Zoeken:
Sitemap Favorieten
Logopedie  

Logopedische praktijk "Vanzelfsprekend-Sneek"

 

Bezoekadres t Harspit

Tel. 0515-421309/ 06-29243288, info@spraakmakendsneek.nl

0515-413813/ 06-37302203, wies.voolstra@home.nl

 

Ooievaarslaan 51

8601 XM Sneek

 


Even voorstellen..........

Mijn naam is Charlotte Vakondios. In maart 2016 ben ik afgestudeerd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik ben na mijn afstuderen direct begonnen met werken in een vrijgevestigde logopediepraktijk.

 

Werken met kinderen wil ik al van jongs af aan. De onbevangenheid van een kind vind ik altijd erg fascinerend. Kinderen zijn vaak erg eerlijk en je kunt vaak al leuke gesprekjes met ze voeren. Ik verbaas me vaak over de hoeveelheid informatie die kinderen al kunnen overbrengen. Kinderen die minder goed uit hun woorden kunnen komen, spreken mij nog meer aan. Ik heb altijd het gevoel gehad om hier iets mee te doen.

 

De keuze om de opleiding logopedie te volgen was dan ook snel gemaakt. Logopedie is een vak dat niet stilstaat. Ik school mezelf bij en heb onder andere een cursus mindmappen en oro-myofunctionele therapie (therapie gericht op afwijkende mondgewoonten) gevolgd. Daarnaast heb ik in mei 2018 de opleiding tot kindercoach/opvoedcoach afgerond, deze kennis zet ik in tijdens mijn behandeling. 

 

Mijn passie voor kinderen, taal en mijn creativiteit kan ik kwijt in het beroep als logopedist. Ik vind het belangrijk om een goede band te creëren tussen mij en cliënt om samen een fijne behandeltijd te hebben.   

 

Vanzelfsprekend Sneek

Logopediste Charlotte is iedere woensdag aanwezig in It Harspit om kinderen te helpen met communicatieproblemen. Kinderen die problemen hebben met spraak en taal kunnen na verwijzing van de huisarts een afspraak maken met Charlotte.

 

'Vanzelfsprekend Sneek' is een samenwerkingsverband van de logopediepraktijken Spraakmakend Sneek  en logopediepraktijk Wies Voolstra. Beide Sneker praktijken beschikken over jarenlange ervaring binnen de wereld van paramedie.


Verwijzing:
Tweemaal per jaar vindt er door een logopediste van de GGD een logopedische screening plaats op de basisschool in Oppenhuizen. Hierna wordt in sommige gevallen het advies van logopedie gegeven. Met regelmaat vindt dan overleg plaats tussen mij, de ouders en de leerkrachten.
Een andere mogelijkheid van verwijzing is via de logopedie-afdeling van het Antonius Ziekenhuis te Sneek, het Audiologisch Centrum te Leeuwarden of op eigen particulier initiatief. In dit laatste geval is de huisarts altijd de officiële verwijzer. 

Wat is logopedie?
Logopedie is meer dan spraakles. De logopedist houdt zich bezig met alle aspecten van verbale cummunicatie. Hij/zij behandelt stoornissen van mondfuncties, adem en stem, spraak, taal en gehoor. De logopedist doet onderzoek, adviseert, geeft voorlichting, werkt preventief en instrueert/begeleidt partners, familieleden en verzorgers van patiënten.

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
wo 25 september 2019 Informatieavond Glasvezel
za 28 september 2019 TOP'63 - AVC
za 5 oktober 2019 TOP'63 - Sc Bolsward Pubquiz: Back to the 90's
zo 6 oktober 2019 Open Deur-dienst
za 12 oktober 2019 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

 

- Oever- en Kadenproject

Uitgelicht
Schraa Assurantiën

Slagerij de Jager
Slagerij de Jager
Realisatie TTT software