Zoeken:
Sitemap Favorieten
Vermist:                                                                                                     (07-10)

Witte poes met bruin en zwarte vlekken
Laatst gezien vrijdagavond 5 okt.
Omgeving Bregesleatswei Uitwellingerga
Gryt Cnossen
Tel. 0515 559551

 

NIEUW!!  Club Schrijfgalerie  NIEUW!!                                                          (24-09)

Schrijfgalerie begint met een nieuw onbeschreven blad. Geen cursusachtige galerie-samenstelling maar een schrijfclub van schrijflustigen. Initiatiefnemers Marina Verboom en Ids Kuindersma zorgen voor onderwerpen en alles wat er mee samenhangt. Leuke onderwerpen, tips en trucs.  Dat is het. Kiezen van een eigen pad in verhalen en gedichten. We houden rekening met wensen vanuit de club.

 

Want schrijven is leven en leven is schrijven. Het echte leven speelt zich af tussen de kaften van boeken en schrijfmappen. Dus leef en laat je leven. De club schrijft met elkaar en luistert naar elkaar. Dat leverde in de afgelopen jaren een aaneenschakeling van verrassingen op. Zelfontdekking in schrijven was de grootste.

 

Er is geen druk, er is wel openheid, absolute vrijheid en er is altijd waardering voor elkaar. Niveau-bla-bla is onbelangrijk, al doende leren we allemaal. Er is plaats voor iedereen. De kostendrempel is verlaagd. Je wordt geen lid maar deelnemer.

Club Schrijfgalerie
Wanneer:

Tweede zaterdag van elke maand, van 10.00 tot plm. 11.30 uur.
(Eerst op zaterdag 13 oktober 2018. T/m laatste maand van de wintertijd).

Plaats: 

Quiltgalerie De Ganzerik, fam. Verboom, Lijepoel 2, 8625 HT Oppenhuizen. Afslag Industrieterrein Uitwellingerga.

Kosten:

Slechts € 5,00 per keer (bedrag komt geheel ten goede aan behoeften clubdeelnemers).

Inlichtingen/Opgaven:

Marina Verboom 559618, Ids Kuindersma 559757.
info@galeriedeganzerik.nl of idsger@xs4all.nl

 

Forse schade door kist op snelweg A7                                                         (15-09)

Vrijdagmiddag 14 september heeft een auto flinke schade opgelopen na een aanrijding met een houten kist op de A7 bij Boornzwaag. De aanrijding vond plaats rond 16.45 uur ter hoogte van hectometerpaal 131.8, vanaf Sneek richting Joure.

 

De politie is op zoek naar de eigenaar van deze kist. Mogelijk dat de bestuurder die de kist heeft verloren, niets heeft gemerkt en hier dan ook niet van op de hoogte is. Mocht u de kist hebben verloren of weten van wie de kist is, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem (0800-7000). Kenmerk: 2018243472.

 

Politie Sneek e.o.

 

 

Getuigenoproep!                                                                                        (31-08)

Op woensdag 29 augustus tussen 21:00 en 23:00 uur zijn er een drietal auto's vernield aan de Tsjerkebuorren en de Bou te Oppenhuizen. Heeft u iets gezien, gehoord of heeft u hierover andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Voor het anoniem melden kunt u bellen met 0800-7000.

 

Politie Sneek e.o.

 

Vernieling/vandalisme(30-08) 

 

In de nacht van woensdag 29 aug. op donderdag 30 aug. werd aan De Bou deze autoruit ingeslagen. Een volkomen waardeloze en onnodige daad welke een hoop gedoe voor de eigenaar met zich meebrengt. 
Mocht u iets gehoord of gezien hebben betreffende deze vernieling dan zouden wij dat graag van u horen. 

 

Alvast bedankt!

Fam. Siemensma-Bouwhuis

De Bou 9, Oppenhuizen

0515-851821

 

Onze poes Fien is zoek.                                                                                (28-08)

Ze is 11augustus ontsnapt in Oppenhuizen. Ze draagt geen bandje en is niet gechipt. Als iemand haar ziet, in de omgeving Oppenhuizen, Sneek... misschien zelfs Scharnegoutum, Rien, Itens, horen we het graag. 

 

 

Neem contact ons op via facebook of bel met mijn ouders in oppenhuizen: 0515-559502

 

Met vriendelijke groet, Geerte Teppema

WEES ALERT OP INBRAAK!                                                                         (05-08)

Op zaterdagmiddag 4 augustus jl. is er op klaarlichte dag ingebroken bij de familie H. Schraa op kappenburch 29 te Oppenhuizen.

Henk en Anne Schraa zaten in de voortuin en ondertussen is er iemand door de steeg langs de achterkant naar binnen gegaan en heeft daar een elektrische herenfiets uit de bijkeuken meegenomen en een Samsung tablet uit de woonkamer. Er is een oude damesfiets bij de ingang van de steeg achter gelaten.

 

Is er iemand die toevallig beveiligings /camera beelden heeft van de steeg of de straat dan zouden wij die graag zo spoedig mogelijk ontvangen.

Er is aangifte gedaan bij de politie!

 

Met vriendelijke groeten,

Familie Schraa (mob.nummer Joke Veenema 0621925406)

 

Annie Reitsma rint de Fjouwerdaags fan Nijmegen                                        (20-07)

Nei de Alvestêdekuiertocht hat Annie Reitma (De Bou) no ek de Fjouwerdaagse fan Nijmegen folbrocht. Fan herte lokwinske mei dizze prestaasje!! En wat wurdt no de folgjende útdaging?

 

(foto: Bonnie Metselaar)

 

Stefan Douma 2e in It Heidenskip                                                                (06-07)

Stefan Douma (Broerstrjitte) is tijdens fierljepwedstrijden op 30 juni in It Heidenskip op de 2e plaats geëindigd bij de jongens met een sprong van 15.84 meter. Een mooi resultaat en zeker een felicitatie waard!

 

(Bron: Sneeker Nieuwsblad)

 

Derde prijs voor groep 8                                                                          (13-4)   

 Een prachtige derde prijs op het school voetbaltoernooi voor de jongens en meisjes van groep 8 

Afscheid logopediepraktijk Maaike Snijders-Bloksma                                  (01-04) 

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan… Direct na de voorjaarsvakantie stond het op topentwelonline.nl : Het nieuwsbericht dat Rhona van Sloten elke donderdagmorgen logopedie zal geven in het Harspit. Een goed initiatief van de aansturende logopedievestigingen van Wies Voolstra en Akke de Witte. Spreken is niet vanzelfsprekend! Het is daarom goed om deze voorziening in ons tweelingdorp te hebben.

 

 Maar Maaike dan…zullen een aantal dorpsgenoten denken. We hebben toch al jaren een “praatjuf” in ons dorp? Ja, is mijn antwoord, en hierbij wil ik van de gelegenheid gebruik maken om een terugblik te werpen in de tijd:

Het was september 1987 toen ik mijn papieren in orde maakte om te starten met een logopediepraktijk. Ik nam contact op met de basisschool it Harspit en ontmoette mijn collega logopedisten uit de zuidwesthoek met wie ik tot 2016 contact zou onderhouden in diverse kwaliteitskringen. Vanaf 1993 maakte ik kennis met collega Ditty Bosscha die vanuit de GGD de screening ging doen voor spraak/taal/stem/gehoorkwaliteit in de basisschool it Harspit. Zij onderzocht, informeerde de ouders, de leerkrachten en verwees cliënten aan mij door. Het was een prettige samenwerking waar ik met plezier aan terugdenk.

 

Vele kinderen maar ook volwassenen met spraak- ,taal-, stem- en stotterproblematiek kwamen jarenlang in mijn “praatkamertje” op de Eastwei 8. Stapels schriftjes zijn volgeschreven en volgeplakt. Vele verslagen zijn getypt en besproken. Jarenlang was er overleg met de leerkrachten, de interne begeleider en de remedial teacher van de basisschool It Harspit. Stapels tekeningen, doosjes met chocolaatjes en andere leuke attenties volgden na afronding van een behandeling. Dank aan alle ouders, pakes, beppes en al degenen die meedachten in de spraak/taalbehandeling van hun kind. Dank aan alle mensen met wie ik op de basisschool overleg heb gehad. Dank aan Ditty en alle collega logopedisten die ik de afgelopen 30 jaar heb ontmoet.

Ik schreef het hierboven…”Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan…” De administratieve druk en daarbij komende kosten door de kwaliteitseisen van de zorgverzekeraars zijn de laatste jaren zo toegenomen dat het voor een kleine praktijk vrijwel onmogelijk bleek om nog te kunnen bestaan. Daarnaast moest mijn collega Ditty de screening ca. 5 jaar geleden beëindigen omdat hiervoor vanuit de GGD geen geld meer beschikbaar werd gesteld.

 

Het was september 2017… toen het 30 jaar later stil werd in het praatkamertje… Stil, totdat collega Wies mij belde en vroeg of ik open stond voor logopedie die aangestuurd zou worden vanuit de grote logopediepraktijken van Wies Voolstra en Akke de Witte. Zij zijn collega’s uit Sneek die ik sinds september 1987 ken, en die goede kwalitatieve zorg bieden. Ik juich dit initiatief van harte toe want spreken is niet vanzelfsprekend en hoe moet het anders met al die S-jes, R,tjes, woordvindingen, zinnetjes en hese stemmen in Top en Twel…?

 

Collega Rhona van Sloten zal de nieuwe “praatjuf” van ons dorp zijn en ik wens haar samen met al degenen die bij haar in de praktijk zullen komen, net zoveel succes, plezier en voldoening als ik de afgelopen 30 jaar heb gehad.

 

Dank aan ons dorp Top en Twel
Maaike Snijders-Bloksma

 

Oprop:                                                                                  

Oprop wa hat der nog foto's, films info eins alles oer de schippers en harren skippen ut us doarpen?

 

Nei in syktocht nei in bepaald skutsje kaam ik der efter dat der mear as 50 vracht skippen yn top en twel as thus haven, registreerd binne fan pream skutsje tjalk oant coasters. En der in stik as 28 families as eigenaars ut us doarpen wei komme. Maar as ik opt internet sykje nei dit ferlyne dan is der hast neat te fynen.

 

Sipke Willem de Schiffart  Maile nei:  sipkewillem@hotmail.com

 

Workshop Wolspinnen       

 

 

Inclusief gebruik spinnenwiel en wol en  Koffie of  thee

13.00 – 17.00 uur

Maximaal 3 personen.         € 15.- p.p.

Email voor afspraak: tineke.vd.sloep@home.nl

Douwestrjitte 18, Oppenhuizen.

 

 

Computer problemen?


 

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
do 25 oktober 2018 Soos 'Bliuw Warber'
za 3 november 2018 Oud Papier TOP'63 - VHK Spoketocht 2.0
zo 4 november 2018 Popgroep Flair
za 10 november 2018 TOP'63 - Waterpoort Boys

  Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

-----------------------------

 

Enquête Doarpsbelang/

Plan De Grachten over geluidshinder A7

(klik op de afbeelding)

 

Uitgelicht
Jachthaven "De Watervriend"
Jachthaven "De Watervriend"
Galerie De Ganzerik
Galerie De Ganzerik
Realisatie TTT software