Zoeken:
Sitemap Favorieten

 

 

 

Het kerblad van de Protestantse Gemeente Oppenhuizen/ Uitwellingerga,
 't Tsjerkefinster, komt ca. 1 x per maand uit. Redactieadres: mail

 

Redactie:

Rie Branderhorst, tel. 559356, Greate Súdein 25, 
Esther Smit, tel. 559054 Greate Súdein 43,

Foekje Veldhuis, tel. 559034 De Bou 19,

Gertie de Boer, tel. 550225 Langebaen 2

 

 


 

U kunt uw kopij voor ‘t Tsjerkefinster mailen naar: kerkbladtopentwel@gmail.com LEVER UW KOPIJ OP TIJD IN, ANDERS BLIJFT HET LIGGEN TOT HET VOLGENDE NUMMER! 

Inleveren kopij:
De kopij voor het volgende Tsjerkefinster kunt u inleveren tot de laatste maandag van de maand bij Esther Smit, Greate Sudein 43, of bij Foekje Brouwer,

De Bou 19. Bij voorkeur via e-mail: kerkbladtopentwel@gmail.com


 

Deze maand uit het Tsjerkefinster:

 

 


Meditatie:

EEN NIEUW SEIZOEN
De zomer is voorbij, nu ja zo goed als. Het nieuwe seizoen start. Maar anders dan normaal. Het voelt alsof we na een strijd de schade aan het opmaken zijn, ons leven weer oppakken én ons tegelijkertijd klaarmaken voor de tweede aanval. We halen snel de, geconstateerde, schade in: bezoekjes, verjaardagen, uitjes, lichamelijke en geestelijke verzorging. Allemaal op gepaste
afstand, de regels in acht nemend. En zo proberen we ons op te laden voor de komst van de herfst en de winter en wie weet wat er achter vandaan komt.. Misschien valt het mee. Laten we dat nog eens herhalen: misschien.. valt het mee. Die hoop is groot. Toch staat achter alles een vraagteken. Je geeft je op voor een cursus, een commissie, een activiteit, maar anders dan voorheen bouwen we al – voor onszelf – een scenario in voor het geval dat het anders loopt.
Van het moment genieten. Iedere dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad, de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf. Of een beetje positiever gezegd: pluk de dag! Flexibiliteit, creativiteit en realistische verwachtingen: dat lijkt een goede combinatie – in je rugzak – goed gereedschap, goede instrumenten om mee aan de slag te gaan; in dit nieuwe kerkelijke, werkende, schoolgaande en vereni-gings- en sport- seizoen.
Een aantal, van de meerdere, kwaliteiten van de mensen hier in de twee dorpen zijn (naast die in de rugzak van hierboven – zo is me opgevallen!): de ondernemersgeest en het ‘van wanten weten’. Zoveel werd me al duidelijk zelfs nog voor mijn komst naar Top & Twel. Kansen worden benut en snel opgepakt. Vanuit die mentaliteit stond er ook weer een prachtig programma klaar voor de startzondag dit jaar. Helaas is de vorm noodgedwongen aangepast, maar wel met nog steeds net zoveel enthousiasme en liefde
bedacht en georganiseerd!
Dit nieuwe seizoen gaan we met elkaar op zoek naar geschikte vormen en momenten om ons met de inhoud van bijbel en geloof, zorg voor de ziel en het goede leven bezig te houden. Ik hoop dat u met ons meeviert, meebidt, meepraat en meedenkt. Pluk de dag, samen maken we er een inspirerend najaarsseizoen van.
Graag tot ziens of tot horens,
ds. Nicolle Pronk


 


ONTWERPERS GEZOCHT!
De redactie van het Tsjerkefinster is bezig met een ‘verjonging’ van het maandelijks kerkblad. Sinds enige tijd gebruiken we kleur in het binnenwerk en het was u/je wellicht al opgevallen dat we sinds vorige maand een ander lettertype hanteren? De tekst blijkt even duidelijk, maar als minder ‘vol’ te worden ervaren. Negatieve reacties hebben ons niet bereikt, dus experimenteren we nog even door.
Omslag(en) De volgende stap in het verjongingsproces is een nieuwe omslag. Omdat onze huidige printapparatuur het kleurgebruik toestaat, willen we ook de buitenkant met kleur gaan verfraaien. Maar hoe?
Het wordt tijd voor een frisse blik, en daarom bieden we u/jou als professioneel of amateur ontwerpend gemeentelid de mogelijkheid om eeuwige roem te vergaren door het ontwerpen van een nieuwe omslag. We hopen dat we verschillende ontwerpen zullen ontvangen, waaruit de redactie, samen met de kerkenraad en de drukkerij dan een keuze zal maken. Het zo fijn zijn als u/je ook nadenkt over een variant die we bijvoorbeeld voor het Kerst-, Paas- en Pinksternummer kunnen gebruiken. We vinden het feestelijk om dan wat variatie aan te brengen. Voor alle “gewone” maanden moet het een omslag zijn.
Waaraan moet het ontwerp in elk geval voldoen: Maak het ontwerp in landscape A4, waarbij op de “voorkant” in elk geval de naam “’t Tsjerkefinster” en “Protestantse Gemeente Oppenhuizen / Uitwellingerga” moet komen en op de achterkant de adresgegevens van de kerk: Protestantse Gemeente Oppenhuizen/Uitwellingerga, Tsjerkebuorren 9, 8625 HA Oppenhuizen.
Oorspronkelijk hadden we de inleverdatum op 31 december gezet, maar omdat december altijd een drukke maand is, hopen we dat er in dit voorjaar nog enkele ontwerpen bij zullen komen. U kunt uw voorstel mailen aan kerkbladtopentwel@gmail.com.
We zijn benieuwd naar uw creativiteit en laten ons graag verrassen!
De redactieteams: Esther en Rieke, Foekje en Gertie

  

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 26 september 2020 TOP'63 - Sc Bolsward
za 10 oktober 2020 Oud Papier TOP'63 - NOK
do 15 oktober 2020 Passage ledenavond
za 24 oktober 2020 TOP'63 - SSA Creil-Bant
za 7 november 2020 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep                        Structuurversterking          TenT/A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Varion Vaarplezier.nl
Varion Vaarplezier.nl
Doedepôle

Realisatie TTT software