2023-12-04 19:09:58
maandag 4 december 2023

SPOEDOPROEP !!! Oppas gezocht!

Voor de dienst van a.s. zondag 10 december zoeken we nog oppas voor de allerkleinsten.

Elke zondag oppas

Wij willen een kerkelijke gemeente zijn waar iedereen welkom is tijdens kerkdiensten: jong en oud. Nu hebben wij een tijd geprobeerd om elke zondag oppas aan te bieden voor de allerkleinsten, maar er zijn bijna geen gemotiveerde mensen voor te vinden. Dat heeft een aantal keren geresulteerd in heel kleine kinderen in de kerk, waar de één wat makkelijker mee om kan gaan dan de ander.

Er zijn twee oplossingsrichtingen:

  • we zorgen er met elkaar voor dat er elke week oppas is voor kinderen onder de 4-5 jaar

of

  • we accepteren dat er af en toe kleintjes in de kerk zijn die zich niet altijd aan de door ons bedachte normen van stilte en sereniteit kunnen houden.

 

De kerkenraad wil graag proberen de oppas weer op te starten om de drempel voor jonge gezinnen voor de diensten te verlagen. We denken ook aan wat oudere oppassers (pakes en/of beppes) die toch al van plan waren om naar de kerkdienst te gaan.

Mochten er geen kinderen zijn om op te passen, dan kan de oppasser ‘gewoon’ de dienst bezoeken (of naar huis gaan). Maar dan is de oppas in elk geval wel beschikbaar.

Daarom hierbij een oproep: Vind je het leuk om af en toe eens op te passen, meld je dan bij Mirjam van der Meer-Tilma, 06 1345 4464, mirjamtilma@hotmail.com.


advertentie