VBD Services B.V.

VBD Services B.V.

VBD Services is officieel importeur en gecertificeerd service-centrum van de Autoterm(Planar) kachels.

Installatie, reparatie en service

Het installeren van onze producten is niet altijd eenvoudig en kan speciaal gereedschap en/of specifieke kennis vereisen. Daarom zijn wij gespecialiseerd in het installeren, van onze producten, in boten.  We beschikken over een goed uitgeruste service bus vol met professioneel gereedschap en de juiste diagnose apparatuur. Hierdoor kunnen  we de installatie op een vlotte en professionele manier uitvoeren. Voor stalen schepen hebben we een hydraulische pons aangeschaft voor de grotere gaten waardoor we nog sneller en netter kunnen werken.

Word de kachel door VBD Services of een van de gecertificeerde dealers geïnstalleerd dan geven we 3 jaar garantie in plaats van 2 jaar met een maximum voor lucht-verwarmers van 2000 uur in plaats van 1500 uur. Voor motorblok-verwarmers 1000 uur in plaats van 500 uur.

Wilt u een scherpe offerte voor een installatie graag even telefonisch contact opnemen 0858771440.

Daarnaast hebben we een dealernetwerk door heel Nederland en België van dealers die ook de installatie kunnen verzorgen in campers, bestelbussen, vrachtwagens, boten enz. . Voor adressen zie hier.

Reparaties worden allemaal vakkundig in eigen beheer en op korte termijn uitgevoerd. Dus geen lange wachttijden omdat de kachel terug word gestuurd naar de fabriek.

Garantie

Ieder Autoterm kachel heeft een fabrieksgarantie van 2 jaar. Voor lucht-verwarmers geld een maximum van 1500 draaiuren en voor motorblok-verwarmers 500 draaiuren.

Installeert u zelf de kachel dan krijgt u deze garantie op het geleverde product niet op de door u zelf uitgevoerde installatie. Mocht er onverhoopt wat mis gaan vragen wij u eerst duidelijke foto’s van de installatie te sturen. Vaak kan het probleem telefonisch verholpen worden in andere gevallen kan de kachel teruggestuurd worden of kunnen wij op locatie het probleem komen oplossen. Aangezien het in 95% van de gevallen het probleem een niet juiste installatie is kunnen hieraan kosten verbonden zijn. 

Technisch onderhoud van uw boot

Wij hebben jarenlange ervaring in de jacht- en professionele scheepsbouw als allround internationaal service monteur en als inbedrijfsteller van sleepboten en industriële brandblus installaties.

Onze werkzaamheden bestaan uit :

  • Installatie en reparatie van Autoterm kachels
  • Onderhoud scheepsmotoren, keerkoppelingen en schroefas systemen
  • Reparatie en updaten van de gehele elektrische installatie aan boord

Op onze locatie te Uitwellingerga hebben we altijd een aantal ligplekken beschikbaar en kunnen we ook beschikken over een 20 Tons botenkraan.  Als u geïnteresseerd bent neemt u dan vrijblijvend contact op.

Telefoonnummers: 085 87 71 440 of 06 3482 1309

Email adres: info@vbdservices.nl

Autoterm standkachels

Klik hier voor het complete Autotermprogramma.

VBD Services is officieel importeur van de zeer betrouwbare en voordelige Autoterm, voorheen Planar diesel kachels, voor toepassing in bijvoorbeeld uw boot, camper, bedrijfsbus, vrachtwagen of tuinhuis. De Autoterm diesel standkachels verwarmen de cabine(s) van uw camper of de kajuit(en) van uw boot onafhankelijk van de motor. De Autoterm kachels verzorgen een aangenaam warm en comfortabel droog binnenklimaat. Waardoor u nog meer plezier kunt hebben van uw boot of camper. Onze diesel kachels verwarmen snel en zijn gemakkelijk te bedienen. 

Het gebruik van een diesel standkachel is veel veiliger dan het verwarmen met een open vlam op bv. gas of kerosine waarbij naast condens ook koolmonoxide kan vrijkomen in de cabine of kajuit.

De uitlaatgassen van een diesel kachel worden door een roestvrijstalen uitlaat veilig naar buiten afgevoerd.

Ze zijn ook aanzienlijk veiliger en gebruiksvriendelijker (geen gesjouw meer met gasflessen) dan de veel toegepaste kachels op gas waar ieder jaar helaas toch weer ongelukken mee gebeuren.

De grote voordelen van de Autoterm standkachels zijn ;

  • De Prijs.
  • Geen koolborstel in de ventilator motor waardoor deze zeker 12.000 uur mee kan.
  • Geen brandervlies in de verbrandingskamer. Bij andere merken dient dit om de 2000 uur vervangen te worden.
  • Bij storingen makkelijk te resetten zonder laptop.
  • Onderhoud niet nodig, wel regelmatig de kachel op vol vermogen laten draaien zodat de kachel schoon blijft.
  • Hebben TUV en CE en voldoen aan de Europese emissie eisen.

De Autoterm diesel kachels zijn uitermate geschikt voor inbouw in caravans, campers, boten enz. met behulp van de speciaal voor elke toepassing samengestelde inbouw set.
Wij of een van onze dealers kunnen ook de volledige inbouw voor u verzorgen. Voor de dealerlijst klik hier.

VBD Services doet enkel boten, tuinhuizen, grondverzetmachines etc maar geen auto's, campers of bestelbussen. Hiervoor werken we samen met diverse garage / camper bedrijven. Voor een vrijblijvende en scherpe offerte kunt u altijd contact met ons opnemen.
Mocht u de installatie zelf willen doen dan staan we u vanzelfsprekend met raad en daad bij.
De kachel of onderdelen ophalen of bekijken in ons magazijn te Uitwellingerga is geen probleem, wel graag even telefonisch contact opnemen voor een afspraak.

Voor meer info kijk op: Autoterm-Planar-standkachel

Desktop 2018 08 21 11 37 14

VBD Services