Zoeken:
Sitemap Favorieten
Thuiszorg  

Thuiszorg Zuidwest Friesland
Postbus 20.000
8600 BA Sneek
Bezoekadres: Bolswarderbaan 3
(naast Antonius Ziekenhuis)
Tel. (0515) 461100

Alarmnummer: 461295
e-mail: klantenservice@thuiszorgzwf.nl  
website: www.mijnantonius.nl/thuiszorg


 

Thuiszorg Zorgteam Sneek Brekken
 

Oktober 2017

 

Meer regie en gemak voor thuiszorgcliënten door online zorgnetwerk

Iedereen die thuis zorg en ondersteuning heeft van Thuiszorg Zuidwest Friesland kan nu gratis gebruik maken van Caren, een veilig zorgnetwerk waarin informatie beschikbaar is over de zorgverlening. Zo kunnen cliënten en hun dierbaren  via Caren bijvoorbeeld hun zorgdossier inzien via de computer of tablet en zien ze welke zorgverlener er bij hen thuis komt. Thuiszorg Zuidwest Friesland wil met Caren de formele- en informele zorg beter op elkaar afstemmen.

 

Mantelzorg

Voor de cliënt is het mogelijk om mantelzorgers, kennissen en zorgverleners toegang te verlenen tot onderdelen van Caren. Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen op afstand meekijken met de zorg en ondersteuning die hun vader of moeder thuis krijgt,

de agenda raadplegen en een vraag stellen aan zorgverleners of beantwoorden. Op die manier staat de mantelzorger er niet alleen voor.

 

‘Deze korte lijnen zijn heel praktisch. Een vraag is snel beantwoord. Een mooi voorbeeld is het bericht dat de verzorgende stuurde naar de dochter van een cliënt om het hulpmiddel een  ‘helping hand’  aan te schaffen. Dit werd direct geregeld en binnen een week was het voor haar vader weer gemakkelijker om iets dat op de grond is gevallen, op te rapen.’ aldus wijkverpleegkundige Amber Westerhof.

 

Digitaal registratiesysteem

Om de gegevens via Caren inzichtelijk te maken, werkt  Thuiszorg Zuidwest Friesland met een digitaal registratiesysteem. De medewerkers typen hun rapportages direct in het online dossier met hun mobiele telefoon of iPad. De cliënt kan dit op elk moment van de dag inzien via Caren. De medewerkers helpen de cliënt met het activeren van het account, en geven de benodigde uitleg.

 

Veiligheid voorop
Thuiszorg Zuidwest Friesland hecht veel waarde aan veiligheid. De medische gegevens die worden gedeeld in het dossier, zijn beveiligd met een SMS-code. Iedere keer dat het dossier geopend wordt, komt er een nieuwe SMS-code. Die code is beperkt geldig.

 

‘Caren is een waardevolle aanvulling op de zorg en ondersteuning die cliënten van Thuiszorg Zuidwest Friesland ontvangen,’ aldus Rob van Asselt, manager Thuiszorg. ‘De cliëntenzorg wordt zo nog verder geoptimaliseerd  voor de cliënt en het netwerk

daaromheen.  De gedeelde agenda met zorgverleners, de inzage is in het zorgdossier en de rapportages van de zorgverleners zorgen voor transparantie van onze zorg en ondersteuning. Dat komt iedereen ten goede’.

 

Thuiszorg Zuidwest Friesland  vormt samen met het Antonius Ziekenhuis de Antonius Zorggroep. Klantgerichtheid en kwaliteit staan voor de Antonius Zorggroep voorop. Thuiszorg Zuidwest Friesland is als regioaanbieder de belangrijkste thuiszorgaanbieder

in de regio, met alle vormen van zorg thuis. Het Antonius Ziekenhuis heeft een breed zorgaanbod, met een focus het toenemende aantal patiënten met meerdere aandoeningen en acute zorg. De Antonius Zorggroep werkt samen met andere partners in een zorgnetwerk, steeds met het doel om de cliënt en diens omgeving (familie/mantelzorgers) de best mogelijke zorg te bieden.


 

 

 

 

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 5 december 2020 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top&Twel, Yn Beweging

- Brug Uitwellingerga

Uitgelicht
TOP '63
TOP '63
Visser Keukenmontage en -installatie
Visser Keukenmontage en -installatie
Realisatie TTT software