Zoeken:
Sitemap Favorieten

Wat een spanning en wat een strijd... uitslag en verslag van de ZOU wedstrijden gevaren op de brekken op 29-30 juni 2013

 

 

 

A-Poule

1. Henk Stekelenburg  - Jeltje Woudstra
2. Jeroen Veenema      - Sjouke Schilstra
3. gerrit atsma            - wilma steenbeek
4. Henk Raadsveld       - Gosse Schriemer

5. Gerrit Bangma         - Jeroen Bijlsma
6. Jelle Visser              - Cornanda Zachariasse

 

B-Poule

1. Koos Steehouwer      - Abe Hofstra
2. sipke w. de schiffart   - tryntje albada
3. geert atsma               - germ atsma
4. Gerrit Dragt               - Anne de jager
5. Fokke Lanting            - Klaske Atsma
6. Richard                      - Janke          

 

C-Poule

1. Pieter de Jager            - Johan Reitsma
2. Tsjerk Bouwhuis          - Niels Hofman
3. Atze Atsma                 - Anke Branderhorst
4. marije pander              - fenna reekers
5. Herman Rypkema        - Gerben Visser

 

Omvalbeker: Fokke Lanting - Klaske Atsma

 

Verslag ZOU zeilwedstrijden op de Brekken 29 & 30 juni 2013:

 

Nadat door de harde wind het ZOU-weekend op de geplande datum werd afgelast, werd in het weekend van 29 juni de ZOU-regatta gezeild. Vrijdagavond bij aankomst aan de steiger in de Brekken, bleken er een grote klipper en enkele kruisers te liggen. Henk Stekelenburg en Gerrit Atsma hadden de eigenaren de geplande wedstrijden al gemeld en met wat passen en meten konden overige ZOU-leden hun eigen boten ook afmeren. Nadat de praam met de tent en de frisdrank was gearriveerd, werd in de stromende regen de ZOU-tent opgezet. Nadat alles aangesloten en in elkaar gezet was, werden op enkele boten tot in de late uurtjes wedstrijdtactieken doorgesproken.

Zaterdag waaide het stevig. Er werd besloten dat we een reefje in het grootzeil zouden doen. Nadat iedereen aanwezig was, Atze Atsma zelfs in een net aangeschafte speedcruiser, werd omstreeks 11.00 uur met de eerste poule-wedstrijd begonnen. Voor sommigen was 1 reef  blijkbaar nog niet voldoende, want Herman & Marjan en Fokke & Klaske konden de boot niet overeind houden. De hulptroepen hadden de boten snel weer rechtop, waarna Herman liet weten dat hij superblij met deze hulp was (want daar lig je dan). Er werd fanatiek gestreden, ook door de nieuwkomers. En sommigen begonnen door de zon al redelijk rood te worden. Van binnen en buiten goed smeren dus. Door het uitstel van vorige week deden er wat minder boten mee, maar dat maakte het geheel wel wat overzichtelijker. Na de poulewedstrijden werd er nageborreld en om 18.30 uur begonnen we te barbecuën, de hele dag op het water had flink hongerig gemaakt. Na afloop wat afruimen en verder nazitten. Doordat verscheidene leden naar het verjaardagsfeest van Henk vd Veen gingen, bleef er een select gezelschap over, die daarna (inclusief kids) de Beerenburgronde hebben gezeild. Marije wordt nog vriendelijk bedankt voor het weghalen van de peddels uit de boten van haar concurrenten... Na wat overpeinzingen, wat te doen bij het ZOU-jubileum volgend jaar, sprak Abe de gevleugelde woorden 'ZOU - Curaçao'. Dat wordt sparen dus...

Zondag was het eerst wat bewolkt, maar daarna kwam al snel de zon, en ook een heerlijk zeilwindje, dus de reef eruit. Pieter en Johan zijn ongenaakbaar in de C-poule en worden winnaar. In de B-poule wordt goed gestart door Geert en Germ, maar ze kunnen de concentratie niet vasthouden en worden uiteindelijk 3de. De nieuwkomers Koos en Abe zijn de winnaars in deze poule en zeker een belofte voor het volgend jaar. Dan de A-poule. Gerrit en Wilma gaan van begin af aan souverein aan kop en zeilen een bekwame race. Alleen horen en zien ze de attentie-seinen om te finishen niet en zo worden Henk en Jeltje eerste in deze poule. Gerrit voelt zich evenwel morele winnaar, maar lacht als een boer met kiespijn. Volgend jaar zal het bestuur de misthoorn van de Vlieland te leen vragen.

Maar zoals Jelle in de prijsuitreikingstoespraak al zegt: 'Topsport is hurd, spikerhurd......'  en over 10 jaar zie je alleen nog degenen die als eerste prijs-winnaars op de beker staan.

Jelle begint met de prijsuitreiking. Eerst deelt hij mee dat Theo stopt als voorzitter, niet vanwege zijn ziekte, maar hij vindt het na 26 jaar als bestuurslid wel welletjes. Theo ligt in Groningen in het ziekenhuis, na een moeilijk halfjaar is de diagnose eindelijk gesteld en is er hoop op herstel. Iedereen tekent een beterschapskaart die naar Theo zal worden gestuurd. Jelle wordt de nieuwe voorzitter en Fokke wordt penningmeester. Marije Pander is reeds door Theo gevraagd als nieuw bestuurslid en neemt dat van harte aan. Super! Nadat door Germ de omval-prijs aan Fokke en Klaske wordt uitgereikt gaat Jelle na een korte beschrijving van de strijd op het water verder met de prijsuitreiking. De uitslagen zijn hierboven te vinden en de foto's staan ook op deze site. Jelle bedankt een ieder voor de gezellige sfeer en hulp tijdens dit weekend, Atze en Jan worden extra bedankt voor geleverde diensten. Na het afrekenen van de consumpties wordt er gezamelijk opgeruimd en kijken we terug op een sportief en geslaagd weekend.

 

Het volgende ZOU-evenement is ZOU over Zee en zal plaatsvinden van 20 t/m 22 september as.

 

 

 

 

Advertenties

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Agenda
za 18 april 2020 Oud Papier

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

------------------------------

Projecten

- Werkgroep A7

- Top & Twel Duurzaam

- Top & Twel, Yn Beweging

Uitgelicht
Bedrijvenindex Watersport en Recreatie
De Laatste Eer
De Laatste Eer
Realisatie TTT software