Prikbord

Bent u een inwoner van Top en Twel en wilt u ook een oproep of advertentie plaatsen in deze rubriek?

2023-01-14 20:49:59
zaterdag 14 januari 2023

Dubieuze brieven van Nextdoor ook in Top en Twel bezorgd

Bewoners van de Douwestrjitte en de Broerestrjitte hebben de afgelopen week een brief ontvangen waarin ze op sluwe wijze worden verleid zich aan te melden voor een gratis buurtapp. De brief is afkomstig van Nextdoor, een Amerikaans commercieel bedrijf. Nextdoor is een buurtapp die vergelijkbaar is met WhatsApp-buurtpreventiegroepen.

Het bedrijf kwam de afgelopen jaren al enkele keren in opspraak en negatief in het nieuws. Verschillende gemeentes en politiekorpsen waarschuwen dan ook om de app niet te gebruiken. Gebruikers worden op basis van locatiegegevens ingedeeld in buurtgroepen en kunnen daar informatie uitwisselen. Als je de app gebruikt op je smartphone geef je toestemming om jouw persoonlijke informatie door Nextdoor te laten gebruiken voor promotionele doeleinden.

Brief van de buren
De verstuurde brieven lijken afkomstig te zijn van een buurtgenoot. De brief wordt ook afgesloten met de naam van een buurman of buurvrouw. Die buurman of -vrouw heeft toestemming gegeven om zijn of haar gegevens te laten gebruiken voor promotie. Zonder dat die persoon het weet worden de gegevens gebruikt om buurtgenoten over te halen om de app ook te gaan gebruiken.

Of de brief van Nextdoor ook elders in Top en Twel is opgedoken, is niet bekend.

 


advertentie