Zoeken:
Sitemap Favorieten

Op deze pagina de uitslagen, het weekend verslag en een link naar de Foto's van de ZOU wedstrijden 2012

A- Poule
1 Theo Faber Jacoba Visser
2 Henk Stekelenburg Jeltje
3 Henk van der Veen Rixt van der Veen
3 Gerrit Atsma Ate Douma
3 Marten van der Veen Atze Atsma
6 Jeroen Veenema Sjouke Schilstra
6 Gerrit Bangma Jeroen Bijlsma
8 Tjerk Bouwhuis Niels Hofman
9 Jelle Visser Cornanda

B - Poule
1 Jan Overwijk Fokke van der Meer
2 Klaas van Vliet Hartman Feenstra
3 Marten Postma  Laurens Tuinstra
4  Geert Atsma  Pieter Willem Atsma
5  Fokke Lanting  Klaske Nauta
6  Gosse Schriemer  Paul Simons
DNF  Johan Reitsma  Pieter de Jager
DNF  Ruurdina Nauta  Sieuwke Overwijk
DNS  Herman Rijpkema  Germ Visser

C - Poule
1 Gerrit Dragt Ingrid Dijkstra
2 Richard de Vries Janke de Vries
3 Henk Raadsveld Maaike Doting
4 Grietje Douma Nynke Douma
5 Oepke Amels Mink Gerlofs
6 Eelke Tuininga Sjors van der Veen
7 Marije Pander Fenna Reekers
DNF Germ Atsma Jacco Veenstra
DNS Lutzen Wijnia Gerard Scheerder

Verslag van het ZOU zeilweekend van 22, 23 en 24 juni 2012

Vrijdagmiddag en –avond vertrekken de eerste boten richting de Brekken, het waait hard, windkracht 6-7 met uitschieters naar 8.
Bij de Brekken wordt met kunst en vliegwerk aangelegd, iedereen helpt elkaar, maar het blijkt dat het wel heel erg onstuimig aan de steiger is. Germ Atsma van loonbedrijf Atsma biedt soulaas door met z’n werkschip een meter of 15 voor de steiger te gaan liggen en zodoende als golfbreker te fungeren, dit scheelt enorm en behoedt ons voor schade aan de boten. De valkjes waarin we gaan zeilen liggen al een dag smachtend aan de steiger te wachten op de deelnemende teams.
Deelnemers gaan bij elkaar aan boord voor een drankje om wat moed te krijgen voor het komend weekend, de ZOU-tent wordt wegens de harde wind nog niet opgezet.
Zaterdag worden de poules bekend en maakt men zich op voor de krachtmeting, het waait nog steeds hard en er wordt besloten om met 2 reven te gaan zeilen. Er wordt op het scherpst van de snede gezeild, ook door de voor het eerst meezeilende teams. De 2de poulewedstrijd wordt door het wachten op wat minder harde wind uitgesteld, maar wordt later op de middag nog wel gezeild. Paul Simons wordt heel erg nat als hij tijdens het aantikken van een boei in het water valt, hij wordt er door zeilvriend Gosse weer uitgehesen en zeilt vrolijk door. Wat later dan gewoonlijk wordt begonnen met de traditionele barbecue, het smaakt prima en het bier ook. Later op de avond wordt de beerenburg ronde nog gezeild met de mooiste wind van het hele weekend.
Inmiddels doen dj’s Jan, Marten en Richard hun best om het feest in de tent op gang te krijgen, dit lukt prima en er worden diverse aankomende Voice of Holland finalisten ontdekt. Tot in de late uurtjes gaat dit door en na het passeren van de velgen van de banden van de fiets van piet van pa dooft het feest, dat volgens sommigen in Oppenhuizen was te volgen, langzaam uit. Marten doet het licht uit en dat is zondag niet aan hem te zien….
Zondagmorgen komen de voorspellingen van de weerprofeten uit, het waait nog harder dan zaterdag en het regent geen pijpen- maar bezemstelen. Jammer, maar het heeft geen zin om erover te zeuren, omdat het toch niets helpt. Enkele teams zien het niet meer zitten en melden zich af, wat door iedereen wordt gerespecteerd. Als je het niet vertrouwd dan niet zeilen. De C-poule start op schema. Gerrit en Ingrid worden eerste in deze poule, gevolgd door Richard en Janke en op de derde plaats eindigen Henk en Maaike. Maaike vervangt Jan Huisman, die op het hoogtepunt van zijn carrière is gestopt. Germ en Jacco slaan om en we weten nu hoe een natte zeekakkeloekes er uit ziet (Jacco). Na enig uitstel volgt de B-poule waarin ook 2 boten omslaan, het gaat steeds harder waaien en het recht van de sterkste begint te gelden, de vrouwen kunnen de touwen niet meer strak houden en in de klem vastzetten is met de uithalende wind niet verstandig. Piet en Geert klimmen van de laatste naar de 4de plek, net te weinig voor een ZOU prijs. De B-poule en daarmee de Jentsje-bokaal wordt gewonnen door Jan Overwijk en Fokke vd Meer. Hartman en Klaas doen verwoede pogingen om dat te voorkomen, maar het mag niet baten, zij worden 2de. Op een 3de plaats eindigen Marten Postma en Laurens. Na enig overleg door het bestuur wordt besloten om de A-poule niet meer te laten zeilen, het weer is gewoon te slecht. Dus gaan de resultaten van de vorige dag voor de eindklassering zorgen. 1ste worden Theo en Jacoba, gevolgd door Henk Stekelenburg en Jeltje. Ate & Gerrit en Henk vd Veen & Rixt worden gedeeld 3de met evenveel punten. Even na vieren begint de prijsuitreiking in de tent, die een kwartier na de ceremonie omwaait, niemand gewond. De verteerde consumpties worden afgerekend bij Jelle. Gezamenlijk wordt alles opgeruimd en in de praam geladen. We kunnen terugkijken op een zeer onstuimig ZOU weekend wat door de hulp van de vele deelnemers en vrijwilligers toch een groot succes werd. Iedereen heel erg bedankt en hopelijk iets minder wind volgend jaar.

Rest het bestuur nog iedereen veel zeilplezier en een fijne vakantie toe te wensen en misschien tot ziens bij de Zou over Zee-tocht in september.

G.A.

 

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
za 10 oktober 2020 Oud Papier TOP'63 - NOK
do 15 oktober 2020 Passage ledenavond
za 24 oktober 2020 TOP'63 - SSA Creil-Bant
vr 30 oktober 2020 Ledenvergadering De Laatste Eer
za 7 november 2020 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

Werkgroep                        Structuurversterking          TenT/A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
EMSD Services
EMSD Services
Oude foto's en ansichten
Realisatie TTT software