Zoeken:
Sitemap Favorieten

FRYSKE FAKANSJEWIKE NIEUW HYDEPARK (ROOSEVELTHUIS)

 

Dit jaar wordt de Fryske Wike in het Roosevelthuis/Nieuw Hydepark gehouden in de week van 2-9 november. De week is bedoeld voor mensen met een beperking, die zo de mogelijkheid krijgen om een week met vakantie te gaan in een FRIESE SFEER. Vaak gaan gasten ook mee om het thuisfront een week te ontlasten van de zorg voor hen. Er zijn allerlei voorzieningen in het huis aanwezig om de gasten een goede verzorging te kunnen bieden, zoals hoog-laagbedden, tilliften, douchestoelen en rolstoelen. Het huis heeft tegenwoordig meerder tweepersoonskamers en daarom kunnen nu ook echtparen, waarvan één van beide hulp nodig heeft, mee om te genieten van een heerlijke vakantieweek.

In de Fryske Wike is er plaats voor circa 40 gasten, die door een team van help(st)ers, waaronder verpleegkundigen, worden begeleid. Ook gaat er een predikant mee, die zondagsmorgens in de kerkdienst voorgaat. Donderdagmorgen is er een dienst met Heilig Avondmaal.

Verder is er overdag ruimte voor allerhande vertier, zoals winkelen met de help(st)ers of een rondrit met een busje in de omgeving. Daarnaast wordt er in die week een aantal groepsactiviteiten georganiseerd, zoals het bezoeken van een museum, een dierentuin enzovoort. Het gebouw staat in de bossen op het terrein van Hydepark, waar ook met rolstoelen heerlijk gewandeld kan worden.

 

De kosten voor deze heerlijke week bedragen € 760,- per persoon, maar de diaconie vergoedt de helft van dit bedrag, dus het kost u slechts € 380,- pp. Wel vragen we u zelf een annuleringsverzekering af te sluiten. Het vervoer van en naar Doorn wordt voor u verzorgd.

 

Hebt u belangstelling voor deze vakantieweek dan kunt u zich aanmelden bij de diaconie: Trees Brouwer (0515-559291)

 

In actie voor de voedselbank

Naar aanleiding van het thema Spic&Span is er inmiddels een grote doos schoonmaakmiddelen bij de voedselbank afgeleverd. Wat nu nog in de kerk staat, wordt uiteraard later nog bezorgd. De medewerkers van de voedselbank zijn altijd erg blij met alle gulle giften! Heel erg bedankt allemaal! Het volgende thema is “Koekje bij de koffie.” Ook nu weer vanuit de volle breedte bekeken. Alles wat hier maar enigszins mee te maken heeft, denk aan koffie, thee, koek, chocola, suiker, kan ingeleverd worden.

En ook nu geldt nog steeds, heeft u iets totaal anders wat u wilt doneren?  Alle houdbare producten zijn welkom!

Doet u ook weer mee?!

 

 


AVONDMAAL AAN HUIS

Als in de Johannestsjerke tijdens de ochtenddienst een Avondmaalsviering gehouden wordt, wordt er door de diaconie ook een Avondmaalsviering aan huis verzorgd. Daar komen gemeenteleden in kleine groep bijeen om gezamenlijk naar de dienst te luisteren en onder leiding van een diaken het Avondmaal mee te vieren. Sinds een aantal jaren staat op de Avondmaalstafel van het Thuisavondmaal een kleine versie van het drieluik dat Fimmy Kooijker eens voor Witte Donderdag schilderde. Het grote doek werd gefotografeerd en op linnen afgedrukt. Vervolgens is het op een drieluik bevestigd en is het gehele voorzien van een draagtas.

 

Wilt u ook meedoen aan het Avondmaal aan huis? Neem dan contact op de diaconie.
Voor eventueel vervoer kunt u contact opnemen met Jan en Esther Smit 559054.

 

 

 

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
ma 24 juni 2019 Informatieavond Glasvezel
za 6 juli 2019 Start Tsjerkepaad
za 20 juli 2019 Oud Papier
za 17 augustus 2019 Oud Papier
za 7 september 2019 Top en Twel Motortreffen
zo 15 september 2019 Startzondag Kerkelijke Gemeente

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Top en Twelster Skûtsje

Overwijk Decoraties
Overwijk Decoraties
Realisatie TTT software