Prikbord

Bent u een inwoner van Top en Twel en wilt u ook een oproep of advertentie plaatsen in deze rubriek?

2023-01-12 10:10:54
woensdag 11 januari 2023

Minister Harbers op bezoek in Uitwellingerga

“Het heeft de grootste urgentie om dit aan te pakken.” Dat waren op woensdag 11 januari jl. de woorden van minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat tijdens zijn bezoek aan de Prinses Margriettunnel in de A7 tussen Sneek en Joure. Het is nog niet duidelijk wanneer er een oplossing komt. 

De minister sprak onder andere met Rijkswaterstaat, Veenstra/Fritom Transport en dorpsbelang Top en Twel over de problemen. De minister noemde het “de meest trieste aanblik in de hele infrastructuur in Nederland”. Zolang de tunnel afgesloten is blijft dit een groot probleem.

De bestuurders van gezamenlijke overheden blijven de komende tijd in overleg over de problemen met de Prinses Margriettunnel. Bij dat overleg zitten Rijkswaterstaat, Provincie Fryslân en de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren.

 

Minister Harbers bezoekt A7 Friesland

Minister Mark Harbers bezocht vandaag in #Friesland de defecte Prinses Margriettunnel. Hij sprak onder anderen met gedeputeerde Avine Fokkens over de bereikbaarheid in Friesland en de zorgen hierover nu de A7 deels is afgesloten. Minister Harbers: “Ik neem deze zorgen zeer serieus, het heeft absolute prioriteit dat de A7 weer opengaat.”

advertentie