Zoeken:
Sitemap Favorieten
Top en Twelster Skūtsje  

Stichting Het Top en Twelster Skûtsje
Schipper: Jan Overwijk
8624  Uitwellingerga 
Tel 06-55178833

 

E-mail: info@topentwelsterskutsje.nl

www.topentwelsterskutsje.nl

 

 


fotoalbumsoud nieuwsWebshop kledingUitslagen IFKS 2018

http://www.topentwelsterskutsje.nl

 


 

Met veel trots presenteren wij u de leden die lid zijn van ons club van 100.

De groeiende club bestaat op dit moment uit 50 leden! Hieronder vindt u de lijst met leden minus de personen/bedrijven die ons anoniem steunen. BEDANKT!

 

Geweldig nieuws! Wij hebben de 50e lid gevonden, R.Terpstra daktechniek van harte welkom en alvast bedankt voor de steun en support!

 

Voor meer informatie kijk op www.topentwelsterskutsje.nl 

 

Atsma Grond- en Waterwerken B.V.
Autobedrijf U. de Jong
Buro Schaaf
Café de Buorren
De Kaasbus
DJS Jachtservice
Feenstra Farm
Gevelreinigingsbedrijf P. Atsma

Giesing Coatings

Goliath Scheepsmakelaardij

Hart van Friesland

Hondentrimsalon Marije

Hooghiemstra
Houthandel P.Boersma
Houthandel Sneek
InnoSol Maritieme Innovaties
Jachtservice Stekelenburg

Jasper Bouw(t)

JB Interieur-& Meubelbouw

JéBé Schilder-Spuiter
Jetten Yacht Support
Loodz88
Meester Nautic
NauticPlus B.V.
Overwijk Scheepsbouw
Overwijk Skûtsje Verhuur
Pedicurepraktijk Vovèrzo

Reekers Watersportbedrijf

R. Terpstra daktechniek

Sanders polyesterwerk
Scheepstimmerbedrijf J. Lanting

Schraa assurantïen

Simons Transport

Slagerij de Jager
SRA Bolsward
TopHairfashion
Vakantieboerderij Broeresloot

Van der Meer Gevel Totaal

Veldhuizen Installatie

Veldman Yachtcharter

Visser keukenmontage en installatie

W.Gras Gevelreinigingsbedrijf

WAJ/RVS
Wapen van Langweer
Wittermans Boter en Kaas

Wolter Postma Dienstverlening

Zeilmakerij De Vuurtoren
 

 

 


07-04-2019

 

Eerste training 2019 is een feit! 

Volgend weekend opening seizoen op Langwar 💪💪

 

 


Alle schepen boven de 20 meter moeten tegenwoordig aan de Cvo regels voldoen en onder andere een AIS aan boord in de EU. Omdat wij deze investering niet wilden doen hebben wij het skûtsje ingekort met 60 cm naar een lengte van 19,98 m. Op de foto's is goed te zien hoe dit te werk is gegaan! Klik hier voor de foto's

 

 

 

Tekst gaat verder onder de foto.

 

 

Daarnaast is ook het ruim aangepakt, de motor gereviseerd, romp geschilderd en wat kleine verbeterpunten. Volgende week gaat de mast weer omhoog en versieren wij haar eerst weer in de winter met de kerstverlichting. Na de winter maken wij de rest van het schilderwerk af, nieuwe beplating in het ruim en op de den en de puntjes op de i. En komend seizoen weer trimmen om het leven om volgend jaar zo snel mogelijk te kunnen zeilen op Skutsjesilen langwar!

 

Ons dank gaat uit naar:

 

Sponsors en donateurs

Scheepswerf Piet Ten Woude 

Overwijk Scheepsbouw

Jan en Sipke-Willem

En iedereen die heeft geholpen, SUPER!

 

 

 


 

 

 

 

 

 


04-06-2018

Langwar, dé start van het seizoen!

De vele skûtsjes hadden er weer zin in en strijden voor de hoogste klassering! Dat wil nog wel eens wisselend zijn op Langweer want alles moet weer worden getrimd of het nieuwe spul moet weer even wennen. Ook bij ons liep niet alles vlekkeloos... Het tuig stond er niet lekker op en de zondag's met windkracht 0,0 een rondje gedobberd. geïndigd op een 8e plaats in de lengteklasse. LINK

 

 


01-09-2017

 

Dit is de geweldige ploeg die dit jaar ons dorpen Top en Twel weer goed op de kaart hebben gezet! Binnenkort zeilen wij nog een paar wedstrijden en dan kunnen we terugzien op een mooi seizoen. Volgend jaar hebben wij grootse plannen en zullen het uiteraard met u delen als het zover is! Volgend seizoen strijden wij weer in de c-klasse Nu al zin in! Iedereen bedankt👍👍

van links naar rechts: Senne SterkMarten WoudstraJan OverwijkFenna ReekersSipke-Willem de SchiffartJohannes FeenstraWolter Postma,Nelly PostmaMarije Overwijk-PanderDirk KuperusGearard Stoker, Marten Postma, Leroy van der Zwaag en Anne Bergsma!

 

 

 

26-08-2017

 

Vandaag geen wedstrijd omdat er geen wind stond... wij wilden graag nog strijden om het 4e plekje met het skûtsje sted Dokkum maar zijn nu 5e geworden in het klassement met evenveel punten als de nr 4 Dokkum!

Als hoogtepunt een mooie podiumplaats op Heeg met een derde plaats! De rest van de uitslagen waren twee keer vierde, een vijfde en een 9e plaats.

Wij willen iedereen bedanken voor de support op de wal,via social media, de fotografen en uiteraard de donateurs en de sponsoren!

 

 

 

 


 

 

 

 

Foto: Jaap Cuperus fotografie

 


 

24-04-2017

In de grote finale een echt heerlijke wedstrijd gezeild! Na een mooie start en veel wind zijn wij geëindigd op een 13e plaats. Een goed begin voor dit seizoen en uiteraard bedanken wij alles en iedereen die ons helpt om steeds sneller te worden en achter ons staat op welke manier dan ook! 👍🏻👍🏻👍🏻

Hier vind u de uitslagen van het hele weekend.

 

 


22-04-2017

 

 

 

 

 

De eerste wedstrijden zijn gezeilt vandaag en met een 8e en 7e plaats kunnen wij ons morgen meten met de 22 snelste skûtsjes van vandaag! Op een mooie 12e plek en een skûtsje wat lekker loopt hopen wij morgen op een mooie wedstrijd om 2 uur!

 


30-03-2107

 

Dit jaar gaan we knallen in de c klasse!

 

 


 

 

22-02-2017

 

Sinds wij met skûtsje TT meezeilen als wedstrijdskûtsje hebben wij het welbekende logo gebruikt en gedragen met trots uiteraard!

Toch wilden wij wel eens iets vernieuwend gebruiken met het oog op het social media gebied en hebben iets nieuws laten ontwerpen waarbij de contouren van een skûtsje duidelijk op terug zijn te vinden.

 

Volgens ons is dit prima gelukt en presenteren wij met trots ons nieuwe logo!

 

                                

 


15-12-2016

 

Beste TT’ers,

 

In deze link vindt u alweer de derde editie van de Gaffelgroet. Op deze manier willen wij u op de hoogte houden van het reilen en zeilen rondom het Top en Twelster skûtsje ‘De Twee Gebroeders”.

 

Via deze weg willen we dan ook graag gebruik maken om onze sponsoren en donateurs te bedanken voor het toedragen van een warm hart voor het skûtsje TT! Zonder jullie zou het skûtsje niet meezeilen in de Friese kampioenschappen.

 

Met seizoen 2016 vers achter de rug, mogen we terug kijken op een geslaagd buiten seizoen met een ietwat tegenvallende IFKS. Met Skûtsjesilen Langwar begon in april ons seizoen supersnel. Zo snel dat we in de wedstrijd tussen de A-schepen belanden. Helaas door een inschattingsfout met een fikse aanvaring als gevolg hebben we de wedstrijd moeten verlaten. De Slach om Heech was onze tweede confrontatie. Met een 6e plek over het weekend wisten we dat we goede dingen gedaan hadden om ons voor te bereiden op het Kampioenschap.

 

Vlak voor de IFKS hebben we geïnvesteerd in een ander grootzeil met fok. Maar na een 12e, 14e en 2x 15e plek in de B-klasse, begonnen we toch zeer sterk aan ons zelf te twijfelen. De oude Fok en een andere manier van grootzeil zetten moest ons behouden van degradatie. Een 12e, 9e en 7e plek waren het resultaat en het bewijs dat het dus wel kon. Helaas was het kwaad al

geschied en op 2 punten waren we gedegradeerd.

Komend jaar C-Klasse met een wat ons betreft sneller schip dan ooit tevoren. Dit mogen we in de IFKS van 2017 gaan bewijzen.

 

Qua winter/voorjaars activiteiten hebben we besloten om de kerstbomen verkoop over te dragen aan de SUPERRR. Wij gaan ons op andere activiteiten richten waarvan we hopen dat deze iets meer in ons straatje liggen.

 

De bemanning, stichting en ook zeker de schipper hebben zin in 2017!

 

M.K. Postma, voorzitter stichting Top en Twelster skûtsje

 


 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
ma 24 juni 2019 Informatieavond Glasvezel
za 6 juli 2019 Start Tsjerkepaad
za 20 juli 2019 Oud Papier
za 17 augustus 2019 Oud Papier
za 7 september 2019 Top en Twel Motortreffen
zo 15 september 2019 Startzondag Kerkelijke Gemeente

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Top en Twelster Skūtsje

Overwijk Decoraties
Overwijk Decoraties
Realisatie TTT software