Zoeken:
Sitemap Favorieten

 

JEUGD 14+
Vrijdagavond 18 januari jl. hebben maar liefst 15 jongens en meis-jes genoten van een gezellige avond in het lokaal. Lekker gourmetten met z’n allen en ondertussen genoeg tijd voor een goed gesprek.
Een enthousiaste groep jeugd, waar wij als jeugdraad graag meer activiteiten mee willen doen. Maar…..de jeugdraad kan daarbij wel wat hulp gebruiken. Daarom zijn wij op zoek naar JOU!
Vind je het leuk om met jeugd/jongeren op te trekken en samen met hen soms serieuze, maar vaak leuke dingen te ondernemen en daarbij het jeugdwerk wilt ondersteunen in het algemeen, meld je dan bij Boukje de Jager of Foekje Veldhuis.


 

14+ activiteit: vrijdagavond 15 maart

 

We hebben een groepje tieners uit het asielzoekerscentrum
(AZC) in Sneek uitgenodigd. Samen met jullie willen
we hen in It Lokaal een gezellige avond bezorgen.
Doe je ook mee?!
Opgeven kan bij: 
Willemien 559591
Trees 559291
of Nynke Hoogland 06-12724647

 


10 maart Biddag, dienst in It Harspit
17 maart KND & JND
31 maart Jeugddienst
14 april KND & JND/palmpasen
21 april paaszondag
12 mei KND & JND
9 juni Pinksteren
16 juni Tentdienst
30 juni Afscheid groep 8


Catechese 11-14 jaar. De 7 werken van Barmhartigheid

We gaan weer van start! Het catecheseteam is al volop bezig met het maken van plannen en uitwerken daarvan voor het komende seizoen; 6 avonden in het najaar en 6 in het voorjaar. Het thema van dit jaar is: De 7 werken van Barmhartigheid. Al heel veel eeuwen weten we dat Jezus volgen veel meer is dan zondags naar de kerk gaan, het be-tekent ook dat de handen uit de mouwen moeten. Jezus heeft daar hele duidelijke dingen over gezegd: we zijn op de wereld om elkaar te helpen, op allerlei manieren. We beginnen met het eerste werk: eten geven aan mensen die honger hebben... Hoe we dat allemaal gaan uitwerken? Ben jij tussen de 11 en 15 jaar, groep 8 tot en met klas 2/3 middelbare school, meld je dan aan en kom meedoen!

Zet de data maar alvast in je agenda: de dinsdagen 25 september, 2, 9, 16 en 30 oktober (de 23e slaan we over i.v.m. de herfstvakantie) en 6 november. In 2019 starten we weer op 12 februari, dan 26 februari, 5, 12, 19 en 26 maart. Ook hier een 'gat' vanwege de voorjaarsva-kantie.

We hopen jullie weer allemaal te zien in de Skuorre bij familie Over-wijk, Sjaerdawei 45, van 19:30u tot 20:30u 's avonds.

 

Catechese 11-14 jR.
De 7 werken van Barmhartigheid

We zijn van start gegaan, op 25 september was de eerste bijeenkomt. Met negen enthousiaste jonge mensen zijn we bezig geweest met het eerst werk van barmhartigheid... Wat dat precies is, daar vertellen we niet teveel over, het moet nog een beetje een verrassing blijven. Pas een het einde van het seizoen gaan alle zeven deuren open! Er is zeker nog plek voor jou, als je die eerste keer hebt gemist maar wel mee wilt doen!

Nog even de data: 2, 9, 16 en 30 oktober (de 23e slaan we over ivm herfstvakantie) en 6 november. In 2019 starten we weer op 12 februari, dan 26 februari, 5, 12, 19 en 26 maart. Ook hier een 'gat' vanwege de voorjaarsvakantie. Ben jij tussen de 11 en 15 jaar, groep 8 tot en met klas 2/3 middelbare school kom dan meedoen! We hopen jullie weer allemaal te zien in de Skuorre bij familie Overwijk, Sjaerdawei 45, van 19:30u tot 20:30u 's avonds.

 

NACHT ZONDER DAK, 15 september 2018 - Klik hier voor de foto's!

Wat een geweldige, super leuke en gezellige Nacht zonder Dak hebben wij gehad. Prachtige en creatieve hutten zijn er gemaakt. Deze keer ging Nacht zonder Dak vooraf aan de startzondag. Het thema van de startzondag was ‘Een goed gesprek’. Als er ergens goede gesprekken zijn gevoerd was het wel gedurende de nacht van Nacht zonder Dak. Om beurten kwam een groepje jeugd gezellige gesprekken voeren rondom de brandende ton met hout. Het gezamenlijk ontbijt op zondagmorgen was een mooie afsluiter van een bijzondere nacht. De opbrengst voor de Tear was € 982,50. Hier komt de collecte van de startdienst € 257,72 nog bij op! Totaal dus een bedrag van ruim € 1.240, geweldig! Iedereen die heeft meegeholpen aan Nacht zonder Dak 2018, ontzettend bedankt!

 

 


 

MAATSCHAPPELIJKE STAGE BIJ DE KERK

Het is al een paar jaar voor jongeren verplicht om een Maatschappelijk Stage te doen, met als doel je inzetten voor de maatschappij. Dit kan natuurlijk op honderden manier en op vele plaatsen. De kerk biedt al geruime tijd de mogelijkheid aan om een maatschappelijke stage te doen, en inmiddels heeft een stagiare zijn stage bij de kerk gedaan, door actief te zijn bij verschillende activiteiten voor de jeugd.

Wie ook nieuwsgierig is, zich in wil zetten voor jeugdactiviteiten, een Maatschappelijk Stage wil doen, kan contact opnemen met de diakonie.


 

Zondag, kerk.        

gedicht van: Esther Verdam

Weer naar de kerk?
Maar ik heb geen zin!
Ik moet nog op facebook
En chatten met een vriendin.

Ik wil niet naar de kerk,
Want er komt wat op tv.
En straks gaan ze skaten
Dan wil ik ook graag mee.

Ik hoef niet naar de kerk.
Op school leren we al genoeg.
En ik wil ook eens uitslapen.
Het begint echt te vroeg!

Hey, wat maak je me nou?
God maakt ALTIJD tijd voor jou!
Stel dat Hij geen zin in jou zou hebben.
En dat je het voortaan maar alleen moet redden.


God geeft je troost, vreugde, liefde en zegen.
Hij is altijd bij je en kent al jouw wegen.
Hij laat jou nooit in de steek.
En jij … maakt je druk, om dat uurtje in de week?
 

 

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
wo 20 maart 2019 Stembureau: Provinciale-/Waterschapsverkiezingen
do 21 maart 2019 Passsage ledenavond
za 23 maart 2019 Repaircafé
zo 24 maart 2019 Ierse Folkmuziek met 'Old Pipers' Teatergroep Knûkel
do 28 maart 2019 Soos 'Bliuw Warber'

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

 

20 maart:

Provinciale verkiezingen/

Waterschapsverkiezingen

 

Uitgelicht
Linedancegroep DZN
Linedancegroep DZN
Informatie gemeente
Informatie gemeente
Realisatie TTT software