Prikbord

Bent u een inwoner van Top en Twel en wilt u ook een oproep of advertentie plaatsen in deze rubriek?

2021-05-03 19:31:22
maandag 3 mei 2021

Kom jij ook SPELEND LEREN bij ons op peuterspeelzaal BOARTLIK BIGJIN?

Bij ons op de peuterspeelzaal bereiden we kinderen van 2 tot 4 jaar voor op het basisonderwijs. De enthousiaste pedagogisch medewerkers, Michèlle en Petra, werken met de lesmethode Uk&Puk. Een programma waarmee de kinderen op alle ontwikkelingsgebieden uitgenodigd, uitgedaagd en gevolgd worden. De kinderen leren met elkaar om te gaan. Naar elkaar te luisteren, samen te spelen, samen plezier te maken,op elkaar te wachten enzovoort.

Er wordt steeds (ongeveer) zes weken met een thema gewerkt dat dicht bij de belevingswereld van de peuters ligt, bijvoorbeeld “Ik en mijn familie”, “wat heb ik aan”en “knuffels. De kinderen leren woorden en liedjes die bij deze thema’s horen, kleuren en maken knutsels die hier bij passen, beelden uit, doen rollenspellen, dansen en bewegen, worden voorgelezen en kunnen zelf boekjes lezen/bekijken over dit onderwerp. Er valt zo veel te leren! Dit gebeurt allemaal in een gezellige en ongedwongen sfeer van veiligheid en vertrouwen. De juffen hebben oog  voor het individuele kind en het groepsproces en passen de activiteiten hier op aan. Leren is herhalen, bij herhaling zal het kind meer in zich opnemen en eigen maken. Om deze reden adviseren wij om de peuters minimaal twee ochtenden te laten komen.

Peuterspeelzaal Boartlik Bigjin is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend. De peuters worden gebracht tussen 8.15-8.30 uur en opgehaald tussen 12.00-12.15 uur. De komende tijd nemen wij afscheid van meerdere vierjarigen die naar de basisschool gaan.  Hierdoor ontstaat er ruimte op alle ochtenden (Vooral de dinsdag wordt een klein groepje). Is jouw kind (bijna) twee jaar, dan is hij/zij van harte welkom bij ons! Misschien heb je dorpsgenoten, vrienden of buren met kinderen in deze leeftijdscategorie, breng ze op de hoogte van onze peuterspeelzaal en wat wij te bieden hebben! 

Heb je een vraag of wil je eerst even een kijkje komen nemen, neem dan gerust contact op: boartlikbigjin@hotmail.com
Opgave (Mag al vanaf een half jaar voor de tweede verjaardag)  kan via de website van de stichting SKF in Franeker:  www.kinderopvangfriesland.nl


advertentie