Zoeken:
Sitemap Favorieten
Prikbord: Persberichten  

Persberichten

 

Op deze pagina vindt u berichten, waaronder overig nieuws, mededelingen, aankondigingen en informatie die de redactie van Topentwelonline graag met u wil delen.


02-06-2019 Kledinguitleen verhuist

 

Jouster toneeluitleen gaat door in Balk

Zij zouden na 30 jaar zouden stoppen met hun toneeluitleen. Kledinguitleen Balk heeft niet de intentie om rijk te worden, de prijzen zijn navenant. ‘De rijkdom komt uit het plezier die de mensen hebben die kleding komen passen, huren en het feestje dat ze ermee vieren’, meldt de organisatie. Om de gehele verhuizing van de ‘klerezooi’ van Joure naar Balk te verhuizen en de inrichting te realiseren wordt er dankbaar gebruik gemaakt van een club vrijwilligers. Tevens is er ook een heel mooie bestemming gevonden bij Kledinguitleen Balk voor een groot deel van de kledingverzameling van Johan Huisman. Zijn collectie kan weer bewonderd en gebruikt worden.

 

Stichting Kledinguitleen Balk opent dinsdag 4 juni voor het eerst haar deuren. Daarna zijn de openingstijden op dinsdag 14.00 - 20.00 uur en op donderdag 14.00 -17.00 uur. Zaterdag 14 september is er een open dag.

 

De uitleen heeft een kledingaanbod met onder andere Historische kledij-toneelkleding, carnavalskleding, bruidsjaponnen, smokings, galakleding, hippies, dieren, Ot & Sien, sprookjes, punk, klederdracht, uniformen en landenthema's met de daarbij behorende accessoires en attributen; zoals tassen, pruiken, hoeden & mutsen, schoenen, sieraden, zwaarden, waaiers, toverstafjes en speren.

 

(www.joustercourant.nl)

 

13-02-2019   www.kiesgroepswf.nl

Bericht van GGD Friesland

 

 18-01-2019

 

Bericht van het bestuur van het Stimuleringsfonds Mantelzorg en Informele zorg Súdwest-Fryslân

 

‘JIJ HEBT EEN PLAN, WIJ HET GELD’

 

Heb je een goed idee voor een activiteit om mantelzorgers en zorgvrijwilligers even op adem te laten komen? En kun je dat ook (laten) uitvoeren. Doe dan een aanvraag bij het Stimuleringsfonds! Geld hoeft niet het probleem te zijn.

 

Zorgvrijwilligers staan mensen bij die veel dingen niet meer zelf kunnen. Een klusje in huis, boodschappen halen, samen een stukje fietsen. Of ze komen gewoon even langs voor een praatje. Wie gedurende een langere periode intensieve zorg aan een ouder, kind, partner, vriend of buur verleent, is mantelzorger. Zorgvrijwilligers en mantelzorgers zijn belangrijk en onmisbaar.

Voor ons allemaal.

 

Het Stimuleringsfonds Mantelzorg en Informele zorg van de Gemeente Súdwest-Fryslân heeft geld beschikbaar voor activiteiten die zorgvrijwilliger en/of mantelzorgers een steuntje in de rug te geven.

 

Kom op met je plan, roept het stimuleringsfonds. Dat kan via een mailtje naar stimuleringsfondsmantelzorg@wmoplatformswf.nl

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
zo 25 augustus 2019 Zomeravonddienst
zo 1 september 2019 Zangdienst
za 7 september 2019 Top en Twel Motortreffen
za 14 september 2019 Oud Papier
zo 15 september 2019 Startzondag Kerkelijke Gemeente
za 12 oktober 2019 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Lokaal55
Lokaal55
Passage
Passage
Realisatie TTT software