2021-06-14 19:01:35
zaterdag 19 juni 2021

Tsjerkepaad: Expositie in de Hermestsjerke

Alle Hosper uit Broek is een veelzijdig man. Zijn hobby’s zijn uitgegroeid tot een uitgebreide en afwisselende collectie van schilderijen, tekeningen met pen, potlood en krijt. Ook maakte hij keramiek, zoals vazen, borden, voorraadpotten en zelfs kleine kastelen.

Tijdens Tsjerkepaad is werk van Alle Hosper te zien in de Hermestsjerke. Daarnaast maakt en bespeelt hij diverse instrumenten, van draailier tot een tot orgel omgebouwde piano. Alle vindt het leuk om over zijn werk te vertellen en ook om het orgel van de Hermestsjerke te bespelen.

Verder is er in de kerk een plek ingericht voor Janny de Jong en Ella Wind met Driuwhout uit Noorwegen. Mooie creaties van hout, puur en beschilderd.

Start Tsjerkepaad: vanaf 3 juli, iedere zaterdagmiddag.

 

HEA! Instrumentbouwer Alle Hosper

Wat doe je als je vrouw dement wordt en je haar beetje bij beetje kwijtraakt? Alle Hosper (80) uit Broek vond een manier om de avonturen van vroeger opnieuw te beleven. Acht jaar lang was hij mantelzorger van zijn vrouw. Om staande te blijven in die achtbaan zocht Hosper afleiding bij het ontwikkelen van een nieuw muziekinstrument. ▶️ https://www.omropfryslan.nl/utstjoering/hea-fan-14-novimber-2019-1720 ▶️ Abonneer je voor meer video's: https://omrop.fr/UcpZ 🌍 Nieuws, acties en live radio en tv: https://OmropFryslan.nl 👍 Like ons op Facebook: https://facebook.com/OmropFryslan 📸 Volg ons op Instagram: https://instagram.com/OmropFryslan 🐦 Volg ons op Twitter: https://twitter.com/OmropFryslan 📰 Nieuws op Twitter: https://twitter.com/OmropNijs 📰 Nieuws in het Nederlands: https://twitter.com/OmropFryslanNL #OmropFryslân #Friesland #Fryslân

Geplaatst door: Hermes-Tsjerke

advertentie