Atelier Fimmy Kooijker

Atelier Fimmy Kooijker

Fimmy Kooijker -  schilderijen - cursussen schilderen - Oppenhuizen - Sneek - Friesland

 

Ik ben Fimmy Kooijker, afgestudeerd als docent beeldende kunst en vormgeving aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik werk als beeldend kunstenaar en geef cursussen, in mijn eigen atelier (nu vanwege corona in It Harspit), op Kunstencentrum Atrium in Sneek en op Kunstacademie Friesland.

In mijn atelier in Oppenhuizen, dicht bij Sneek, schilder ik mensen, landschappen, interieuren en stillevens. Ik maak vrij werk, maar werk ook regelmatig in opdracht. 

https://t.eu1.jwwb.nl/W6479/OgKCJEWnre-8kkgqlAKxg3UTNk0=/223x0:1697x2880/175x342/filters:quality(95)/f.eu1.jwwb.nl/public/4/c/8/fimmykooijker/yjr972/IMG_0794.jpg

modellen gezocht

Modellen gezocht

Voor mijn cursus portret/modeltekenen en -schilderen ben ik altijd op zoek naar mensen die voor één avond model willen zijn. Het gaat om gekleed model of te wel je kunt je kleren aanhouden. Soms gaat het alleen om het gezicht (portret), andere keren om het hele lichaam (model). 

  • Naar wie ben ik op zoek? Jonge mensen (18+), oudere mensen, man, vrouw, dik, dun, wit, zwart en alles er tussen in!
  • Wat moet je er voor doen? Een avondje zitten, staan (korte poses) of soms liggen. Alles in overleg
  • Wat krijg je ervoor terug? Veel dank van de tekenaars/schilders!
  • Wanneer? Op woensdagavond van 19 - 21 uur
  • Waar? In Kunstencentrum Atrium in Sneek
  • Vergoeding? €15 en vaak een leuke tekening/schilderij van jezelf

Lijkt het je wat? Stuur me dan maar een berichtje.

Schildercursussen in Oppenhuizen

Cursussen in september 2024

De cursussen van Atelier Fimmy Kooijker liggen nu even stil vanwege het zomerreces: bijtanken, workshops geven en veel schilderen! Maar na de zomer, in september, gaan er weer 4 groepen van start! De cursusdata komen in juni op deze site. Heb je belangstelling voor een cursus dan kun je dat nu al vast doorgeven. De lessen worden gegeven in mfc It Harspit.

Parasol Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

  • Dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur
  • Donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur
  • Vrijdagmorgen 1 van 9.30 tot 11.30 uur
  • Vrijdagmorgen 2 van 9.30 tot 11.30 uur

Elke cursus bestaat uit 6 dagdelen, die zoveel mogelijk om de 2 weken zijn ingepland. Iedere keer wordt er eerst ± een half uur een onderwerp belicht (bijv. werken met contrasten, verschillende kleurpaletten, hoe doen de oude meesters het, impasto, stilering, enz.), wat wordt geoefend in een klein teken- of schilderwerkje. Daarna kan er onder begeleiding gewerkt worden aan een eigen schilderij/onderwerp. Het is dus een soort werkplaats met advies en begeleiding. De kosten voor de cursus zijn € 110. Zelf de materialen en gereedschappen meenemen. Schildersezels zijn aanwezig. Max. 9 cursisten per groep. 

Als de cursusgroepen vol zijn dan kun je je op de wachtlijst laten zetten. Kijk ook op de website van Kunstencentrum Atrium in Sneek, waar ik ook cursussen geef.

 

Cursussen op Kunstencentrum Atrium in Sneek

Cursussen op Kunstencentrum Atrium in Sneek

Op het Kunstencentrum Atrium in Sneek geeft Fimmy Kooijker cursussen op woensdagmiddag en -avond. De cursussen beginnen weer in januari 2024. Per groep is plaats voor maximaal 10 cursisten. Vol = Vol. Inschrijven gaat via de website van het Atrium en kan vanaf nu!! 

 

1. IMPRESSIONISTISCH SCHILDEREN 16.00-18.00uur  

Impressionistisch schilderen - Kunstencentrum Atrium » Kunstencentrum Atrium

2. PORTRET/MODELTEKENEN EN -SCHILDEREN 19.00-21.00 uur  

Portret/model tekenen/schilderen - Kunstencentrum Atrium » Kunstencentrum Atrium

Info kan ook via mij.

 

Foto's & Video's