Zoeken:
Sitemap Favorieten
Ethiopië, Bahir Dar, 3 februari 2018
Het is altijd weer even slikken de eerste dagen, als ik hier voor langere tijd in mn eentje zit. Een totaal andere wereld, waar het aan van alles ontbreekt en het voortdurend improviseren is om iets voor elkaar te krijgen.

En ik wist het, ik kom hier al zo lang.
En toch is de schok elke keer weer enorm en rijzen er soms twijfels.


Maar ik voel me gesteund door de fantastische opbrengst van de uitgangscollecte na afloop van het optreden van het “Kompaenenkoor” in de Hermes tsjerke in Uitwellingerga vorige week vrijdag.


Samen met een bijdrage van de ouderen soos, het geweldige bedrag van €660,00.
Namens de allerarmsten in Ethiopië geweldig bedankt.


Jan Douma

 

Culturele Hoofdstad 2018  (01-02)

Ook Top en Twel doet mee met Culturele Hoofdstad 2018. Op 6 juli 2018 zal het rondvarend locatie voorstelling “ZOUT-WEST” afmeren aan het terrein van Jachthaven “Het hart van Friesland”.  Vanuit Top en Twel is de manager van MFC It Harspit Jan Hendrik Jager nauw betrokken bij alle voorbereidingen. MFC It Harspit speelt ook een belangrijke rol bij alle workshops die worden gegeven en repetities die worden georganiseerd. Omdat alle voorstellingen worden ingevuld door een vaste cast van Sult aangevuld met lokale muzikanten/ acteurs/ dansers/zangers en figuranten worden alle voorstellingen uniek en geen een gelijk. Heb je zin om mee te doen geef je dan op.

 

ZOUT WEST, rondvarend locatietheater  

 

Stichting ‘Een brug slaan’ organiseert samen met Teatergroep Sult en een tiental culturele verenigingen in het zuidwesten van Fryslân de varende locatieproductie ZOUT WEST. 
Van 14 juni tot en met 7 juli 2018 wordt in elf plaatsen aangemeerd in dit prachtige waterrijke gebied. De deelnemende plaatsen zijn: Stavoren/Warns, Koudum, Woudsend, Heeg, Balk, Oudega/Blauwhuis, Makkum, Bolsward, Workum, Oppenhuizen/Uitwellingerga en Sneek. 
 
Over de voorstelling ZOUT WEST (FRL/NL) 


Vier acteurs nemen ons met humoristische verhalen mee in een stukje geschiedenis over het ontstaan van Súdwest-Fryslân, het IJsselmeer en de grote gevolgen voor vissersplaatsen. Boer Germ heeft andere problemen, namelijk op het gebied van de liefde. Na wat hulp van een brugwachter, koppelaarster en een oude vrijster ziet hij in de verte de vrouw van zijn dromen in een bootje voorbijvaren. 
Kiest hij voor land, kiest hij voor water? Waar voel jij je thuis? 
 
Wie kan er mee doen 


De kern van dit rondvarende locatietheater wordt gespeeld door de bekende theatergroep SULT. Daarnaast kunnen plaatselijke muzikanten, zangliefhebbers en spelers meedoen in hun eigen plaats.  Op die manier heeft iedere plaats zijn eigen unieke voorstelling. Het project wordt afgesloten met een ‘grande finale’ in Sneek, waar iedereen die op een locatie meegespeeld heeft mee mag doen. 
Speel je een instrument, zing je graag of hou je van acteren? Per locatie kunnen wel 50 deelnemers meedoen van verschillende leeftijden. Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze fantastische culturele belevenis? Dan zijn we op zoek naar jou! Meld je dan nu aan via de site www.eenbrugslaan.nl

 

Waar koop je kaarten 


Vanaf 1 maart 2018 zijn de kaarten uitsluitend online verkrijgbaar via de website van www.teatergroepsult.nl 

Alle voorbereidingen zijn te volgen op:  
Facebook: @eenbrugslaan, @sultlokaasjeteater, www.eenbrugslaan.nl en www.teatergroepsult.nl 

 

BabbEls                                                                                                     (29-01)

Je kent het vast wel, je bent gezellig met een vriend, vriendin aan het bijkletsen alleen na een tijdje ben je een beetje uitgekletst. Je weet niets meer te vragen... Maar daar heb ik wat op bedacht!

BabbEls (voor €5); een pot vol superleuke vragen en onderwerpen, zo valt er zeker geen stilte meer en blijf je gewoon lekker doorkletsen! 
 
De opbrengst van BabbEls gaat naar mijn reis.
Op 1 april vertrek ik namelijk naar Florida om daar het WK RS-Feva te gaan zeilen. Natuurlijk kun je ook nog mijn BaksEls bestellen; cake, kruidkoek (met noten/rozijnen), gevulde taart, cupcakes en chocolaatjes.

Groetjes, Elze-Mieke Reitsma

 

E-mail: reitsma.prins@hetnet.nl
Tel.: 06 1388 4688
 

Schrijfgalerie 3 maart 2018                                   (04-01)

Taal is de spiegel van je eigen woorden. In een gedicht, in een verhaal. Dat is taal.
Schrijfatelier is een open huis voor iedereen. Je luistert en schrijft, je leert.
Om tien uur bij Galerie De Ganzerik, familie Verboom, Leijepoel 2, 8625 HT Oppenhuizen. De meest inspirerende schrijflocatie. Welkom. Kom er bij!!!

 

Inlichtingen: Marina Verboom 559618, Ids Kuindersma 559757.
Kosten: € 10,00.  Studenten: € 5,00. (Muziek-steunproject: autistische kinderen).

 

 

Kerk in Actie                                                                                           (04-01)

Weet u niet wat u moet doen met de kerstkaarten, postzegels, oude mobieltjes of lege cartridges? Zamel ze in voor het werk van Kerk in Actie. Daarmee kunnen we samen nog meer mensen in de wereld een mooie toekomst geven. Ook  kunt u buitenlands geld en al het oude Nederlandse munt- en briefgeld sparen. Dit wordt verkocht  aan banken, handelaars en verzamelaars. In 2016 was de opbrengst maar liefst € 41.289.

 

Alles is hartelijk welkom, u kunt ze inleveren bij de kerk te Oppenhuizen en bij

Geertje Anke Bouma. Kappenburch 12, telefoon:559522/ 0637478695

 

 

Gezocht: Bemanningsleden voor d'Halve Maen                                             (03-01)

D' Halve Maen zoekt nieuwe bemanningsleden. Is bemannen op een SKS skûtsje met een ambitieuze en gezellige sfeer altijd al je droom dan wel stille wens geweest? Ben jij een watersporter, teamplayer, fit als een hoentje en sterk als staal? Stuur dan een mail naar westerdijkklaas@gmail.com

Met vriendelijke groet,
Klaas Westerdijk

 

Trochsetters, dy Nordic Walking dames!                                                   (02/12)

Nei al dat reinwetter is it in dridziche boel yn it Rasterhoffpark. Eltse moandei in oerke rinne is goed foar de spieren (ek dy fan de mûlen, ha ha). Start om 13.30 oere fanôf it parkeerterrein fan v.v. TOP'63. Doch mar ris mei! Mei of sûnder stokken.
 

**********PEUTEROPVANG “BOARTLIK BIGJIN***********

 

Wat is peuteropvang?

 

De peuteropvang van Stichting Kinderopvang Friesland is een heerlijke veilige plek waar kinderen vrijuit spelen en zich verder ontwikkelen. Op de peuteropvang in Oppenhuizen stimuleren Juf Tessa en Juf Petra de ontwikkeling van de peuter op een positieve manier en leren wij ze rustig wennen naar de overgang naar de kleuterklas.

 

Maar wanneer is het nu tijd om je kind naar de peuteropvang te laten gaan? Waarschijnlijk als hij of zij meer uitdaging nodig heeft of eens met andere kinderen wil spelen en leren.

 

Voor wie?

 

Alle peuters van 2 tot vier jaar zijn welkom bij ons op de peuteropvang.

De juffen hebben een op het werk afgestemd diploma.

Wij werken met een vaste dagdeling. Dit geeft duidelijkheid en maakt dat de kinderen meer zelfvertrouwen krijgen.

 

Communiceren, op je beurt wachten en speelgoed delen: dit is wat de peuters onder andere leren bij ons op de kinderopvang. De kinderen leren omgaan met elkaar, maar ook met de spullen van een ander, zoals speelgoed of knutselmateriaal.

 

Hechting en kwaliteit

 

Ook stimuleren wij als juffen het gebruik van taal, zelfstandig gedrag en helpen we de kinderen hun dagelijkse omgeving te verkennen. Op die manier ontwikkelen ze sociale en persoonlijke vaardigheden en daarvan krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Het kind staat centraal en zijn of haar behoeftes zijn het belangrijkst.

Voorafgaand aan de eerste ochtend op de opvang is er natuurlijk altijd mogelijk om even op onze mooie locatie te komen kijken. (P.Walmastrjitte 8A)

Wij, juf Tessa en juf Petra, kijken naar de behoeftes van uw kind en bouwen daarna stap voor stap een vertrouwensrelatie met ze op.

Een goed contact met u als ouders is daarbij erg belangrijk.

 

Wij zijn geopend op:

maandagochtend, dinsdagochtend en woensdagochtend.

De peuters brengen: 8.30-8.45 uur

de peuters halen: 12.00 uur

 

Stichting Kinderopvang Friesland:

www.kinderopvangfriesland.nl  /  info@kinderopvangfriesland.nl

U en uw peuter zijn van harte welkom!

 

Pizza Drive Sneek                                                                                 (13/11)

Elke dinsdag staan wij met onze Pizzabus bij de Superrr.

We willen de openingstijden een half uurtje inkorten.

 

De nieuwe tijden zijn nu van 17.00-19.00.

 

Vr. Gr. Andreas en Jelly

 

 

Taartenverkoop                                                                           (geplaatst 24/10)

 

Hallo mijn naam is Elze-Mieke Reitsma,

 

In April ga ik het WK RS-Feva zeilen in Florida. Maar er moet wel geld komen… daarom verkoop ik taarten, cup cakes, kruidkoek en (boeren)cake. Als u trek heeft in een lekkere taart, kruidkoek… kunt u bij mij terecht. U kunt mij dan gerust een berichtje sturen of bellen op dit nummer: 06-13884688.  U kunt natuurlijk ook een briefje in de brievenbus doen op het adres: Tsjerkebuorren 35 in Oppenhuizen. Zou u dan wel de datum wanneer u de bestelling zou willen ontvangen en uw adres op het briefje willen zetten?
Laat me weten waar u trek in heeft, en ik ga het voor u maken!

Groetjes,
Elze-Mieke   

Prijzenlijst
-        Gevulde taart 12 personen                € 10,00
-        Cup cakes per stuk                           €   0,50
-        Kruidkoek                                        €   2,50       
-        Kruidoek met noten en rozijnen         €   3,00
-        (Boeren) cake                                  €   2,50
-        Cup cakes met vulling per stuk          €   0,75

 

Vrijwilligers gezocht                                                                    (geplaatst 11/10)

We zijn nu nog druk aan het verbouwen aan de Tsjerkebuorren 34 te Oppenhuizen, in het eerste kwartaal van 2018 gaan we de deuren openen voor dagbesteding Beleef.

De bedoeling is om op de woensdag te beginnen en hopelijk uit te breiden naar 2/3 dagen per week, bij voldoende gasten .

Voor de dagelijkse activiteiten op de dagbesteding van ‘Beleef’ zijn we op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers, die een dag of enkele dagdelen per week beschikbaar zijn voor de volgende activiteiten met de gasten:

Het op een ontspannen en gezellige manier met elkaar omgaan is een vereiste. Kennis en ervaring met dementie of ouderenzorg is een pré.

Bent u een 'mensenmens’ en van nature betrokken bij ouderen, neem dan contact op met Engelien Perridon en vraag naar de mogelijkheden. Telefoon: 06-25192939

 

V&K neemt afscheid van Ans Boersma                                           (geplaatst 15/9)

Gymnastiekvereniging Vlugheid & Kracht heeft afscheid genomen van trainster Ans Boersma tijdens de jaarlijkse Jeu de Boules-wedstrijd. Met een bloemetje en een cadeaubon werd Ans bedankt voor haar jarenlange inzet voor de gymnastiekvereniging.

De damesgroep traint op vrijdagochtend van 9.00-10.00 uur in MFC It Harspit nu onder leiding van Johan Kuiper.

 

En de Jeu de Boules-wedstrijd, die werd gewonnen door Ans Hiemstra.

 

 

Oprop:                                                                                    

Oprop wa hat der nog fotos films info eins alles oer de schippers en harren skippen ut us doarpen?

 

Nei in syktocht nei in bepaald skutsje kaam ik der efter dat der mear as 50 vracht skippen yn top en twel as thus haven, registreerd binne fan pream skutsje tjalk oant coasters. En der in stik as 28 families as eigenaars ut us doarpen wei komme. Maar as ik opt internet sykje nei dit ferlyne dan is der hast neat te fynen.

 

Sipke Willem de Schiffart  Maile nei:  sipkewillem@hotmail.com

 

Workshop Wolspinnen           

 

 

Inclusief gebruik spinnenwiel en wol en  Koffie of  thee

13.00 – 17.00 uur

Maximaal 3 personen.         € 15.- p.p.

Email voor afspraak: tineke.vd.sloep@home.nl

Douwestrjitte 18, Oppenhuizen.

 

 

Computer problemen?


 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
do 22 februari 2018 Soos Bliuw Warber'
za 24 februari 2018 Repaircafé TOP'63 1 - SDS 1 Kinderdisco
za 3 maart 2018 Oud Papier Schrijfgalerie

Foto's en ferhalen fan eartiids oer Top & Twel mei elkoar diele?

 

 

Sjoch op Facebook:

'De Streek fan Toppenhuzen en Twellegea bylâns'.

 

 

Uitgelicht
Wat dacht je wat
Wat dacht je wat
Bint makelaardij
Bint makelaardij
Realisatie TTT software