Zoeken:
Sitemap Favorieten
Ondernemersvereniging Top en Twel (OVTT)  

Secretariaat:

 

Irma Brunsmann

Lytse Súdein 4

8624 TT Uitwellingerga

0515 – 559911


Op zaterdag 17 oktober organiseert de OVTT een bedrijfsbezoek en seminar bij Scheepstimmerbedrijf J. Lanting en Paul Dijkstra Composites.

 

Alle ondernemers van Top en Twel zijn van harte welkom! 

 

We zijn uitgenodigd bij Scheepstimmerbedrijf J. Lanting & Paul Dijkstra Composites B.V. Jancko Lanting en Paul Dijkstra zullen ons een rondleiding geven door beide bedrijven. Momenteel werken de beide bedrijven hard aan o.a. een klassiek zeiljacht van 16,5 meter. Dit is het grootste, custom made, model van Leonardo Yachts B.V. . Wij krijgen de gelegenheid om het casco en het proces van opbouw tot afbouw van dichtbij te bewonderen!

 

De avond zal gecombineerd worden met een seminar over “Subsidies & Financieringen”. We hebben twee uitstekende sprekers van Ynbusiness weten te boeken. Zij zullen het een en ander vertellen over de wondere wereld van subsidies en financieringsvormen.

Ynbusiness is een gezamenlijk initiatief van het bedrijfsleven, de provincie Fryslân, de F4-gemeenten (Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland en Sudwest Fryslân), en het Friese hoger en middelbaar beroepsonderwijs, verbonden in het Innovatiepact Fryslân (IPF). Het primaire doel is de ondernemer krachtig te ondersteunen bij de groei van het bedrijf. Daarnaast willen de partners het ruime aanbod aan ondersteuning die zij bieden, nauwer aan laten sluiten op de daadwerkelijke behoeftes van ondernemers.

 

Klik op deze link voor alle details.

 

Communicatie

Een eerste stap die gezet is op het pad van de communicatie is het laten ontwerpen van ons logo. Het ontwerp is van Elske Leenstra. Dit is haar onderbouwing:

"De twee blauwe T’s van Top en Twel zijn aan elkaar verbonden omdat Toppenhuzen en Twellegea onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, ook in de ondernemersvereniging. De blauwe kleur staat natuurlijk voor water maar ook de weidse luchten om ons heen. De zwarte letters geven het logo iets krachtigs mee, wat past bij ondernemen: je hebt kracht nodig om te ondernemen, te blijven bouwen aan je bedrijf en om dit samen te doen. De krachten bundelen in de vereniging. Het pompeblêd: Fries, dat zijn we in de basis, al ondernemen we in veel gevallen ook veel verder dan onze provinciegrenzen. En het pompeblêd in het rood, het Friese, rode hart, het kloppend hart van de vereniging en ondernemen doe je met hart en ziel."

 

Vindbaarheid voor bezoekers Top & Twel

Op dit moment zijn er twee plattegronden van de dorpen: bij de Forbiningswei en bij het voetbalveld. Deze waren hoognodig aan vervanging toe; de informatie was zeer gedateerd en de uitstraling (netjes gezegd) verouderd. OVTT heeft deze plattegronden vervangen. Uitgangspunt voor de samenstelling van de plattegronden is dat deze informatief moet zijn voor de bezoekers van de dorpen.

Ondertussen hebben we ook een plattegrond bij de Schou, Uitwellingerga, opgehangen.

Er wordt nog onderzocht of het waardevol is om  op andere plaatsen plattegronden te plaatsen. We denken aan: invalsweg Greate Súdein en bij de invalsweg Uitwellingerga richting het PM-kanaal.

En wat zou het mooi zijn, als we ook vanaf het water de bezoekers naar onze dorpen kunnen ‘lokken’.

 

Financiën

Een belangrijke toegevoegde waarde van de ondernemersvereniging is het faciliteren en bewaken van het proces rondom het aanspraak maken op de gelden uit het ondernemersfonds.  Het Ondernemersfonds stelt de bedragen in gedeeltes beschikbaar.

Vanuit het budget van de OVTT is onder andere een sponsoring gegeven ter ondersteuning van Toanielferiening Fordivedaesje voor het brengen van het openluchttoneelstuk De Striid.

 

En verder

Heb je vragen over de activiteiten van OVTT, heb je suggesties, vind je het leuk om betrokken te worden bij projecten of het organiseren van bijvoorbeeld de seizoen opening? Laat het ons weten, je bent welkom!

Mail: info@ondernemendtopentwel.nl

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 20 april 2019 Paaswake - Stille zaterdag
zo 21 april 2019 Paaszondag - bloemendienst
do 25 april 2019 Passage ledenavond
vr 26 april 2019 Koningsnacht
za 4 mei 2019 Oud Papier TOP'63 - Nagele

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

 

Uitgelicht
Atsma Loon- en Aannemersbedrijf
Atsma Loon- en Aannemersbedrijf
Fysiotherapie
Fysiotherapie
Realisatie TTT software