Zoeken:
Sitemap Favorieten
Top & Twel Duurzaam  

De werkgroep Top & Twel Duurzaam bestaat uit:

Johannes Feenstra,

Alex Coppoolse,

Gerben Visser,

Marieke Verf,

Jeroen Veenema

Hans Dijkstra.

 

E-mail: ttduurzaam@ziggo.nl

 

 

 


Beste mededorpsbewoner,

 

We kunnen terugkijken op een succesvolle actieavond op 12 april in It Harspit. Er was een ruime opkomst en ieder kon na de presentaties zijn vragen kwijt naar aanleiding van de gehouden presentaties. We willen nog even wat punten onder de aandacht brengen.

 

Zoals je mogelijk hebt gehoord heeft minister Wiebes besloten de salderingsregeling voor zonnepanelen te verlengen tot 2023. Dit betekent dat er twee jaar langer kan worden geprofiteerd van deze gunstige regeling waarbij ook energiebelasting wordt ontvangen over de terug geleverde stoom aan het net. Daardoor wordt de terugverdientijd van de zonnepanelen korter en het rendement op de investering hoger. Vanaf 2023 zal deze regeling worden afgebouwd.  Dus hoog tijd om alsnog in de stappen bij onze actie.

 

Je kunt meeliften met het aanbod ten aanzien van de inkoop en installatie van zonnepanelen en ook het laten uitvoeren van isolerende maatregelen aan de woning. Het aanbod is te vinden op https://www.duurzaambouwloket.nl/oppenhuizen Deze actie geldt tot 30 juni.Hier vind je ook de actievoorwaarden in een link terug. Heb je interesse dan kun je gebruik maken  van het inschrijfformulier zoals daar aangegeven.

 

Het Duurzaam Bouwloket zorgt voor het inschakelen van de bedrijven die zijn aangesloten bij de actie. Deze nemen vervolgens contact met je op voor het maken van verdere afspraken. Het kan zijn dat je nog vragen hebt over dit aanbod zoals achtergrondinformatie over de materialen en technieken. Dan kun je bellen met het Duurzaam Bouwloket op nummer 072-7433956. Daar kunnen ze alle informatie geven die nodig is. Het is een onafhankelijk instituut wat werkt in opdracht van gemeentes.

 

De presentaties van Peter Dijkstra van de gemeente Súdwest-Fryslân, Jeroen Veenema van ons energie-initiatief (wordt zo snel mogelijk geplaatst) en van Raoul Santibanez van Duurzaam Bouwloket zal je daar ook aantreffen.

 

We willen je er tevens op attenderen dat op de avond in It Harspit ook plannen zijn gepresenteerd om te komen tot een energiecoöperatie. Zo hopen we als dorp tot gezamenlijke initiatieven te komen om energie op te wekken om onze dorpen daarmee te kunnen voorzien. Het is een stap om in onze dorpen het beheer te krijgen van onze energieopwekking. Naast de lasten en het beheer hebben we dan ook de lusten via zo’n constructie. We hebben gemerkt dat ook dit initiatief op de avond van 12 april de mensen aansprak. Hiervoor hebben we echter meer mensen nodig die willen meedenken en daar een rol in willen spelen. Wil je hier iets in betekenen meld je dan aan op ttduurzaam@ziggo.nl 

 

Zo kunnen we het voorbeeld volgen van de dorpen in Friesland die ons zijn voorgegaan.

Ook willen we je attenderen op een actie van ons waarbij het mogelijk is om twee weken twee energieverbruiksmeters kosteloos te lenen. Zo krijg je inzicht thuis in het stroomverbruik van de elektrische apparaten in huis, ook is het interessant om zo inzicht te krijgen in sluipverbruik. Door dit te beperken kan het een aanzienlijke besparing opleveren.  Je kunt je daarvoor aanmelden via het onderstaand emailadres.

 

Voor nadere informatie mail naar ttduurzaam@ziggo.nl

 

Met vriendelijke groet,

Het buurtteam.

 

Mei 2019


 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
vr 20 september 2019 Oplevering Oever- en Kadenproject
za 21 september 2019 Seizoenstart: Club Schrijfgalerie
wo 25 september 2019 Informatieavond Glasvezel
za 28 september 2019 TOP'63 - AVC
za 5 oktober 2019 TOP'63 - Sc Bolsward Pubquiz: Back to the 90's

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

 

- Oever- en Kadenproject

Uitgelicht
Downhill
Downhill
Volleybal
Volleybal
Realisatie TTT software