Prikbord

Bent u een inwoner van Top en Twel en wilt u ook een oproep of advertentie plaatsen in deze rubriek?

2021-11-21 20:55:04
zondag 21 november 2021

Inzamelingsactie voor de school van Cegi en Pengalusan op Bali

Inzamelingsactie voor de school van Cegi en Pengalusan op Bali na de aarbeving van 16-10-2021

Goed 22 jaar geleden hebben wij, Tjeerd en Jenny, Appie en Lutzen en Dirk en Tineke 2 acties georganiseerd om op Bali 2 scholen te laten bouwen voor het East Bali Poverty Project. Deze scholen zijn gebouwd in het onherbergzame gebied op de helling van de Gunung Agung vulkaan in de dorpen Cegi en Pengalusan.

Op dat moment, in 1999 waren er voor de kinderen daar geen mogelijkheden om normaal naar school te gaan. Door het bouwen van de scholen is de situatie in dat gebied sterk verbeterd. Kinderen hebben nu een veel betere toekomst. Ook de gezondheidzorg in de regio is sterk verbeterd, er is stromend water en elektriciteit aangelegd. Kindersterfte is teruggebracht van 50% naar ongeveer 10%. Bij de kinderen is hygiëne en persoonlijke ontwikkeling een belangrijk deel van de opleiding.  Na 20 jaar heeft dat een zeer positief effect op de leefomstandigheden in dat gebied. In 2017 en 2019 heeft men last gehad van de vulkaan uitbarsting. Hier zijn de scholen redelijk goed doorheen gekomen.

Helaas is er op 16 oktober 2021 een zware aardbeving geweest. Bij deze aardbeving zijn 363 huizen volledig verwoest en honderden huizen beschadigd. Er een 3-jarig meisje omgekomen, en zijn er 75 mensen gewond geraakt (gebroken ledematen en snijwonden). Deze ramp brengt de gemeenschap veel verdriet, aangezien ook zij te kampen hebben met de covid-19 pandemie die hen  hard heeft getroffen. Geen toeristen meer dus geen inkomsten.

Niet alleen de huizen zijn beschadigd, maar ook een deel van de scholen is zwaar beschadig. De school in Cegi is zelfs onbruikbaar geworden omdat deze voor het grootste deel is ingestort en de grond is verschoven.  Van de school in Pengalusan zijn een aantal muren ingestort.

De school in Cegi moet daarom worden afgebroken en weer herbouwd worden.

Graag willen we deze mensen weer helpen om de scholen weer bruikbaar te maken.

Hiervoor is geld nodig, uw bijdrage is daarom van harte welkom.

Deze kunt u storten op rekening nummer:  NL02 ABNA 0588 4650 89 tnv T.N. vd Sloep ovv. Bali Project

 Of rechtstreeks aan het East Bali Poverty Project via paypal op: https://www.paypal.com/paypalme/eastbalipoverty (klik op overmaken).

Namens de kinderen en families van Cegi en Pengalusan alvast hartelijk dank.

https://www.eastbalipovertyproject.org/urgent-earthquake-relief/

https://www.eastbalipovertyproject.org/?lang=nl

https://www.news.com.au/world/asia/bali-48-magnitude-earthquake-leaves-locals-dead-including-3yo-girl/news-story/d32da5713565cf8e81a2f00eec9d3491


advertentie