Friesland Zeilen

Friesland Zeilen

Wij zijn Karel en Merdeka Kuiper uit Sneek. Als fervent zeilliefhebbers runnen wij het watersportbedrijf FrieslandZeilen. We hebben hierbij hulp van een kleine, maar enthousiaste groep schippers en verhuurmedewerkers.

We zijn begonnen met het chartervaren op Friese skutsjes in 2000. Als eerste met de Elisabeth (vernoemd naar het voormalige vrachtschip van Karel zijn ouders die binnenvaartschippers waren). Later hebben we de Anna van woonboot teruggebouwd tot zeilend skutsje. Met de skutsjes hebben we jarenlang vele groepen vrienden, families en collega's actief laten genieten van actieve zeiltochten op historische Friese schepen. 

In 2006 zijn we begonnen met de verhuur van kajuitzeilboten. Later kwamen hier ook nog sloepen bij. Vanuit onze passie voor mooie boten zijn we op een gegeven moment in aanraking gekomen met de Marieholm IF en Marieholm 26. Deze Zweedse klassieker is vandaag de dag prominent aanwezig in onze haven. Inmiddels zijn we hier volledig in gespecialiseerd en richten we ons naast de verhuur hiervan ook op de inkoop, verkoop en refit van dit zeewaardige zeiljacht. 

Graag verwelkomen we u op onze haven in Sneek! 

Foto's & Video's