Zoeken:
Sitemap Favorieten

 

Het kerblad van de Protestantse Gemeente Oppenhuizen/ Uitwellingerga,
 't Tsjerkefinster, komt ca. 1 x per maand uit. Redactieadres: mail

 

Redactie:

Rie Branderhorst, tel. 559356, Greate Súdein 25, 
Esther Smit, tel. 559054 Greate Súdein 43,

Foekje Veldhuis, tel. 559034 De Bou 19,

Gertie de Boer, tel. 550225 Langebaen 2

 

 


 

U kunt uw kopij voor ‘t Tsjerkefinster mailen naar: kerkbladtopentwel@gmail.com LEVER UW KOPIJ OP TIJD IN, ANDERS BLIJFT HET LIGGEN TOT HET VOLGENDE NUMMER! 

Inleveren kopij:
De kopij voor het volgende Tsjerkefinster kunt u inleveren tot de laatste maandag van de maand bij Esther Smit, Greate Sudein 43, of bij Foekje Brouwer,

De Bou 19. Bij voorkeur via e-mail: kerkbladtopentwel@gmail.com


 

Deze maand uit het Tsjerkefinster:

 

Een nieuwe voorzitter
Dat is wennen voor mij en vast ook wel wennen voor u.
Enkele weken geleden is mij gevraagd of ik na wilde denken of ik Jappie Wijnja als voorzitter zou willen opvolgen. Daar ga je dan inderdaad over nadenken, ik ben – uiteraard – niet over één nacht ijs gegaan. Maar eerst heb ik het, in gebed, aan God voorgelegd en gevraagd of Hij mij hierin wilde leiden. Naast er natuurlijk thuis met Hessel over gesproken te hebben, heb ik het ook met enkele mensen in onze gemeente besproken.
Na alles op een rijtje te hebben gezet heb ik in de kerkenraadsvergadering van dinsdag 18 juni jl. aangegeven dat als de kerkenraad een beroep op mij doet, dat ik dan beschikbaar ben ... En daar sta je dan.
In mijn werk, en in mijn vrijwilligerswerk, heb ik de nodige organisatorische ervaring opgedaan. Ik ben er dankbaar voor dat ik deze ervaring nu opnieuw mag inzetten voor het werken in Gods Wijngaard. Ik heb er vertrouwen in dat er mooie dingen kunnen gebeuren.
Natuurlijk sta ik er niet alleen voor. Ik maak deel uit van de kerkenraad en samen met u als gemeente wil de kerkenraad, zoals onze missie al zegt: een betrokken, veelkleurige kerkgemeenschap zijn waar de blijde boodschap, het Evangelie van Geloof, Hoop en Liefde wordt verkondigd.
Vanuit deze missie ga ik aan de slag en vraag ik u, als gemeente of u, samen met mij, wilt zorgdragen voor het wel en wee binnen onze gemeente. Dit is immers ‘onze gemeente’. Daar waar je je thuis voelt, waar je je verhaal kwijt kunt, waar je respect ervaart. Waar je altijd welkom bent.
Met elkaar moeten we de waarde van de tradities koesteren, maar ook nieuwsgierig blijven en nieuwe mogelijkheden en invullingen onderzoeken. Daarbij moeten we misschien grenzen verleggen, maar altijd met respect voor elkaar en elkaars geloofsbeleving.
Geïnspireerd door Gods Geest, gaan we met elkaar verder op onze weg. Samen bouwen we aan de toekomst van onze gemeente voor groot, klein, oud, jong en …voor de nieuwe generaties.
(Deze tekst is door onze nieuwe voorzitter, Mariëtte Bouma-Valkenburg, uitgesproken na de kerkdienst van 23 juni jl.)

 

OPROEP:

Voor volgend jaar zoeken we een nieuw thema voor de kerstboom. Hebt u een goed idee, neem dan contact op met Afke: 0612387054.

 

 

 

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
zo 25 augustus 2019 Zomeravonddienst
zo 1 september 2019 Zangdienst
za 7 september 2019 Top en Twel Motortreffen
za 14 september 2019 Oud Papier
zo 15 september 2019 Startzondag Kerkelijke Gemeente
za 12 oktober 2019 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Lokaal55
Lokaal55
Passage
Passage
Realisatie TTT software