Zoeken:
Sitemap Favorieten

U bent van harte welkom in de wekelijkse diensten van de Protestantse Gemeente Oppenhuizen - Uitwellingerga, die iedere zondag om 09.30 uur gehouden worden.  Een maandelijks overzicht van de diensten vindt u hieronder.

 

 

Wilt u de diensten via internet beluisteren?  Klik daarvoor op www.kerkomroep.nl.

 

 

 

KERKDIENSTEN:

 

Zondag 9 dec.:              2e Advent                          

9.30 uur                        Ds.  A. Buijs

collecte(s) 1e  diaconie, Ned. Stichting Het Gehandicapte Kind 2e  kerk

 

Zondag 16 dec.:            3e Advent

9.30 uur                         ds. Dingena Hasper

collecte(s) 1e  diaconie, Make-a-Wish 2e  kerk

 

Zondag 23 dec.:           4e Advent

9.30 uur                        ds. Dingena Hasper

collecte(s) 1e  diaconie, Edukans

 

Maandag 24 dec.:        Kerstnachtdienst

22.00 uur                     ds. Dingena Hasper

collecte(s) 1e  diaconie, Caring heart Children’s Community 2e  kerk

 

Dinsdag 25 dec.:        1e Kerstdag

9.30 uur                     ds. Dingena Hasper

collecte(s) 1e  diaconie, KIA, Kinderen in de Knel, 2e  kerk

 

Zondag 30 dec.:         Afscheidsdienst ds. Dingena Hasper

9.30 uur

collecte(s) 1e  diaconie, Sien (voor mensen met een verstandelijke beperking) 2e  kerk

3e  Onderhoudsfonds

 

Maandag 31 dec.:         Oudejaarsdienst

19.30 uur                       ds. R. Bosman – Roukema, Woudsend
                                     

collecte(s)                      Oudejaarscollecte

 

Dinsdag 1 jan. 2019:    Nieuwjaarsdag

10.00 uur                       geen collecte

 

Zondag 6 jan. 2019:

09.30 uur                       Dhr. J. de Haan, St. Annaparochie

collecte(s) 1e  diaconie, Stichting Matchis, 2e  kerk

 

 

Autodienst: Jan Smit, 's avonds. 559054, overdag 0513-410605.

Kinderoppas: In principe is er geen oppas aanwezig. Als u oppas nodig heeft, kunt u tot zaterdagavond 20.00 uur bellen met Willemien Hoogland; 59515, Brecht Feenstra; 559924 of 06-41304733 of Berber Terpstra; 559994.

 

BIJ DE KERKDIENSTEN:

Zondag 9 dec.: 2e Advent. Het thema van de adventsdiensten is: “Geloof met me mee…” . Met dit thema gaan we op weg naar Kerst om te vieren dat God Mens werd in de geboorte van onze Heer Jezus Christus. Onze oud-predikant ds Ad Buijs gaat voor in deze dienst.

Zondag 16 dec.: 3e Advent Het koor Cantabilé onder leiding van Foppe Reitsma gaat meewerken aan deze dienst.We zingen verschillende advents– en kerstliederen. Een fijne dienst om echt in Kerststemming te komen.

Zondag 23 dec.: 4e Advent Kerst, luisteren we naar het lied van Maria over het grote wonder dat haar overkwam. .

Maandag 24 dec.: Kerstnachtdienst Het zal wennen zijn, een kerstnachtdienst zonder de medewerking van de Brassband, maar onder begeleiding van Pieter Hoekstra en Kees Lanting op cornet kunnen we alle bekende en iets minder bekende kerstliederen voluit zingen en nadenken over wat Kerst voor ons inhoudt. Het thema is: God is mens geworden.

Dinsdag 25 dec.: Kerstdienst voor jong en oud met medewerking van diverse muzikanten. De kinderen kunnen ook meedoen met triangels tamboerijnen enz. Natuurlijk zijn er ook kleurplaten en puzzels in de kerk voor jullie.

Zondag 30 dec.: Afscheidsdienst ds. Dingena Hasper Helaas nemen we na zeven jaar afscheid van ds. Dingena Hasper. Zij gaat haar talenten nu inzetten voor de Protestantse gemeente Jubbega-Schurega- Hoornsterzwaag c.a.

Maandag 31 dec.: Oudejaarsavond. Met de eerste van de gastpredikanten tijdens de periode zonder predikant die we nu ingaan.

Dinsdag 1 jan. 2019: Nieuwjaarsdag. Met, om tien uur, een bijeenkomst in It Lokaal, waar onder het genot van een kopje koffie of thee, en meegebrachte oudejaarslekkernijen vele goede wensen kunnen worden uitgewisseld.

Zondag 6 jan. 2019: Een Nieuwjaar, een nieuw begin! Wat zal dit jaar ons brengen? We gaan vol goede moed en onder Gods hoede op pad.

Dit is ook de zondag waarop ds. Dingena Hasper wordt bevestigd in haar nieuwe gemeente.

 

COLLECTES IN DECEMBER

Zondag 9 dec.: Ned. Stichting Het Gehandicapte Kind. Helaas worden kinderen met een handicap nog vaak buitengesloten. Ze voelen zich dan eenzaam en verdrietig. Dat wil je niet, voor geen enkel kind. Met jouw hulp zorg je ervoor dat ieder kind er écht bij hoort!

Zondag 16 dec.: Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte.

Zondag 23 dec.:  Een kind dat leert, is een kind met kansen. Edukans werkt in ontwikkelingslanden aan het best mogelijke onderwijs voor kinderen en jongeren.

Maandag 24 dec.: In de kerstnacht is de collecte bestemd voor Caring Heart Children’s Community. Dit is een organisatie in Uganda(Afrika), gevestigd op zo’n 15 kilometer van Kampala (de hoofdstad). Ds. Paul Musisi heeft hier de zorg over meer dan 1200 straat- en weeskinderen. Hij geeft ze een veilig onderkomen, voedsel en opvoeding.

In de afgelopen jaren hebben ze dankzij giften een waterput en

toiletvoorzieningen kunnen realiseren, ook hebben ze in mei dit jaar achttien permanente gebouwen kunnen plaatsen waar in kinderen wonen en school volgen. Toch blijft er een groot gebrek aan financiën voor medicijnen, beddengoed, bouwmateriaal, schoolbenodigdheden, pootaardappelen en zaden voor groenten en graan, maar bovenal is er altijd gebrek aan voldoende voedsel voor iedereen.

Vandaar dat wij deze collecte van harte bij u willen aanbevelen en alvast namens Paul Musisi en de vele kinderen u en jij hartelijk willen bedanken voor uw gift.

Dinsdag 25 dec.: KerkinActie: Kinderen in de Knel. Kinderen zijn kwetsbaar. Helaas worden zij maar al te vaak misbruikt of aan hun lot overgelaten. Kerk in Actie bestrijdt kinderarbeid en uitbuiting van kinderen en geeft straatkinderen, werkende kinderen, oorlogskinderen, gehandicapte en misbruikte kinderen de kans kind te zijn.

Zondag 30 dec.: Sien komt op voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking en hun directe omgeving. Sien helpt adviseert en informeert bij belangrijke onderwerpen zoals, geld, zorg en participatie.

Met onze leden en vrienden zetten we ons in voor een samenleving waar mensen met een verstandelijke beperking gewoon kunnen meedoen, net als ieder ander.

Maandag 31 dec.:   Oudejaarscollecte.

Dinsdag 1 jan. 2019: Geen collecte.

Zondag 6 jan. 2019: Stichting Matchis zoekt naar stamceldonoren voor patiënten met leukemie of andere ernstige bloedaandoeningen. Een stamceltransplantatie is voor sommige patiënten de laatste behandeling die hun leven kan redden. Bij een transplantatie is het zeer belangrijk dat de stamcellen van de donor en patiënt voldoende op elkaar lijken. Wij zorgen ervoor dat de ernstig zieke patiënt zo snel mogelijk een passende donor krijgt.

 

OVERIGE DIENSTEN JANUARI 2019

Zondag 6 jan. Dhr. J. de Haan, St. Annaparochie 9.30 uur

Zondag 13 jan. Dhr. E. van Halsema, Kampen 9.30 uur

Zondag 20 jan. Oecumenische Dienst: Ds. J. Pennekamp, Sneek  9.30 uur

Zondag 27 jan. Heilig Avondmaal: Ds.Ariesen-Holwerda, Bolsward 19.30 uur

Zondag 3 febr. Ds. A.R. van der Honing, Joure 09.30 uur

Jeugddienst 19.30 uur

 

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
wo 19 december 2018 Kerstwandeling school/kerk
do 20 december 2018 Soos 'Bliuw Warber'
za 22 december 2018 Kerstconcert Meraintrio Foute Kersttruienfeest
za 29 december 2018 Inzamelen gft afval / legen groene container
za 5 januari 2019 Oud Papier

'Belevingsboek Voel, Deel en Beleef' nu te koop bij de Superrr.

 

-----------------------------

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

-----------------------------

 

Uitgelicht
Kommer en Kwel
Kommer en Kwel
Fûgelwacht

Realisatie TTT software