Zoeken:
Sitemap Favorieten
TOP '63  

Voetbalvereniging “TOP ’63”
Contact: Gerrit Zwerver
Douwe Hiddesstraat 29
8603 EV  Sneek
Tel. 06-37226725
E-mail: info@top63.com
Website: www.top63.com


vv TOP'63 1

Seizoen 2013-2014


Dinsdag 13 mei 2014

QVC 1 - TOP'63 1    3-2

 

Doek valt toch voor TOP'63

TOP'63 is uiteindelijk toch gedegradeerd naar de vierde klasse. De beslissingswedstrijd in Oudemirdum tegen QVC ging gisteravond met 3-2 verloren en daarmee vervloog alle hoop om via de nacompetitie handhaving in de 3e klasse veilig te stellen. In de eerste helft was QVC de betere ploeg. TOP speelde slordig, de passing was onnauwkeurig waardoor TOP veel balverlies leed. Daarnaast waren de beweeglijke spitsen van QVC een plaag voor de TOP defensie en daar ging het ook mis. Door twee doelpunten van QVC spits Wieger Zwaan in de 33e en 39e minuut gingen de Starumers met een 2-0 voorsprong de rust in. Getergd door de achterstand en het matige spel in het eerste bedrijf ging TOP in de tweede helft op jacht naar de aansluittreffer en die kwam er ook. Atze Atsma schoot in de 55e minuut raak, maar lang duurde de vreugde om deze treffer niet, want twee minuten later schoot QVC-er Jan de Koe de Top en Twelster hoop al weer aan diggelen. Met de 3-1 achterstand was het alles of niets bij TOP. De hoop en de spanning keerde een kwartier voor tijd weer terug toen Timo Breukelaar van ruim 20 meter raak schoot. De slotfase bleef spannend tot het einde omdat TOP de druk op de verdediging van QVC opvoerde, maar verder dan de 3-2 kwam TOP niet. Na twee seizoenen is het avontuur van TOP 1 in de derde klasse alweer voorbij en dat komt heel hard aan. Het is ook een sneu einde voor TOP trainer Arjen Hoekstra, die een zeer succesvolle periode bij TOP kende, maar helaas met degradatie afscheid moet nemen.

 


 

Zaterdag 10 mei 2014

Mulier 1 - TOP'63 1     1-3

 

TOP'63 dwingt beslissingswedstrijd af

In de laatste speelronde van de competitie was er onderin de derde klasse A nog van alles mogelijk, dus had TOP alleen maar baat bij winst om niet rechtstreeks te degraderen. Het won verdiend van Mulier in Witmarsum door 2 twee treffers van Jorn Hoekstra en eentje van Atze Atsma. Het veld was door de regen spekglad en daardoor lastig bespeelbaar, maar het 'blij dat ik glij festijn' viel in het voordeel uit van TOP dat beter met de omstandigheden om ging. In de eerste helft was TOP al de betere en kwam na een kwartier op 0-1. Maar toen TOP de bal na een blessurebehandeling niet terug kreeg van de tegenstander, die prompt de 1-1 scoorde, waren de rapen gaar. Boze reacties van TOP-zijde en na enige discussie mocht TOP van Mulier de 1-2 aantekenen. Toch lastig zo'n onbeschreven voetbalregel. Gelukkig werd er voor een sportieve oplossing gekozen en kon de wedstrijd weer verder. Al voor, maar zeker na rust kreeg TOP vele en grote opgelegde kansen. En dat is het beeld van het hele seizoen. Er zullen niet veel teams rondlopen die zoveel kansen nodig hebben om een doelpunt te maken. Daarom was het maar goed dat Atze Atsma 20 minuten voor tijd de 1-3 binnenkopte, want toen was de wedstrijd gespeeld. Maar wat liet TOP het liggen om ook het doelsaldo nog enigszins te verbeteren, want dat kan wel eens cruciaal zijn in de beslissingswedstrijd, die dinsdag 13 mei gespeeld moet worden tegen QVC uit Stavoren. Omdat QVC van Delfstrahuizen won zijn beide teams op hetzelfde puntenaantal geëindigd. QVC en TOP'63 gaan nu beslissen wie de nacompetitie in mag en wie alsnog degradeert naar de 4e klasse. TOP moet winnen. Bij verlies of een gelijkspel (na 120 minuten) valt het doek voor de Top en Twelsters. QVC heeft namelijk op basis van een beter doelsaldo aan een gelijkspel voldoende.

 


 

Zaterdag 3 mei 2014

TOP'63 1 - Minnertsga 1      2-0

 

Minnertsga blundert achterin en TOP profiteert

Het eerste elftal van TOP'63 pakte zaterdagmiddag op sportpark De Bou drie belangrijke punten in de strijd tegen degradatie in de 3e Klasse A door met 2-0 te winnen van Minnertsga. Maar daarmee zijn de zorgen voor de Top & Twelsters nog lang niet voorbij, want ook de concurrentie (QVC, Oudehaske en Bolsward) pakte de volle winst. Door doelpunten in de tweede helft van Jorn Hoekstra en Atze Atsma slaagde TOP er in de zege te behalen. Maar dat ging alles behalve eenvoudig tegen een sterk en misschien wel beter voetballend Minnertsga. Vooral in de slotfase was het vrouwen en kinderen eerst bij TOP en overleefde de thuisploeg de vele aanvalsgolven van Minnertsga. TOP kreeg trouwens ook nog de nodige kansen om de wedstrijd vroegtijdig definitief te beslissen, maar uiteindelijk bleef het dus bij 2-0. Volgende week in de laatste competitieronde moet TOP nog volop aan de bak uit tegen Mulier wil het rechtstreekse degradatie ontlopen. Winst is noodzakelijk. Het blijft bloedstollend spannend.

 


Zaterdag 19 april 2014

Oudehaske 1  - TOP'63 1    0-1

 

Zeer belangrijke driepunter voor TOP'63

Oudehaske tegen TOP was een degradatieduel uit het boekje. Verre van fraai maar wel bol van de spanning. TOP pakte in de slotfase een dikverdiende overwinning en deed hele goede zaken in de strijd tegen degradatie. De eerste grote kans was voor Oudehaske toen de voorwaartsen van de thuisploeg teenlengtes tekort kwamen om een voorzet binnen te tikken. Hier kwam TOP even goed weg, maar vervolgens namen de Top & Twelsters wel het initiatief. In de eerste helft waren er goede mogelijkheden voor Lars Bos en Laurens Horjus. Het bleef echter 0-0 tot aan de rust. In de tweede helft was Oudehaske rijp voor de slacht, maar TOP wist de kansen niet te verzilveren. Een doelpunt van Atze Atsma werd afgekeurd vanwege buitenspel. Maar TOP bleef strijdlustig en in de slotfase kwam er eindelijk gerechtigheid, toen Roald Haanstra de enige en winnende treffer maakte. Bij TOP konden ze hun geluk niet op. Bovendien steeg de ploeg twee plaatsjes op de ranglijst. TOP staat nu 12e, de plek die recht geeft op nacompetitie. Maar er is nog niets zeker. Het is elke week stuivertje wisselen onderin, dus moet TOP de laatste twee duels winnen om rechtstreekse degradatie te ontlopen.

 


 

Zaterdag 12 april 2014

De Wâlde 1 - TOP'63 1    5-2

 

TOP'63 niet opgewassen tegen dadendrang koploper.

Na twee overwinningen op rij reisde TOP met enig zelfvertrouwen richting Elahuizen. Een goed resultaat tegen de koploper werd niet onmogelijk geacht, maar dat pakte toch anders uit. TOP was in de eerste helft aanvallend machteloos tegen een sterker De Wâlde dat met een 1-0 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft werd TOP bij tijd en wijle overlopen door een sterk aanvallend De Wâlde dat uitliep naar een 4-1 voorsprong. En met wat meer precisie had die voorsprong ook wel groter kunnen zijn. In het laatste deel van de tweede helft kwam het duel weer wat meer in evenwicht en via de tweede treffer van Roald Haanstra kwam TOP nog terug tot 4-2. Daar bleef het niet bij. In de slotfase werd het nog 5-2. Met deze nederlaag staat TOP weer laatste en komt degradatie wel heel dichtbij.

 


 

Zaterdag 5 april 2014

TOP'63 1 - Sc Berlikum 1    2-0

 

Strijd tegen degradatie wordt ongemeen spannend

TOP'63 pakte in de eerste thuiszege van 2014 drie zeer waardevolle punten in de strijd tegen degradatie. Maar omdat de concurrenten QVC en Oudehaske ook wonnen, blijft TOP wel voorlaatste en dat is nog niet voldoende om degradatie te ontlopen. De druk lag vanmiddag bij TOP en dat was te merken in het eerste deel van de wedstrijd. TOP verloor veel duels en was telkens een stapje te laat tegen een goed voetballend Sc Berlikum. Grote kansen kregen de gasten echter niet en gedurende de eerste helft kreeg TOP steeds meer grip op het spel. De druk nam toe op de Berlikumer goal en in de slotminuut was het raak voor TOP. Een verre uittrap van keeper Melis van der Meer kwam via verschillende schijven uiteindelijk bij Laurens Horjus terecht die de keeper van Sc Berlikum verraste met een schot in de verre hoek van de goal. Een geweldige meevaller voor TOP dat met een 1-0 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft was het opnieuw een verre trap van Melis van der Meer richting Laurens Horjus, die op snelheid twee verdedigers en de keeper opnieuw te kijk zette en voor de 2-0 zorgde. De voorsprong was op dat moment verdiend, omdat TOP veel beter voetbalde dan Berlikum. De Berlikumers probeerden nog wel wat terug te doen, maar de voorsprong en de uiteindelijke overwinning kwamen nimmer in gevaar. TOP had zelfs nog kansen op meer, maar het bleef bij 2-0. De tweede zege op rij voor TOP en belangrijker ook voor de tweede keer op rij de nul achterin gehouden. Verdedigend staat het goed bij TOP en dan komen de doelpunten vanzelf. Het zelfvertrouwen groeit per week bij de Top & Twelsters en dat is nodig ook wil TOP in de derde klasse blijven. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan.

 


 

Zaterdag 29 maart 2014

Sc Stiens 1 - TOP'63 1     0-2

 

TOP'63 pakt de volle buit in Stiens

De inhaalwedstrijd in Stiens pakte goed uit voor TOP, ondanks dat trainer Arjen Hoekstra weer flink aan zijn opstelling moest sleutelen. In de eerste helft werd al duidelijk dat er iets te halen viel voor TOP, al sloeg na 20 minuten de schrik flink toe, toen de net van een dubbele beenbreuk herstelde Hayo Rijpkema een flinke trap op de enkel kreeg en geblesseerd het veld moest verlaten. Hopelijk valt de schade mee. TOP liet zich niet van de wijs brengen, maar grote kansen bleven uit. Prima mogelijkheden waren er voor Lars Bos en Atze Atsma, die beide een vrije schietkans kregen, maar geen doel troffen. Ook Stiens kwam er een paar keer gevaarlijk uit, maar TOP had achterin de zaakjes goed op orde, dus bleef het 0-0 tot aan de rust. In de tweede helft kwam dan eindelijk het succesje dat TOP zo hard nodig heeft. Lars Bos pakte in de 55e minuut een afgeketste voorzet van Laurens Horjus op en schoot onberispelijk hard de bal langs de Stienser keeper in de goal, 0-1 voor TOP. Daarna moest Stiens komen, TOP liet zich wat te ver terug zakken en kwam met moeite onder de druk van de thuisclub uit. Roelof Jacob Booy bracht redding door een geplaatst schot op de goal van keeper Melis van der Meer van richting te veranderen en even later werd een doelpunt van Stiens, overigens terecht, afgekeurd vanwege buitenspel. Het was dus even alle hens aan dek bij TOP, maar dat veranderde in de 80e minuut toen Roelof Jacob Booy onderuit gehaald werd in het strafschopgebied van Stiens. Atze Atsma kende uiteraard geen genade en schoot de gegeven penalty binnen, 0-2 voor TOP. De buit was binnen. Met de winst is TOP weer een klein stapje verder richting lijfsbehoud. Met QVC en Oudehaske gaat TOP in de komende weken uit maken wie niet degradeert. En zelfs Sc Bolsward, de nummer 11, is weer in het vizier. Er zijn nog 5 wedstrijden te gaan. Het gaat spannend worden.

 


 

Zaterdag 22 maart 2014

NOK 1 - TOP'63 1     2-0

 

TOP'63 laat NOK ontsnappen

Een uur lang speelde TOP prima voetbal in Oudemirdum. Lange tijd was TOP zelfs de bovenliggende partij, maar het missen van de kansen bleek opnieuw funest voor de geelhemden. Ook was er weer de gebruikelijke pech, want eigenlijk had NOK halverwege de eerste helft met 10 man verder gemoeten toen de veel snellere Lars Bos door zijn tegenstander uit balans werd gebracht en een scoringskans werd ontnomen. Het incident werd helaas door de scheidsrechter door de vingers gezien. Even later schoot Remco Regeling een vrije trap tegen de paal en in de rebound was het dezelfde Lars Bos die de bal van dichtbij tegen de keeper aan schoot, maar helaas geen treffer. Met 0-0 en 11 tegen 11 gingen beide ploegen de rust in. Met een heel klein beetje geluk had dat dus zomaar anders gekund. Meteen na rust kreeg spits Atze Atsma, ingevallen voor Enis Uzun, de volgende enorme kans, maar zijn kopbal ging net over de goal. Weer ontsnapte NOK en in de 55e minuut kwam de thuisploeg tegen de verhouding in zelfs op voorsprong. De zoveelste tegenslag en bij TOP zakte de moed dan ook meteen in de schoenen. Het goede spel was verdwenen en na de 2-0 was de wedstrijd gespeeld, ondanks dat TOP met man en macht probeerde het tij te keren. Toch kan TOP moed putten uit het goede voetbal in het eerste uur van de wedstrijd en er moeten doelpunten komen. Helaas gaat dat allemaal niet vanzelf. Hopelijk valt volgende week in de uitwedstrijd tegen Stiens alles een keer de goede kant op voor TOP.

 


 

Zaterdag 15 maart 2014

TOP'63 1 - Nijland 1    0-2

 

Opnieuw thuisnederlaag voor TOP'63

TOP herstelde zich redelijk na het pak slaag van vorige week tegen QVC (6-1 nederlaag). De thuisploeg speelde in de derby tegen Nijland duidelijk met de handrem erop om niet in het mes van de tegenstander te lopen, zoals dat al zo vaak gebeurde dit seizoen. Lange tijd had TOP zicht op een gunstige uitslag, maar helaas ging het in de slotfase toch weer mis. Tegenstander Nijland staat tweede op de ranglijst en dit seizoen telt alleen het resultaat bij de blauwhemden. Het leunt op een solide defensie, maar creëert zelf voetballend weinig. Nijland loert vooral op foutjes van de tegenstander of slaat toe bij spelhervattingen. En dat was ook vanmiddag op sportpark De Bou het geval. Het grootste wapenfeit van TOP was al in de beginfase toen Atze Atsma voorlangs schoot. TOP kreeg hierdoor wat vertrouwen, probeerde compact te spelen om zo niks weg te geven. En dat lukte lange tijd heel aardig. Pas in de tweede helft kreeg Nijland wat meer grip op het spel. Door het windvoordeel werd bij spelhervattingen de luchtmacht naar voren gestuurd om wat dichter bij de goal van TOP te komen. De TOP-defensie begon te wankelen en daar wist Nijland uiteindelijk van te profiteren. In de 70e minuut kwam Nijland op voorsprong toen uit een hoekschop de bal langs keeper Melis van der Meer werd gekopt. TOP probeerde in de slotfase nog wel wat te forceren, maar verdedigend gaf Nijland geen krimp. Het was tegenhouden en wegrossen. Niet mooi, wel efficiënt. De 0-2, die in de slotminuut viel, was louter nog voor de statistiek. Nijland was door de winst spekkoper, want koploper de Wâlde liet punten liggen. En TOP blijft laatste. Volgende week wacht weer een lastige tegenstander, uit naar NOK in Oudemirdum. Dit is overigens wél een voetballende ploeg, dus mogelijk ligt hier een kans.

 


 

Zaterdag 1 maart 2014

TOP'63 1 - Workum 1     0-3

 

Ook Workum geeft TOP een dreun!

De degradatiezorgen worden per week groter voor het eerste elftal van TOP'63. Na de 0-3 nederlaag van vanmiddag tegen Workum blijft TOP voorlaatste en lijkt nacompetitie het maximaal haalbare. Lange tijd werd TOP 1 geplaagd door een blessuregolf, maar nu de meeste spelers terug zijn, is TOP nog ver verwijderd van de gehoopte ommekeer. Tegen Workum leed TOP een kansloze nederlaag. Bij TOP lukte helemaal niets, waardoor Workum er vrij eenvoudig met de winst vandoor ging. TOP heeft nog negen wedstrijden te gaan, dus zou er in theorie nog van alles mogelijk moeten zijn. Dan moet de vorm en het zelfvertrouwen snel terug keren. Komende zaterdag al kan TOP goede zaken doen wanneer het in Stavoren weet te winnen tegen de nummer laatst QVC. Zo lang de situatie nog niet uitzichtloos is, blijft er hoop op een goede afloop.

 


 

Zaterdag 22 februari 2014

TOP'63 1 - Delfstrahuizen 1    0-1

 

TOP'63 verliest opnieuw in de slotfase

Uiteraard is het zuur om te verliezen door een buitenspeldoelpunt, maar het zou te gemakkelijk zijn om de marchanderende scheidsrechter de schuld te geven van het falen van TOP. De spelers moeten vooral naar zichzelf kijken en vooral naar de eigen instelling, want TOP speelde een zwakke wedstrijd. Op basis van duelkracht was TOP veelal de mindere, omdat het ontbrak aan felheid in de beginfase en dat zou in de loop van de wedstrijd ook niet meer goed komen. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op, met de wind in de rug ging er van de tegenstander misschien meer dreiging uit, maar doelpunten bleven uit omdat paal (Delfstrahuizen) en lat (TOP'63) succes in de weg stonden. In de tweede helft was TOP gevaarlijker en was de thuisploeg door het windvoordeel met schoten uit de tweede lijn dichtbij de openingstreffer. De grootste kans was echter voor Delfstrahuizen met een bal op de binnenkant paal die, gelukig voor TOP, niet over de doellijn rolde. In de 81e minuut kwam de defensieve fout die TOP de wedstrijd kostte. Delfstrahuizen ging met de overwinning aan de haal, misschien tegen de verhouding in, maar TOP kan alleen zichzelf verwijten dat het na afloop met lege handen stond.

 


 

Zaterdag 25 januari 2014

SDS 1 - TOP'63 1     1-2

 

Eerste uitzege voor TOP'63

De voetballers van TOP'63 hebben de eerste uitzege van het seizoen behaald. In Easterein werd SDS met 1-2 verslagen. TOP begon heel slecht aan de wedstrijd. SDS kreeg alle gelegenheid om aan te vallen en het eerste waarschuwingschot viel al na 5 minuten toen de bal op de lat belandde. In de 10e minuut was het wel raak en kwam TOP op een 1-0 achterstand. Vervolgens had TOP alle geluk dat SDS de score niet verder uitbouwde. Kansen en mogelijkheden waren er genoeg. Tien minuten voor het rustsignaal kon TOP eindelijk iets terug doen. Atze Atsma bracht TOP op gelijke hoogte met zijn eerste treffer van het seizoen.

Na rust leverde TOP veel meer strijd. SDS werd op de eigen speelhelft al aangepakt en dat leverde na een uur spelen de 1-2 voorsprong op door een doelpunt van Enis Uzun. TOP kwam in het laatste half uur niet meer in grote problemen, maar maakte het zichzelf moeilijk door het karwei niet in een vroeg stadium te beslissen. De broze defensie van SDS werd een aantal keren te kijk gezet, maar TOP scoort zeer moeizaam dit seizoen. Zo bleef het met de minimale voorsprong spannend tot het eind, maar de  verdiende winst werd binnengehaald. TOP nam daarmee afscheid van de laatste plaats en dat geeft een goed gevoel voor het verdere vervolg van de competitie.

 


 

Zaterdag 18 januari 2014

TOP'63 1 - Sc Bolsward 1    0-1

 

Knullig verlies voor TOP'63

Aan de ijver en inzet van de spelers was duidelijk te zien dat er vandaag wat op het spel stond. TOP wilde drie punten om de laatste plaats te verlaten en Bolsward speelde voor de punten om uit de degradatiezone te komen. Beide teams maakten daardoor elkaar het voetballen onmogelijk. De Bolswarders stoorden TOP meteen al in de opbouw, waardoor er een rommelig spelbeeld ontstond met veel duels en nog meer balverlies. Toch kwam TOP er een paar keer gevaarlijk uit en dat leidde tot kansen. Paal en lat stonden succes in de weg, daarnaast had TOP geluk dat een doelpunt van de Bolswarders werd afgekeurd vanwege buitenspel. In de tweede helft probeerde TOP Bolsward onder druk te zetten, maar het lukte de thuisploeg niet om grip op de tegenstander te krijgen en de kansen die TOP toch kreeg, bleven onbenut. Bolsward wachtte op die paar kansjes die in iedere wedstrijd komen, zo ook in deze. Een kwartier voor tijd scoorde Bolsward de enige treffer van deze wedstrijd uit een hoekschop. TOP kwam deze tegenslag niet te boven en stond na afloop alweer met lege handen. De beloofde opmars naar boven in de 3e klasse A is dus weer eventjes uitgesteld.

 


 

Zaterdag 14 december 2013

TOP'63 1 - Mulier 1    3-0

 

TOP'63 sluit jubileumjaar toch nog in stijl af

In de laatste competitieronde voor de winterstop won TOP 1 overtuigend met 3-0 van Mulier 1. TOP had meteen vanaf het beginsignaal het initiatief en werd in de eerste helft rijkelijk beloond voor het aanvallende spel. Lars Bos was twee keer trefzeker voor de geelhemden en Roald Haanstra zorgde in het eerste bedrijf ook nog voor de 3-0. Ongekende weelde voor TOP dat meteen in de tweede helft kansen kreeg op meer, maar deze bleven onbenut. Dus bleef er een sprankje hoop over voor Mulier om nog terug in de wedstrijd te komen. Maar de Witmarsumers, die de week daarvoor nog knap wisten te winnen van koploper De Wâlde, deden dat zonder overtuiging. Mulier had wel een veldoverwicht, maar bij TOP stond het verdedigend goed, waardoor de thuisploeg amper in de problemen kwam. In de slotfase was TOP weer de bovenliggende partij. De vierde treffer bleef echter uit, waardoor de 3-0 ruststand ook de eindstand werd. TOP haalde uit de laatste vier wedstrijden 7 punten en daarmee is het gat met de overige staartploegen in 3A geslonken naar één punt. TOP is dus weer terug aan het front en het team van trainer Arjen Hoekstra lijkt daarmee klaar voor de opmars naar boven in het tweede deel van de competitie.

 


 

Zaterdag 7 december 2013

Minnertsga 1 - TOP'63 1    4-0

 

Geen punten, wel complimenten

TOP 1 kreeg in Minnertsga complimenten voor het vertoonde spel. Goed bedoeld, maar liever was TOP met een gestolen overwinning huiswaarts gekeerd. TOP voetbalde inderdaad wel aardig en met 4-0 kreeg Minnertsga ook te veel, maar het gebrek aan strijdlust en killersinstinct brak TOP deze keer op. In de 13e minuut al keek TOP tegen een achterstand aan. Een fout in de TOP defensie werd meteen afgestraft. Keeper Melis van der Meer leek nog redding te kunnen brengen, maar moest toezien hoe de bal in de verste hoek van de goal rolde. TOP kreeg daarna kansen en mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen, maar stuitte een paar keer op de keeper van Minnertsga en ook de paal bracht redding voor de thuisclub. Meteen in de tweede helft kreeg TOP opnieuw een enorme kans, maar ook deze keer was de keeper van Minnertsga een sta-in-de-weg. TOP moest dus risico nemen en daar profiteerde Minnertsga van. In korte tijd was het twee keer raak voor Minnertsga omdat TOP niet daadkrachtig genoeg optrad in de tegenstoot van de thuisclub. TOP probeerde in het laatste deel van de wedstrijd nog wel om een goal te maken, maar dat het doelpunt dan juist aan de andere kant valt, zal niemand verwonderen. Het was een fraaie, maar wel louter voor de statistiek.

 

 


 

Zaterdag 30 november 2013

TOP'63 1 - Oudehaske 1    2-0

 

Eerste competitiezege voor TOP'63

Het hing al enige tijd in de lucht, maar vanmiddag gebeurde het dan eindelijk. Het eerste elftal van TOP'63 pakte de eerste competitie-overwinning van dit seizoen. Op eigen veld werd Oudehaske met 2-0 verslagen. TOP had gedurende de wedstrijd veel moeite om grip op de tegenstander te krijgen. Pas laat in de tweede helft kon de verdiende winst worden afgedwongen. In de 73e minuut zorgde Dennis Douma met een fraaie stift voor de 1-0. Roald Haanstra besliste de wedstrijd in de 80e minuut met de tweede treffer.

 

Na het geweldige debuut vorig seizoen in de derde klasse, waarbij TOP de nacompetitie haalde en dichtbij promotie naar de tweede klasse was, moest het dit seizoen flink pas op de plaats maken. Een lange lijst aan blessures en een stevige vormcrisis speelde TOP parten. Het team kreeg een aantal keren een flinke draai om de oren en staat daardoor al lange tijd op de laatste plaats. Daarnaast moest TOP met lede ogen aankijken hoe het gat met de overige staartploegen steeds groter werd. Met deze winst is de achterstand geslonken tot 4 punten. TOP is er dus nog lang niet, maar het lijkt erop dat de weg terug gevonden is.

 


 

Zaterdag 16 november 2013

TOP'63 1 - De Wâlde 1    2-2

 

TOP'63 knokt zich langszij De Wâlde

TOP 1 was er op gebrand om een goed resultaat te behalen tegen koploper De Wâlde. Vanaf de eerste minuut beet TOP zich vast in de tegenstander, maar moest in de 11e minuut al een teleurstelling verwerken toen een gemakkelijk gegeven penalty door de Elahuisters werd benut. TOP liep dus weer achter de feiten aan en moest wat doen. De thuisclub had ook het meeste balbezit, maar bij balverlies is De Wâlde levensgevaarlijk en staan ze binnen de kortste keren in het strafschopgebied van de tegenstander. TOP slaagde er redelijk in de snelle omschakeling bij de tegenstander te ontzenuwen, maar kon zelf amper kansen creëren. In de tweede helft ging de jacht op de gelijkmaker door, maar de counter van De Wâlde bleek weer dodelijk. Na een uur spelen kwam de lijstaanvoerder op een 0-2 voorsprong en leek op rozen te zitten. Maar TOP ging ten strijde en kwam in een enerverende slotfase terug. Met het inbrengen van Timo Breukelaar en Dennis Douma kwam er nog een schepje bovenop en met de succes. In de 76e en 81e minuut schoot Dennis Douma tot twee keer toe raak. In de slotminuten slaagde TOP erin De Wâlde nog een aantal keren met de rug tegen de muur te zetten, maar het ging slordig, te gehaast, met de kansen om. Anders had er misschien nog meer ingezeten. Toch was TOP blij met de wijze waarop het punt werd binnengehaald. Het stapte dan ook als moreel winnaar van het veld.

 


 

Zaterdag 2 november 2013

TOP'63 1 - NOK 1   1-3

 

TOP'63 afgetroefd door sterker NOK

In de eerste helft was het al regelmatig vrouwen en kinderen eerst bij TOP, maar toch slaagde het team er in met een 0-0 stand de rust in te gaan. De hoop op een goede afloop werd door NOK in de tweede helft in een tijdsbestek van slechts 7 minuten definitief de kop ingedrukt. De mannen uit Oudemirdum wisten drie keer doel te treffen tegen een zwak verdedigend TOP. Twintig minuten voor tijd kwam TOP terug tot 1-3 (doelpunt Jelmer van Erkelens) en gloorde er weer enige hoop. Met enkele wissels probeerde de thuisploeg vol op de aanval te spelen om toch nog iets te redden. Het leverde kansen op, maar NOK werd amper tot wankelen gebracht en dus moest TOP alweer een nederlaag slikken. De zorgen voor TOP beginnen nu toch wel serieuze vormen aan te nemen want het gat met de overige staartploegen is inmiddels 5 punten geworden. Vervelende bijkomstigheid is dat TOP steeds een tegenstander treft die een week eerder een draai om de oren heeft gehad van koploper en debutant in 3A De Wâlde. Volgende week wacht dus een tot op het bot gemotiveerd Sc Berlikum dat deze middag met 2-0 klop kreeg van De Wâlde. Ook dat wordt dus weer niet eenvoudig.

 


 

Zaterdag 26 oktober 2013

Nijland 1 - TOP'63 1   2-1

 

Nijland dolblij met winst op TOP'63

In deze wedstrijd was niet te zien dat de nummer laatst tegen de nummer 2 van de ranglijst speelde. Ondanks dat TOP voor geen enkel gevaar kon zorgen in de eerste helft, bakte ook Nijland er helemaal niks van. In de beginfase waren er wat kansjes over en weer. Daarna had Nijland wel een licht overwicht dat uiteindelijk tot één kans leidde rond de 30e minuut waarbij keeper Melis van der Meer van TOP reddend moest optreden. In de tweede helft kwam het spitsenduo Atze Atsma en Laurens Horjus binnen de lijnen en toen werd Nijland-TOP pas echt een wedstrijd. TOP kreeg meteen een paar flinke kansen, maar faalde in de afronding. Nu TOP meer op de aanval speelde, kon Nijland het spelletje spelen dat ze het liefst spelen, namelijk tegenhouden en razendsnel counteren. Met voetbal heeft het niet zoveel te maken maar efficient is het wel, want Nijland wist twee keer te scoren en besliste daarmee de wedstrijd. Door een doelpunt van Wolter van Erkelens kwam TOP op 1-2 en dat zorgde nog voor een spannende slotfase waarbij Nijland de winst uiteindelijk toch over de eindstreep wist te slepen, waardoor het in het spoor blijft van koploper De Wâlde. En TOP, dat stond opnieuw met lege handen.

 


 

Zaterdag 12 oktober 2014

TOP'63 1 - QVC 1   2-2

 

TOP'63 baalt van gelijkspel

In de 11e minuut was het dan eindelijk raak voor TOP, de eerste competitietreffer van het seizoen werd gemaakt. Het was Timo Breukelaar die de trekker overhaalde. Het doelpunt werkte als doping voor het geplaagde team van trainer Arjen Hoekstra. Bij tijd en wijle werd QVC helemaal ondersteboven gevoetbald, maar toch duurde het tot de 30e minuut voordat het tweede doelpunt kon worden bijgeschreven. Ook Dennis Douma tekende voor zijn eerste doelpunt dit seizoen. TOP had het in de eerste helft af kunnen, nee moeten maken, maar dat gebeurde niet. Nick Douwsma kopte nog wel raak vlak voor rust, maar het lichte duwtje dat hij daarbij nodig had was de scheidsrechter niet ontgaan en dus werd dit doelpunt, overigens terecht, afgekeurd. TOP kon het goede spel van de eerste helft niet doorzetten. QVC nam de controle over en al snel werd de aansluittreffer gemaakt. Bij TOP sloeg meteen de paniek toe. Bij balverlies begon TOP gelijk achteruit te lopen en vergat het geconcentreerd te verdedigen. En dat speelde QVC in de kaart. Met een aantal wissels trachtte trainer Hoekstra de rust in het team terug te brengen, maar dit was zonder resultaat. QVC kwam toch langszij. Daarna begon TOP gelukkig toch weer te voetballen, waardoor er een zeer spannende slotfase ontstond waarbij beide teams kansen kregen de wedstrijd te winnen. Het bleef echter bij een 2-2 gelijkspel. TOP liet vanmiddag zien dat er voetballend niet veel mis is met het team, maar het spelletje speelt zich ook deels tussen de oren af en dat zal absoluut veel beter moeten, wil TOP de weg weer omhoog vinden in de 3e klasse A.

 


 

Zaterdag 5 oktober 2014

Delfstrahuizen 1 - TOP'63 1   5-0

 

Collectieve wanprestatie TOP'63

Eigenlijk is het wel terecht dat TOP op de laatste plaats staat van de ranglijst. Het team is geen schim meer van de ploeg die vorig seizoen zo dicht bij promotie naar de tweede klasse was. In Delfstrahuizen speelde TOP ver onder de maat. Misschien had TOP wel het meeste balbezit in de eerste helft, maar het wist amper gevaar te creëren richting de goal van de tegenstander. Delfstrahuizen wachtte geduldig af en counterde in de 20e minuut naar de 1-0 voorsprong. Meteen na rust scoorde Delfstrahuizen de tweede en hiermee was de wedstrijd voor TOP verloren. Het restant van de wedstrijd werd een martelgang voor TOP dat zonder enige overtuiging in het veld stond. Zelfs de eerste competitietreffer was heel ver te zoeken. Zonder al te grote inspanning tilde promovendus Delfstrahuizen de wedstrijd naar een 5-0 overwinning. Hopelijk beseffen de spelers dat het roer om moet, want wat TOP deze middag liet zien, is onnacceptabel. Komende zaterdag wacht QVC. De mouwen zullen dan flink opgestroopt moeten worden en er zal geknokt moeten worden voor elke grasspriet om een goed resultaat te behalen. En lukt het niet te winnen, dan in ieder geval strijdend ten onder. Laat zien dat jullie het kunnen...............

 


 

Zaterdag 28 september 2014

TOP'63 1 - Sc Stiens 1   0-3

 

Lichtpuntjes bij TOP'63 ondanks nederlaag

TOP is langzaam maar zeker weer herstellende, maar tegenstanders van het kaliber Stiens zijn nog net iets teveel gevraagd. De Stiensers kennen net als TOP een moeilijke seizoenstart en kwamen dan ook getergd naar Oppenhuizen toe. Tegen de dadendrang van Stiens was TOP, dat een zeer zwakke eerste helft speelde, niet opgewassen. Op de ruststand van 0-2 viel dan ook niks af te dingen. In de tweede helft kon TOP trainer Arjen Hoekstra voorzichtig de van blessures herstellende Wibrand Koster, Enis Uzun en Timo Breukelaar inbrengen. Meteen kreeg TOP weer wat meer 'smoel'. De thuisploeg werd strijdbaarder, creëerde kansen, maar slaagde er helaas niet in de eerste seizoentreffer te maken. Sc Stiens wist het net nog wel een keer te vinden en bepaalde hiermee de eindstand op 0-3.

 


 

Zaterdag 21 september 2014

Workum 1 - TOP'63 1   3-0

 

TOP'63 over de knie bij Workum

Het lijstje met afwezigen (blessures/schorsing) is nog steeds groot, dus is het elke week flink puzzelen voor trainer Arjen Hoekstra om met een representatief elftal voor de dag te komen. Toch begon TOP net als vorige week voortvarend aan de wedstrijd. Het leverde in de beginfase een aantal kansen op, waaronder een schot buitenkant paal van Dennis Douma. Ook Workum kreeg gelijk een grote kans, maar had wel even tijd nodig om de organisatie achterin op orde te krijgen. Helaas kon TOP hier niet van profiteren. Workum groeide in de wedstrijd en na een half uur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong na een fraaie solo door de TOP-defensie van hun linker aanvaller. Met een paar kleine omzettingen probeerde TOP in de tweede helft meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dat mislukte jammer genoeg omdat Workum veel beter voetbalde dan TOP. Na een uur spelen kwam Workum op 2-0. Opnieuw zag het er bij TOP defensief niet goed uit. Daarna was bij TOP het geloof in een goede afloop weg. De aanvallende intenties waren er wel, maar er was geen zelfvertrouwen meer bij de geelhemden. Het had geluk dat Workum vervolgens vrij mild was voor TOP en uit een aantal grote kansen nog slechts één keer het net wist te vinden in het laatste half uur.

 


 

14 september 2013

TOP'63 1 - SDS 1  0-2

 

TOP'63 verslikt zich in SDS

TOP had het grotendeels aan zichzelf te wijten, dat het na afloop met legen handen stond. Meteen vanaf het beginsignaal trok TOP ten aanval. De SDS defensie wankelde van alle kanten, maar TOP verzuimde de trekker over te halen. Drie goede kansen, waaronder een bal op de lat, troffen geen doel. In de 10e minuut slaagde Dennis Douma er in de bal af te pakken van de keeper buiten het strafschopgebied en te scoren, echter de scheidsrechter had (als enige) een overtreding gezien en keurde het doelpunt tot ieders verbijstering af. Vervolgens bleef TOP de betere en dus aanvallende ploeg, maar de Eastereiners kregen verdedigend de zaakjes steeds beter op orde. Er waren wat kansjes over en weer, waaronder nog een hele grote kans voor Lars Bos, maar zonder doeltreffend resultaat. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde, maar het missen van de vele kansen werd na een uur spelen hardhandig door SDS afgestraft toen TOP verdedigend in de fout ging en op een 0-1 achterstand kwam. Niet veel later moest TOP met 10 man verder toen Remco Regeling met rood van het veld werd gestuurd. Een zware en opnieuw zeer discutabele beslissing van de scheidsrechter omdat Remco met een lichte schouderduw de bal veroverde van zijn tegenstander, hetgeen door de arbiter werd geïnterpreteerd als het hinderen van een doorgebroken speler. TOP kwam dit onrecht niet meer te boven. SDS gooide de wedstrijd in de slotfase definitief in het slot door de 0-2 te maken. TOP was nog dichtbij de aansluittreffer met een schot op de lat van Siebren Wijnia, maar ook in de tweede competitiewedstrijd bleef TOP zonder doelpunten.

 


 

7 september 2013: Competitiestart

Sc Bolsward 1 - TOP'63 1  0-0

 

TOP'63 start met een remise

De selectie van het eerste elftal wordt momenteel geteisterd door een blessuregolf. Ondanks dat bleef het team dat trainer Arjen Hoekstra binnen de lijnen bracht redelijk goed overeind op het kunstgrasveld van Bolsward. Het was de eerste officiële wedstrijd van fusieclub Sc Bolsward (Bolswardia/CAB) en net als TOP begonnen de Bolswarders ietwat onwennig aan de wedstrijd. De teams waren aan elkaar gewaagd, grote kansen leverde dat niet op. Voor TOP kwam Dennis Douma na een vlotte combinatie nog gevaarlijk dichtbij de Bolswarder goal, maar de hoek was te moeilijk om de keeper te verrassen. In de tweede helft had Sc Bolsward een licht veldoverwicht. TOP had moeite om onder de druk vandaan te komen. Keeper Melis van der Meer moest een paar keer handelend optreden bij gevaarlijke afstandschoten en zag tot opluchting een bal uit de kluts tegen de paal belanden. Met het inbrengen van Nick Douwsma in de spits kon TOP in de slotfase wat meer op de aanval spelen en was er minder druk op de eigen goal. Bijna ging TOP er vervolgens met de winst vandoor, toen Lars Bos een vrije trap fraai binnen krulde. Het feestje was van korte duur omdat het geen directe maar een indirecte vrij trap betrof. En zo eindigde de wedstrijd zoals deze begon, in een 0-0 gelijkspel.

 


 

Indeling seizoen 2013-2014

 

3e klasse A:

TOP'63, Sc Berlikum, Sc Bolsward, Delfstrahuizen, Minnertsga, Mulier, Nijland, NOK, Oudehaske, QVC, Sc Stiens, SDS, De Wâlde, Workum.

Advertenties

Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed
Taxateur&keuring woningen & bedrijfsmatigvastgoed

Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten
Appartementen & Verhuur zeil- en motorboten

Agenda
vr 20 september 2019 Oplevering Oever- en Kadenproject
za 21 september 2019 Seizoenstart: Club Schrijfgalerie
wo 25 september 2019 Informatieavond Glasvezel
za 28 september 2019 TOP'63 - AVC
za 5 oktober 2019 TOP'63 - Sc Bolsward Pubquiz: Back to the 90's

Activiteitenkalender:

MFC It Harspit

Café De Buorren

Hermes Tsjerke

 

- Oever- en Kadenproject

Uitgelicht
Downhill
Downhill
Volleybal
Volleybal
Realisatie TTT software