Prikbord

Bent u een inwoner van Top en Twel en wilt u ook een oproep of advertentie plaatsen in deze rubriek?

2022-04-01 20:12:41
vrijdag 1 april 2022

Zonnebloem zoekt bestuursleden in Top en Twel

Vrijwilligerswerk voor mensen met lichamelijke beperking

Zonnebloemafdeling Sneek zoekt aanvulling van haar bestuursteam! Mensen met bestuurservaring en/of een neusje voor bestuurswerk die zich als vrijwilliger in willen zetten voor mensen met een lichamelijke beperking. Nu de coronacrisis op zijn retour lijkt en er weer van alles mag, willen de plaatselijke afdelingen snel de draad oppakken en nieuwe activiteiten gaan organiseren. Daarvoor zijn extra vrijwilligers, waaronder ook bestuursleden, nodig. 

Als bestuurslid ondersteun en begeleid je vrijwilligers bij hun plaatselijke Zonnebloemwerk in o.a. Uitwellingerga, Oppenhuizen en Sneek. Dat werk bestaat uit het bezoeken, samen eropuit gaan en het organiseren van activiteiten en vakanties voor mensen die door een lichamelijke beperking vaker alleen zijn dan ze zouden willen. Voor hen zijn persoonlijk contact en eropuit gaan niet altijd vanzelfsprekend. En voor velen van hen is sociaal isolement een dagelijkse realiteit. Zonnebloemvrijwilligers laten deze mensen niet zitten. Zij creëren momenten om naar uit te kijken en herinneringen om te koesteren.  

Mogelijke bestuurstaken 
Krijg je energie van organiseren of houd je graag de administratie op orde? Of ben jij de voorzitter die als verbinder het vrijwilligersteam weet te motiveren? Als bestuur zorg je er met elkaar voor dat de vrijwilligers zo goed mogelijk kunnen doen wat ze leuk vinden! En dat er een gevarieerd activiteitenaanbod is, afgestemd op de wensen en behoeften van de mensen met een lichamelijke beperking. Daarbij ligt de nadruk steeds meer op kleinschalige en 1-op-1 activiteiten. Verder zorg je er samen voor dat de Zonnebloem afdeling Sneek zichtbaar en vindbaar is en zo van betekenis blijft voor met mensen met een lichamelijke beperking. 

Kennismaken 
Is je interesse voor de Zonnebloem gewekt en wil je meer weten? Kom dan kennismaken! Je zult zien dat bestuurswerk bij de Zonnebloem niet alleen leuk is om te doen, maar dat het ook een goed gevoel geeft om iets voor een ander te kunnen betekenen. Met jouw tijd en inzet kun je echt het verschil maken! Meld je aan voor een kennismaking via Mirjam van Sonsbeek, mirjam.vansonsbeek@zonnebloem.nl . Op www.zonnebloem.nl/sneek vind je meer informatie.


advertentie