Zoeken:
Sitemap Favorieten
Vier het leven  

Contact:

Annette Oorschot

0515-559599


Het programma voor de komende maanden van 'Vier het leven' is weer bekend. U wilt naar het theater, maar niet alleen? Of u heeft problemen met vervoer en er te komen? Vier het leven verzorgt vanaf uw eigen voordeur, brengt u tot in het theater, samen genieten van de voorstelling en ’s avonds weer veilig thuis. Gezellig geheel verzorgd avondje uit.

 

Voor reserveren is Vier het Leven op werkdagen tussen 9.00 uur en 18.00 uur te bereiken op het landelijke telefoonnummer: 035 – 524 51 56. Of zie www.4hetleven.nl

 


Programma september tot en met december 2019

 

1. De hartslag van Ierland - Ragús The Show - Dans
Het Ierse volksspektakel toert al meer dan vijftien jaar door de Lage Landen en heeft nog geen spatje ingeboet aan aantrekkelijkheid. Het gezelschap tovert dan ook steeds weer een wervelend feest op de planken vol kleur, klank en ritme, waarbij u zich op een volksfeest op een Iers dorpsplein waant. Basis zijn de authentieke dansstijlen met razendsnel voetenwerk, prachtige songs en kostuums en de klanken van traditionele akoestische instrumenten. Dat is de kracht van Ragús, de hartslag van Ierland!
zondag 29 september 2019  14:30 u    Theater Sneek - Sneek    43,50 euro 


2. Driving Miss Daisy - Anne-Wil Blankers, Edwin Jonker e.a. - Toneel
Het zuiden van de Verenigde Staten is in de jaren vijftig en zestig het toneel van rassenrellen. Wanneer Daisy, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total-loss rijdt, besluit haar zoon Boolie dat ze te oud is om nog te rijden. Hij huurt Hoke Colburn in als chauffeur, tot afgrijzen van zijn moeder, die helemaal niet zit te wachten op iemand van een ander geloof en met een andere huidskleur. Dit is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen een oudere weduwe (Anne-Wil Blankers) en haar chauffeur.
woensdag 2 oktober 2019  20:15 u    Posthuis Theater - Heerenveen    45,50 euro 


3. Marinierskapel der Koninklijke Marine - Muziek
De Marinierskapel is een toonaangevend symfonisch blaasorkest en komt voort uit een traditie die teruggaat tot de 17e eeuw, de tijd van luitenant-admiraal Michiel de Ruyter. Als het muzikaal boegbeeld van de Koninklijke Marine hebben de geselecteerde musici als belangrijkste taak om het Koninklijk Huis en de Nederlandse Krijgsmacht in binnen- en buitenland te vertegenwoordigen. De kapel is moeiteloos in staat om van een klassiek getint programma over te schakelen naar een muzikale show met een diversiteit aan stijlen en solisten. Een spetterende seizoensopening!
vrijdag 4 oktober 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    34,50 euro 


4. Tin Pan Alley - Internationaal Danstheater - Dans
Het Internationaal Danstheater neemt je mee terug naar de roerige jaren twintig van de vorige eeuw, toen in New York het muzikale leven uit zijn voegen barstte. Tin Pan Alley, het gebied tussen Fifth en Sixth Avenue, groeide uit tot de bakermat van de moderne muziek. Dankzij invloeden uit de Afro-Amerikaanse cultuur ontstonden vrijgevochten dansstijlen als de shimmy, charleston, black bottom en lindy hop. Deze voorstelling is een ode aan de durfals, de vernieuwers, de gekken, de zoekers, de veranderaars, de verwondering en de nieuwsgierigheid.
donderdag 10 oktober 2019  20:15 u    Posthuis Theater - Heerenveen    36,50 euro 


5. Lytse Teake - Teake van der Meer - Cabaret
'Lytse Teake', zoals dit fenomeen ook wel wordt genoemd, is al jaren de beste, en meest gevraagde conferencier van Friesland. Het is altijd weer prachtig om mee te maken hoe deze volkskomiek zijn publiek helemaal uit de sleur en zorgen van alle dag kan halen, door hen ontzettend te laten lachen. Friestalig. 
zaterdag 12 oktober 2019  20:15 u    Posthuis Theater - Heerenveen    29,00 euro 


6. The Dubliners - The Dublin Legends - Muziek
Als The Dublin Legends het podium bestijgen, waan je je binnen een paar minuten in een grote, gezellige Ierse pub. In de show draait alles om de onsterfelijke muziek van de legendarische Ierse groep The Dubliners. Vijftig jaar stond de band met talloze hits aan de top van de Ierse muziek en brengen Ierse folk zoals Ierse folk is bedoeld Puur en rauw vanuit het hart. ‘The Irish Rover’, ‘Whiskey in The Jar’ en uiteraard ‘Seven Drunken Nights’, stuk voor stuk klassiekers die je wel mee móet zingen.
donderdag 17 oktober 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    44,50 euro 


7. Ruimte - Stef Bos - Muziek
Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat Stef Bos doorbrak met het album ‘Is Dit Nu Later’, met prachtige liedjes als ‘Papa’ en ‘Wodka’. Dat was het moment waarop hij een huwelijk aanging met het theaterpubliek, dat hem liefdevol in de armen sloot. Geen wonder, want “deze man heeft een eigen stijl gevonden die nu in volle rijpheid open gebloeid is”, schreef De Standaard. In ‘RUIMTE’ speelt Stef solo een verzameling van oud en nieuw werk. Hij brengt een koffer vol songs mee, die gespeeld willen worden zoals ze ooit zijn geboren: met slechts een piano en een stem.
zaterdag 19 oktober 2019  20:15 u    Posthuis Theater - Heerenveen    36,50 euro 


8. Bij twijfel hard zingen - Francis van Broekhuizen & Gregor Bak - Show
Francis van Broekhuizen is een van de bekendste operazangeressen van Nederland. Ze is een vurig pleitbezorger van de schoonheid en de heilzame werking van klassieke muziek. Francis beschikt over enorme kennis van de muziekgeschiedenis en vertelt daar graag over op de haar kenmerkende directe, droogkomische toon. Samen met pianist Gregor Bak neemt zij u mee op reis, zingt ze haar favoriete aria’s en liederen, vertelt ze waarom die haar zo raken en welke rol ze in haar persoonlijke leven spelen. Een concert, theatercollege en cabaretvoorstelling in één.
zaterdag 26 oktober 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    33,50 euro

 
9. List, Shaffy & Piaf - Renée van Wegberg e.a. - Muziek
Renée van Wegberg brengt samen met topmuzikanten en zangers het mooiste en beste van Liesbeth List, Ramses Shaffy en Edith Piaf. Maar ook Jacques Brel, Frank Boeijen, Charles Aznavour, Mikis Theodorakis en zelfs Toon Hermans en Annie M.G. Schmidt komen aan bod. Liesbeth List heeft op haar rijke repertoire immers ook prachtige nummers van hen staan. Een theatershow met een zogenaamd ‘randje’. Want er wordt muzikaal uitgepakt en verrast met zowel herkenbare als nieuwe arrangementen, verrassende duetten, korte scènes en muzikaal vuurwerk.
vrijdag 1 november 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    45,00 euro 


10. De man fan dyn libben - Jan Arendz, Marijke Geertsma en Anke Bijlsma - Toneel
Gebaseerd op zijn boek De man van je leven uit 2013 schreef Arthur Japin een tragikomedie vol liefde en wraak. J&Mteaterwurk maakte een Friese vertaling van het stuk over een vrouw die ziek is en niet meer beter wordt. Om haar man goed achter te laten, zoekt zij voor hem een nieuwe liefde. Ze plaatst een contactadvertentie en er komt een knappe jonge vrouw op af. Dan blijkt dat haar man en die jongere vrouw elkaar al kennen. Wat voor spel wordt hier gespeeld? Niets is wat het lijkt... Met Jan Arendsz, Marijke Geertsma en Anke Bijlsma. Frysktalich.
zondag 3 november 2019  14:30 u    Theater Sneek - Sneek    36,50 euro 

11. Ouderensongfestival 2019 - Halve finale - Muziek
Het Ouderensongfestival is een landelijk liedjesfestival, ooit begonnen in een verzorgingshuis in Amsterdam. Ruim dertig jaar later is het Ouderensongfestival uitgegroeid tot een landelijk festival bestaande uit twaalf voorrondes en drie Halve finales in Houten, Vught en Heerenveen. De Grande Finale vindt plaats in Amsterdam. Iedereen vanaf 55 jaar mag deelnemen aan het Ouderensongfestival, de repertoirekeuze is geheel vrij. Kom kijken en luisteren wat de voorrondes aan talenten hebben ontdekt!
zondag 10 november 2019  14:00 u    Posthuis Theater - Heerenveen    22,50 euro 


12. Topzondag met Koffiegeur - Next Level Vocals - Muziek
Een koffieconcert in de Noorderkerkzaal: Next Level Vocals bestaat uit twee zangeressen, twee zangers en een multi-instrumentalist. De groep zingt voornamelijk lichte muziek. 'When I fall in Love' wordt onder andere uitgevoerd met een solo voor cello, waarbij de begeleiding gezongen wordt. Iets anders is de uitvoering van 'Tequila Samba', welke een verrassend intermezzo heeft gekregen. Het programma bestaat verder uit ballads als 'Tears in Heaven', afgewisseld met up-temponummers. 
zondag 17 november 2019  11:30 u    Theater Sneek - Sneek    22,50 euro 


13. ABBA Gold Europe - The Tribute Band to Abba - Muziek
ABBA had alles wat een band zich wensen kan: fantastische liedjes(schrijvers), geweldige zangers en zangeressen en een feilloos gevoel voor show. De destijds baanbrekende muziek is ook nu nog razend populair en wordt volop gekopieerd en geleend in hedendaagse popliedjes. ABBA Gold Europe is een prachtig eerbetoon. Vier fantastische muzikanten spelen onvergetelijke hits als Dancing Queen, Gimme! Gimme! Gimme! en Knowing Me, Knowing You, liedjes die in het geheugen gegrift staan.
zaterdag 30 november 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    37,00 euro 


14. Het Huwelijk - Huub Stapel - Toneel
In ‘Het Huwelijk’ filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub Stapel virtuoos rond dit aloude instituut. Ook confronteert hij u met de ongemakken en gemakken, verleidingen en geneugten, de ergernissen, de sleur, de kwellingen, de liefde, het geluk en in zijn geval: de breuk. En natuurlijk de hoop op nieuw geluk… Deze pijnlijk grappige voorstelling is geschikt voor iedereen die getrouwd is, getrouwd is geweest, nooit getrouwd is, van plan is om te gaan trouwen of er niet aan moet denken om ooit te gaan trouwen.
dinsdag 3 december 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    42,00 euro 


15. Highlights - Tineke Schouten - Cabaret
Tineke put uit een carrière van meer dan 35 jaar vol tijdloze hoogtepunten, aangevuld met nieuw materiaal. Trouwe fans weet ze onophoudelijk te boeien. Terwijl nieuwe fans haar voorgoed in hun hart sluiten. Met een schatkist vol pruiken, accenten, absurde personages en pijnlijk herkenbare situaties garandeert de ware koningin van de typetjes een avond vol schaterlachen. Deze show maakt eens te meer duidelijk hoe iconisch haar oeuvre is.
vrijdag 6 december 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    53,50 euro 


16. Annie de Musical - Willemijn Verkaik, Edwin Jonker e.v.a. - Musical
Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Miss Hannigan (Willemijn Verkaik). Wanneer miljardair Oliver Warbucks (Edwin Jonker) Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending. 
zondag 15 december 2019  15:00 u    Stadsschouwburg De Harmonie - Leeuwarden   54,50 euro 


17. What a Wonderful Christmas - The Legends ft. Michael Varekamp - Muziek
Louis Armstrong, Nat King Cole, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald: allen maakten iconische kerstplaten met songs waarin jazz, blues en gospel weergaloos samenkomen. Dit inspireerde The Legends - onder leiding van trompettist, zanger en verteller Michael Varekamp en toetsenist Wiboud Burkens - tot het maken van een kerstprogramma in de geest van Armstrong. Stap in Santa's arrenslee en reis door het Winter Wonderland. Met zangeres Esther Hart als speciale gast.
vrijdag 20 december 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    38,50 euro 


18. Van Mozart tot Madonna - Tania Kross - Muziek
Operazangeres Tania Kross is uitgegroeid tot publiekslieveling in de Nederlandse theaters dankzij haar wereldberoemde, warme mezzo en ontwapenende persoonlijkheid. Vandaag maakt u een verrassende reis door de geschiedenis van achttiende-eeuwse wonderkinderen en hedendaagse popprinsessen; een muzikale ode aan hen die zich onsterfelijk maakten met hun prachtige muziek. Samengesteld door Tania en haar ensemble van vrienden, allen stuk voor stuk topmusici.
zondag 22 december 2019  14:30 u    Theater Sneek - Sneek    50,00 euro 


19. Het Zwanenmeer - Charkov City Opera & Ballet met groot orkest - Ballet
Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen Odette en prins Siegfried. Odette, koningin van de zwanen is betoverd en enkel zuivere liefde kan de betovering doorbreken. Met het Zwanenmeer brengt het opera en balletgezelschap weer klassiek ballet op zijn eigen weergaloze manier naar het theater. Men produceert nieuwe producties van bekende grote opera's en balletten, deels in de oude Oost Europese traditie maar ook met de ambitie hier een hedendaagse draai aan te geven. Het gezelschap is afkomstig uit de voormalige Sovjetunie en de Oekraine.
maandag 23 december 2019  20:15 u    Theater Sneek - Sneek    50,00 euro 


20. De Notenkraker - Kiev Ballet - Ballet
Nadat hij in 2006 het 'Kiev Ballet' oprichtte had danser en choreograaf Radu Poklitaru het podium om zijn persoonlijke stijl van choreograferen aan de wereld te laten zien. In zijn versie van 'De Notenkraker' benadrukt hij de theatrale kant van het sprookje, waarin alles anders is dan het lijkt. Het verhaal speelt zich af op de kerstavond bij de familie Stahlbaum. Klara krijgt als cadeau een notenkraker die haar peetvader voor haar heeft gemaakt. In haar droom verandert de notenkraker in een knappe prins die haar meeneemt op een fascinerende reis door een sprookjeswereld.
donderdag 26 december 2019  15:00 u    Posthuis Theater - Heerenveen    43,50 euro 


21. Karlsson fan it dak - Astrid Lingren - Tryater in coproductie met De Harmonie Special
Een hoogtepunt in De Harmonie dit seizoen is zeker 'Karlsson fan it dak'. Een meeslepend verhaal van Astrid Lindgren dat, hand in hand met Pippi Langkous, een van haar beste verhalen is. De héél gewone Erik Erikson woont met zijn héél gewone ouders in een héél gewone straat in Stockholm. Maar als op een avond een klein dik mannetje (Karlsson) met een propeller op zijn rug Eriks slaapkamer binnenvliegt, is zijn leven ineens niet zo gewoon meer. Met Joop Wittermans, Lourens van den Akker e.a. (Fries met Nederlandse vertaling). 
zondag 29 december 2019  15:00 u    Stadsschouwburg De Harmonie - Leeuwarden   36,50 euro  

 

 

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 18 juli 2020 Oud Papier
do 3 september 2020 Soos 'Bliuw Warber'
vr 9 oktober 2020 The Bounty Hunters

Informatie over het coronavirus

------------------------------

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

- Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top & Twel, Yn Beweging

------------------------------

Bekijk nu het sportzomeraanbod.

Uitgelicht
Hester Kornelis Fotografie
Hester Kornelis Fotografie
Scheepstimmerbedrijf J. Lanting
Scheepstimmerbedrijf J. Lanting
Realisatie TTT software