2024-05-03 15:45:43
vrijdag 3 mei 2024

“Het is onverantwoord hoe hard er op de Noardein wordt gereden”

Frouke Cnossen woont op de Noardein en ze is boos. Vorige week werd haar derde huiskat doodgereden en dat in een tijdsbestek van tweeënhalf jaar. Frouke wijt dit aan het rijgedrag van de automobilisten; "het is onverantwoord hoe hard sommigen hier rijden."

"Ik wil graag de mensen wakker schudden en bereiken dat we met zijn allen de hoofdweg door het dorp veiliger maken", gaat ze verder. "Het is daarom hoog tijd dat er maatregelen worden genomen om te voorkomen dat er meer incidenten plaatsvinden. Er spelen ook kinderen op straat."

Inmiddels heeft Frouke een gesprek gehad met de gemeente en doarpsbelang geïnformeerd. Daarnaast heeft ze bij haar voor huis afvalcontainers op de weg geplaatst die het verkeer moeten afremmen. "En dat helpt!", zegt ze. "Het is meteen al een stuk rustiger."

Volgens Frouke helpen alleen verkeersremmende maatregelen. "Het gedrag van sommigen verander je namelijk niet zomaar." De containers wil ze dan ook zeker een week laten staan. "Maar ik ga net zolang door tot er daadwerkelijk iets gebeurd", zegt ze vastberaden.

 


advertentie