Zoeken:
Sitemap Favorieten

Om de voorpagina een klein beetje te onlasten vindt u hier de meest actuele informatie over de gevolgend van het Corona-virus voor onze gemeente. 


Update: Met ingang van 20 december worden er geen kerkgangers meer toegelaten bij de diensten in de Johanneskerk. Alle diensten zijn online te volgen via het YouTubekanaal: Erediensten Top en Twel 

 


 

Kerkgang in Coronatijd (d.d. 7 oktober 2020)

Wij merken de laatste tijd dat het voor de dienstdoende diaken en kerkrentmeester lastiger wordt om kerkbezoekers naar hun plaats te begeleiden. Zeker met de berichtgeving vanuit de regering van afgelopen maandag 28 september nog vers in ons geheugen, is het goed om weer even streng en scherp te zijn. Om ons geheugen nog maar even op te frissen hebben wij de belangrijkste afspraken bij het kerkbezoek nog even voor u op een rijtje gezet:
- Kom niet naar de kerk als u, of één van uw huisgenoten,
de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende klachten had:

· Hoesten

· Neusverkoudheid

· Koorts (vanaf 38 graden)

· Benauwdheid 

- Bij de ingang staat een diaken of kerkrentmeester met desinfecteermiddel, iedereen zal hier verplicht gebruik van moeten maken.

- Er kan geen gebruik gemaakt worden van de garderobe;
u kunt uw jas meenemen naar uw zitplaats.

- U krijgt een plaats toegewezen. Er wordt voor in de kerk  (bij de stoelen) gestart met het toewijzen van de plaatsen. Het is niet mogelijk om zelf een plaats te zoeken. Echtparen en gezinnen mogen bij elkaar zitten. Verder zit overal minimaal  1,5 m ruimte tussen.

- Het verlaten van de kerk gebeurt ook weer via de toren; wie als eerste is gekomen, gaat er als laatste weer uit. De diaken en kerkrentmeester begeleiden dit. Houdt u ook bij het uitgaan rekening met de 1,5 m afstand door te letten op de strepen op de grond.

Wij realiseren ons heel goed dat dit niet prettig overkomt, maar we vinden het belangrijk om dit onder de aandacht te brengen omdat we het fijn vinden om samen te kunnen komen. Met elkaar moeten we door deze tijd heen. Voorop staat dat wij elkaar niet willen besmetten met het Covid-19 virus. Helpt u ons om – ook in deze tijd – met elkaar kerk te zijn?

 

 

 


 

 

Maatregelen protestantse gemeente Oppenhuizen-Uitwellingerga n.a.v. het Corona-virus

 

De protestantse gemeente Oppenhuizen-Uitwellingerga heeft in verband met de afgekondigde maatregelen van de regering van zondag 15 maart 2020 en het advies van de Classis Fryslân van de Protestantse Kerk het volgende besloten:

Wij realiseren ons dat het rigoureuze maatregelen zijn, maar op deze manier wil de protestantse gemeente bijdragen aan landelijk beleid om het virus, waar mogelijk, in te dammen.

 

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de kerkenraad van de protestantse gemeente Oppenhuizen-Uitwellingerga, Mariëtte Bouma-Valkenburg (T: 0515 856 020, E: voorzitterpkntopentwel@gmail.com) of met de koster/beheerder Pier van der Meer (T: 06 1450 2516).

 

 


 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 6 februari 2021 Oud Papier
za 6 maart 2021 Oud Papier
za 20 maart 2021 Passion Live in Top en Twel

Activiteitenkalender:

- Kerkdiensten

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top&Twel, Yn Beweging

- Brug Uitwellingerga

Uitgelicht
Gevelreinigingsbedrijf W. Gras
Gevelreinigingsbedrijf W. Gras
Zuideind Handel in Autobussen
Zuideind Handel in Autobussen
Realisatie TTT software