Zoeken:
Sitemap Favorieten
Prikbord: Persberichten  

Persberichten

 

Op deze pagina vindt u berichten, waaronder overig nieuws, mededelingen, aankondigingen en informatie die de redactie van Topentwelonline graag met u wil delen.


Kenniscafé 23 oktober a.s. Sneek
Friesland al in 2030 klimaatproof? Het kan!                                          (07-09)

De energietransitie speelt een sleutelrol in de klimaatplannen van het kabinet. Of we het willen of niet, we krijgen in ons dagelijkse leven binnen afzienbare tijd allemaal te maken met de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame, schone energie. Vervoer gaat straks steeds meer via elektrische auto’s, ons huis moet op een duurzame manier worden verwarmd met biogas of warmtepompen en het opwekken van eigen energie met zonnepanelen is nu al razend populair.

 

Op 23 oktober a.s. organiseert platform & community De uitdaging haar eerste kenniscafé over de vraag of en hoe Friesland al in 2030 volledig op duurzame energie kan draaien. Aanvang 19.45 uur, locatie Noorderkerkzaal van Cultureel kwartier Sneek. Hoofdspreker deze avond is Ruud Koornstra.

 

 

Wie is Ruud Koornstra?
Ruud Koornstra is de meest activistische ondernemer van ons land, op verzoek van het kabinet probeert hij als landelijk energiecommissaris een versnelling van de energietransitie te organiseren door ons als burgers en bedrijven over te laten stappen op duurzame energie. Als we de Nederlandse creativiteit, onze innovatiekracht, geld en ondernemerszin aan elkaar te koppelen in de strijd tegen de klimaatverandering, dan halen we volgens Ruud met gemak de doelstellingen van het klimaatakkoord van Parijs.

 

Als Ruud in de jaren tachtig na drie jaar met de pabo stopt, begint hij met een schoolvriend filmpjes te maken voor een reclamebureau. Dat groeit in 1987 tot een productiebedrijf van tv-programma’s (Lingo, Wie is de Mol?, Breekijzer) dat hij in 1999 weer verkoopt. Daarna wordt hij duurzaam ondernemer met bedrijven ls Oxxio (het eerste en snelst groeiende 100% groene stroombedrijf) en Lemnis Lighting (de uitvinders van de hedendaagse led verlichting).

 

Waarom De uitdaging?
Een nieuwe duurzame samenleving vraagt om flexibiliteit en nieuwe economische modellen. En om samenwerking en kennis delen. Platform De uitdaging is een dynamische ontmoetingsplek waar programma’s worden georganiseerd over thema’s die variëren van duurzame energie tot de nieuwe democratie, van biologische landbouw tot groen toerisme. De vorm kan variëren van stadsgesprek tot theatercollege. Maar altijd bijeenkomsten met inspirerende en boeiende gastsprekers in of rond Sneek.

 

Wil je meer weten?
Kijk dan op onze website www.deuitdaging.frl of bel met Thea van Wijk 0515-228000 of stuur een mail naar info@vanwijkproducties.nl.

 

 

02-06-2019 Kledinguitleen verhuist

 

Jouster toneeluitleen gaat door in Balk

Zij zouden na 30 jaar zouden stoppen met hun toneeluitleen. Kledinguitleen Balk heeft niet de intentie om rijk te worden, de prijzen zijn navenant. ‘De rijkdom komt uit het plezier die de mensen hebben die kleding komen passen, huren en het feestje dat ze ermee vieren’, meldt de organisatie. Om de gehele verhuizing van de ‘klerezooi’ van Joure naar Balk te verhuizen en de inrichting te realiseren wordt er dankbaar gebruik gemaakt van een club vrijwilligers. Tevens is er ook een heel mooie bestemming gevonden bij Kledinguitleen Balk voor een groot deel van de kledingverzameling van Johan Huisman. Zijn collectie kan weer bewonderd en gebruikt worden.

 

Stichting Kledinguitleen Balk opent dinsdag 4 juni voor het eerst haar deuren. Daarna zijn de openingstijden op dinsdag 14.00 - 20.00 uur en op donderdag 14.00 -17.00 uur. Zaterdag 14 september is er een open dag.

 

De uitleen heeft een kledingaanbod met onder andere Historische kledij-toneelkleding, carnavalskleding, bruidsjaponnen, smokings, galakleding, hippies, dieren, Ot & Sien, sprookjes, punk, klederdracht, uniformen en landenthema's met de daarbij behorende accessoires en attributen; zoals tassen, pruiken, hoeden & mutsen, schoenen, sieraden, zwaarden, waaiers, toverstafjes en speren.

 

(www.joustercourant.nl)

 

13-02-2019   www.kiesgroepswf.nl

Bericht van GGD Friesland

 

 18-01-2019

 

Bericht van het bestuur van het Stimuleringsfonds Mantelzorg en Informele zorg Súdwest-Fryslân

 

‘JIJ HEBT EEN PLAN, WIJ HET GELD’

 

Heb je een goed idee voor een activiteit om mantelzorgers en zorgvrijwilligers even op adem te laten komen? En kun je dat ook (laten) uitvoeren. Doe dan een aanvraag bij het Stimuleringsfonds! Geld hoeft niet het probleem te zijn.

 

Zorgvrijwilligers staan mensen bij die veel dingen niet meer zelf kunnen. Een klusje in huis, boodschappen halen, samen een stukje fietsen. Of ze komen gewoon even langs voor een praatje. Wie gedurende een langere periode intensieve zorg aan een ouder, kind, partner, vriend of buur verleent, is mantelzorger. Zorgvrijwilligers en mantelzorgers zijn belangrijk en onmisbaar.

Voor ons allemaal.

 

Het Stimuleringsfonds Mantelzorg en Informele zorg van de Gemeente Súdwest-Fryslân heeft geld beschikbaar voor activiteiten die zorgvrijwilliger en/of mantelzorgers een steuntje in de rug te geven.

 

Kom op met je plan, roept het stimuleringsfonds. Dat kan via een mailtje naar stimuleringsfondsmantelzorg@wmoplatformswf.nl

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
wo 23 oktober 2019 Bootcamp
do 31 oktober 2019 Soos ‘Bliuw Warber’ Bingo!
za 2 november 2019 TOP'63 - SSA Creil-Bant TNT Rocknight
za 9 november 2019 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

Uitgelicht
Ouderensoos "Bliuw Warber"
Ouderensoos "Bliuw Warber"
BeYoutiful by Maartje
Realisatie TTT software