2023-05-03 20:22:14
woensdag 3 mei 2023

Waardevolle ontmoetingen tijdens de lunch-groothuisbezoeken

“Aan Tafel’’
Drie mooie bijeenkomsten hebben we na Pasen gehad in it Lo-kaal. Fijne tafelgenoten. Lekkere soep en broodjes. Een mooi verhaal. En gesprekken die persoonlijk en warm waren. Zo leer je altijd weer iets van elkaar. Samen (aan de hand van een aantal gespreksvragen) ontdek je welke waarden en welke ervaringen belangrijk zijn in je leven en in dat van een ander. Aan de hand van fotokaarten konden we even iets horen over de sfeer aan de ta-fels van de andere disgenoten.
“Aan tafel” is het jaarthema van de PKN en van ons dit seizoen 2022-2023, dit thema kwam dit keer vooral ook heel letterlijk aan de orde. Aan tafel mochten we iets van ons leven delen, zoals de Emmaüsgangers dat deden met hun tafelgenoot die Jezus, hun meester en dienaar bleek te zijn. De Bijbelse gastvrijheid leert ons: ontvang iedere gast alsof het de Heer zelf is.
De bijeenkomsten begonnen met een ‘handenwassing’ bij binnenkomst – voor wie dat mooi leek. Een bijzondere ervaring. En met een afsluitende canon dankten wij God en elkaar voor de middag, het eten en de gesprekken.


advertentie