordt komt er nog een weekend achteraan; en dat voor slechts 6 euro! Dan gaan we dus verder op 7,8 en 9 februari. Voor meer info kun je even kijken op de pagina's van het Durk de Jager Driebandentoernooi op Topentwelonline.

 

Komende tijd komen de inschrijflijsten voorbij waarop je je gegevens kunt invullen. We spelen in Cafe De Buorren in Twellegea en traditiegetrouw is het een gezellige boel voor jong en oud. Geef je op via je biljartvereniging of stuur een Whatsapp-berichtje naar 0642429025 (Frank Visser).

 

Vriendelijke groeten,

Bestuur Durk de Jager Driebandentoernooi 

 

Club Schrijfgalerie zaterdag 21 december

Aanstaande zaterdag is Galerie De Ganzerik, op de Leijepoel weer het taalcentrum van Top en Twel. Taalverrassingen worden over de deelnemers uitgestort. De club schrijfliefhebbers gaan alle hoeken van het taalgebied opzoeken. En al schrijvend verbazen ze elkaar in taal en teken. Dat werkt versterkend. Creatieve tips en trucs zijn eveneens deelfactoren van belang. Zo zoetjes aan weet iedereen hoe de schrijfformule in elkaar zit. Dat is aansprekend, de club wordt steeds groter. Zonder dat de hartelijke, ongecompliceerde sfeer wordt aangetast. Dat moet je een keer meegemaakt hebben. Aanmeldingen bij Marina Verboom 559618 of Ids Kuindersma 559757. 

 

 Beste inwoners van Oppenhuizen en Uitwellingerga                                       (03-11)

Ik ben op zoek naar oude foto's van de winkel die vroeger gevestigd was op de Buorren 17 in Uitwellingerga. Bauke Oudega & Wiegertje Kluiwstra hadden op dit adres zo rond 1925-1943 een winkel & woonhuis (vanaf straatzijde winkel rechts & woning links).

 

De winkel werd daarna overgenomen door Hendrik Gosses Schraa & later voortgezet door een familielid, een andere Schraa dus. De laatste meneer Schraa heeft toen nieuwbouw laten doen in Oppenhuizen en daar vanaf 1974 een supermarkt geopend, waar tegenwoordig og steeds een supermarkt zit. Vanaf 1974 had Buorren 17 alleen nog woonbestemming.


En zij er nog oude foto's van het woonhuis/bakkerij aan de Tsjerkebuorren 41 in Oppenhuizen? Deze bakkerij werd gerund door de fam. Visser & dochter Martha trouwde met Gerlof Oudega, één van de zoons uit het gezin van Bauke Oudega & Wiegertje Kluiwstra

Graag hoor ik van u!


Met vriendelijke groet,
Martijn Oudega

 

e-mail: martijnoudega@gmail.com
tel.nr. 06 2361 1661

 

Sjoelclub zoekt nieuwe leden                                                                (11-09)

Sjoelclub DE SPIL zoek dringend i.v.m. natuurlijk verloop 2 nieuwe leden, kan ook een echtpaar zijn natuurlijk. Vind je het leuk, kom dan maandag-avond om 19.00 uur naar de SPIL (Molenkrite) en draai een avondje “proef”.

 

Voor nadere inlichtingen bel 06 8 1947 298  (Sjef)

 

Schema ophalen oud papier                                                                       (06-05) 

Het schema van 2019

Zaterdag 5 januari 2019

Zaterdag 20 juli 2019
Zaterdag 2 februari 2019 Zaterdag 17 augustus 2019
Zaterdag 2 maart 2019 Zaterdag 14 september 2019
Zaterdag 30 maart 2019 Zaterdag  12 oktober 2019
Zaterdag 4 mei 2019 Zaterdag 9 november 2019
Zaterdag 25 mei 2019 Zaterdag 7 december 2019

 Zaterdag 22 juni 2019

 

Vanaf 8.00 uur.

 
Oprop:                                                                                                   (15-01)

Graach wol ik yn kaart bringe hokker skippen en skippersfamyljes der út Toppenhuzen en Twellingea komme. Ik bin op syk nei foto's, films, ynfo, eins alles oer de skippers en harren skippen út ús doarpen?

 

Sykjend nei in bepaald skûtsje kaam ik der achter dat der mear as 50 frachtskippen registrearre binne mei Top en Twel as thúshaven. Fan pream, skûtsje, tsjalk oant coasters.

 

Ek binne der sa'n 28 famyljes dy't as eigenaars út ús doarpen wei komme. Mar sykje ik op ynternet nei it ferlyne dan is der hast neat te fynen. Wa kin mei hjir fierder mei helpe?

 

Stjoer my in e-mail  sipkewillem@hotmail.com.

 

Sipke Willem de Schiffart

 

Workshop Wolspinnen       

 

 

Inclusief gebruik spinnenwiel en wol en  Koffie of  thee

13.00 – 17.00 uur

Maximaal 3 personen.         € 15.- p.p.

Email voor afspraak: tineke.vd.sloep@home.nl

Douwestrjitte 18, Oppenhuizen.

 

Computer problemen?
 

 

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
do 19 december 2019 Kerstviering met broodmaaltijd Passage
za 21 december 2019 Club Schrijfgalerie Kerstfeest in het Café
zo 22 december 2019 Kerstconcert met koraalorkest 'Hymne'
di 24 december 2019 Kerstnachtdienst
wo 25 december 2019 Kerst-Gezins-Zangdienst

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Enquête Structuurversterking Top en Twel

------------------------------

Projecten

- Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

------------------------------

Uitgelicht
Oever- en Kadeproject Wetterskip Fryslân
Fokkes Multiservice
Fokkes Multiservice
Realisatie TTT software