Douma Staal B.V.

Douma Staal B.V.

Douma Staal BV is een handelsonderneming op het gebied van staal, buizen, blankstaal, roestvaststaal en buiscomponenten. Vanuit onze vestiging in Sneek leveren wij aan onder andere machinefabrieken, staalbouwers, jachtwerven en bouwondernemingen. 
Zie voor meer informatie onze website: www.doumastaal.nl   

Douma Staal is een zelfstandig familiebedrijf dat is opgericht in 1918 door twee broers, Geert en Sippe Douma, die voorheen werkten in de wagenmakerij van hun vader. In het begin was het bedrijf gericht op de ijzerhandel. Na de tweede wereldoorlog besloot men om ook machines te gaan verkopen. Het bedrijf was gevestigd aan het Grootzand in de binnenstad van Sneek. In 1979 is het magazijn verhuisd en gevestigd op de huidige locatie op het industrieterrein 'Houkesloot'. Het kantoorgedeelte en de showroom van de machines bleven in de binnenstad van Sneek. 

een produkt uit de wagenmakerij van Douma

Sinds 1989 is ook het kantoorgedeelte en de showroom gevestigd op industieterrein ‘Houkesloot’. Vanaf dat moment veranderde de naam Douma’s IJzerhandel in Douma Staal en Machines. Men besloot om te stoppen met de verkoop van gereedschappen en kogellagers, de machines bleven wel. In 1995 heeft men besloten zich volledig te richten op de verkoop van staal en om de afdeling machines af te stoten. De naam werd vanaf dat moment ook gewijzigd in Douma Staal BV. 
Met een oppervlakte van 23.600 m², een computergestuurde boor- en zaaginstallatie en uitgekiende logistiek heeft Douma Staal een plek verworven tussen de meest moderne staalleveranciers van Europa. Vanuit de vestiging in Sneek worden binnen 24 uur de klanten bevoorraad met een modern en uitgebreid wagenpark. Algemeen directeur Geert Jan Douma behoort tot de derde generatie Douma en nam in de jaren tachtig het bedrijf over van twee takken van de familie. Douma Staal is succesvol dankzij een sterk team van medewerkers en door met beide benen op de grond te blijven staan, ook bij een economisch minder gunstig tij.