Atelier Fimmy Kooijker

Atelier Fimmy Kooijker

Fimmy Kooijker -  schilderijen - cursussen schilderen - Oppenhuizen - Sneek - Friesland

 

Ik ben Fimmy Kooijker, afgestudeerd als docent beeldende kunst en vormgeving aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik werk als beeldend kunstenaar en geef cursussen, in mijn eigen atelier (nu vanwege corona in It Harspit), op Kunstencentrum Atrium in Sneek en op Kunstacademie Friesland.

In mijn atelier in Oppenhuizen, dicht bij Sneek, schilder ik mensen, landschappen, interieuren en stillevens. Ik maak vrij werk, maar werk ook regelmatig in opdracht. 

https://t.eu1.jwwb.nl/W6479/OgKCJEWnre-8kkgqlAKxg3UTNk0=/223x0:1697x2880/175x342/filters:quality(95)/f.eu1.jwwb.nl/public/4/c/8/fimmykooijker/yjr972/IMG_0794.jpg

Cursusaanbod in Oppenhuizen

 

In september 2021 kan er hopelijk weer gestart worden met de schildercursussen in Oppenhuizen!! De cursussen worden i.v.m. de corona, niet in mijn atelier, maar in de muziekruimte van MFC It Harspit in Oppenhuizen gegeven. Hier kan coronaproof gewerkt worden.

CURSUSSEN SCHILDEREN in Oppenhuizen

  • Dinsdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur, 28-9, 12-10, 26-10, 9-11, 23-11 en 7-12 Vol
  • Donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur, 23-9, 7-10, 14-10, 4-11, 18-11 en 2-12 nog 2 plekjes
  • Vrijdagmorgen 1. van 9.30 tot 11.30 uur, 1-10, 15-10, 5-11, 19-11, 3-12, en 17-12 nog 1 plek
  • Vrijdagmorgen 2. van 9.30 tot 11.30 uur, 24-9, 8-10, 29-10, 12-11, 26-11 en 10-12 nog 1 plek

Elke cursus bestaat uit 6 dagdelen, die zoveel mogelijk om de 2 weken zijn ingepland. Iedere keer wordt er eerst ± een half uur een onderwerp belicht (bijv. werken met contrasten, verschillende kleurpaletten, hoe doen de oude meesters het, impasto, stilering, enz.), wat wordt geoefend in een klein teken- of schilderwerkje. Daarna kan er onder begeleiding gewerkt worden aan een eigen schilderij/onderwerp. Het is dus een soort werkplaats met advies en begeleiding. De kosten voor de cursus zijn € 100. Zelf de materialen en gereedschappen meenemen. Schildersezels zijn aanwezig.

 

Plein air schilderen in Gaasterland

Plein air schilderen: een combinatie van praktische uitleg met voorbeeldinstructie en intensieve begeleiding waarin je het geleerde in praktijk brengt

Buitenschilderlessen - één dag of meerdere dagen.

Voor schilders en tekenaars is het een uitdaging om het Friese landschap te leren zien en schilderen onder leiding van beeldend kunstenaar/docent Fimmy Kooijker

De buitenschilderlessen zijn in Gaasterland rond de plaats Rijs, daar vormen lanen met bomen, het IJsselmeer, weilanden, boerderijen en bos jouw inspiratie.

Voor wie:

Voor iedereen die altijd al eens heeft willen leren schilderen, lekker buiten wil schilderen of de schildertechniek wil uitdiepen. Dus voor (absolute) beginners en voor gevorderde schilders, een mooie schilderdag, -dagen of -week.

Hoe vaak en wanneer:

Van 5 t/m 9 juli. Je kunt naar wens één of meer dagen schilderles in Rijs volgen.

Programma:

’s Morgens van 10.00 tot 12.30 uur met aansluitend een lunch. Een enkele keer kunnen we besluiten om een lunchpakket mee te nemen i.v.m. een buitenlocatie voor een hele dag.

’s Middags van 14.00 tot 16.30 uur, je schildert op 2 verschillende locaties op 1 dag.

In verband met de organisatie is het wenselijk om minimaal 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Vanwege het heen en weer rijden naar de buitenlocaties, kan het soms zijn dat we wat later terugkomen.

Eigen materialen:

De lessen zijn exclusief materialen. Je leert dus te werken met je eigen materiaal. Van te voren kunnen we je een materialenlijst sturen.

We schilderen zoveel mogelijk buiten, tenzij het regent of hard waait, dan wijken we uit naar locaties waar we overdekt (schuur, stal, overkapping) kunnen schilderen met uitzicht naar buiten. De buitenlocaties zijn op loop- of rijafstand. Vergeet niet een winddichte jas mee te nemen.

Kosten: voor 1 dag zijn: € 94,25 

Voor meerdere dagen : € 89,20 per dag.

Dit is inclusief lunch, koffie/thee en exclusief materialen.

Opgeven kan via Kunstacademie Friesland: https://kunstacademiefriesland.nl/module/buiten-schilderen-met-eigen-materiaal/

zomer cursusaanbod in Sneek

Bij Kunstencentrum Atrium in Sneek geef ik deze zomer verschillende workshops:

  1. Plein air (buiten) tekenen en schilderen
  2. Modeltekenen en -schilderen

Plein air (buiten) tekenen en schilderen

In het Wilhelminapark, rondom de Martinikerk, bij de Kolk, op de Waterpoort en in het Rasterhoffpark: er zijn plekken genoeg om Sneek op z’n mooist vast te leggen! In een drietal workshops vormt Sneek jouw inspiratiebron.

Deze workshops zijn voor iedereen die graag lekker buiten wil tekenen en schilderen; beginners en gevorderden. De teken- en schilderlocatie wordt kort voor aanvang doorgegeven.

Voor materiaal wordt gezorgd. Graag zelf een krukje en eventueel een veldezel meenemen.

Aan deze cursus kunnen maximaal tien personen deelnemen. Dit is een serie van drie lessen, op 1, 15 en 22 juni, 10.30 - 12.30 uur. Het is ook mogelijk om 1 of 2 van de lessen te volgen. 

Opgave bij Kunstencentrum Atrium in Sneek: https://kunstencentrumatrium.nl/cursus/workshop-buiten-teken-en-schilderlessen-3-lessen/

 

Modeltekenen en -schilderen

Je leert hoe je een portret/model vlot opzet, hoe je huidskleuren mengt en hoe je het schilderij uitwerkt in kleur met acrylverf.

Er wordt gestart met een warming-up: het maken van enkele houtskoolstudies om ‘het model te verkennen’. Hierbij wordt aandacht besteed aan de verhoudingen, de houding en het oefenen met het vlot opzetten.

Daarna wordt er aan de hand van een foto van het model verder gewerkt.

Materiaal inbegrepen. Eigen lunch meenemen.

Aan deze cursus voor volwassenen kunnen maximaal tien personen deelnemen.

Zaterdag 12 juni, 10.30 - 16 uur

Opgave bij Kunstencentrum Atrium in Sneek: https://kunstencentrumatrium.nl/cursus/workshop-modeltekenen-en-schilderen/

Foto's & Video's