Hooghiemstra, Straal- en Coatingbedrijf

Hooghiemstra, Straal- en Coatingbedrijf

Straal- en Coatingbedrijf Hooghiemstra is een familiebedrijf dat al ruim 25 jaar actief is in het stralen en coaten. Van een eenvoudig geldkistje tot het meest luxueuze jacht: het wordt allemaal weer als nieuw dankzij het team van 10 medewerkers.

Schepen stralen

Hooghiemstra BV is momenteel marktleider in Nederland met de behandeling van +/- 250 schepen per jaar. Ons bedrijf is ideaal gelegen aan het Prinses Margriet Kanaal, slechts een paar kilometer van het Sneekermeer.

Naar wens van de watersporter geven wij zijn trotse bezit de behandeling waar het recht op heeft. Vele pleziervaartboten en vissersschepen komen jaarlijks weer als nieuw in de vaart.

In de loop der jaren hebben we een grote naam opgebouwd in de behandeling van onderwaterschepen. Het onderwaterschip wordt gestraald en in onze goed geoutilleerde coatinghal voorzien van een
5-lagensysteem op basis van 2-komponenten. Uiteraard met garantie.
In samenwerking met andere bedrijven op ons watersportgebonden industrieterrein kunnen wij u een uitgebreid dienstenpakket aanbieden. Wij transporteren uw schip voor of na onze behandeling naar bijvoorbeeld een jachtschilder, scheepstimmerbedrijf, RVS-bewerkingsbedrijf, doe-het-zelf loods of scheepsreparatiebedrijf. Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd laten wij het schip weer voor u te water.


Cabinestralen en conserveren

Een juiste voorbehandeling van het oppervlak is van essentieel belang voor een optimaal resultaat bij elk verfsysteem. Stralen vormt de belangrijkste voorbehandelings- en reinigingsmethode. 
In onze straalcabine van 8 x 30 meter en diverse spuitcabines kunnen wij objecten behandelen tot max. 50 ton en van diverse afmetingen. Maximale hoogte is 6 meter, de lengte kan variëren tot maximaal 30 meter. Omdat wij in al onze werkruimtes over kraanbanen beschikken zijn we zeer flexibel. Wij spuiten airless en airmix in alle gewenste verfsystemen in de door u gekozen kleur en kwaliteit.

 

Mobiel stralen

Met mobiel stralen kan Hooghiemstra u ook op locatie van dienst zijn. Voorbeelden hiervan zijn:

• het opruwen van betonelementen
• aanzettingen van gas- en waterleidingbuizen stralen
• stralen van binnenvaartschepen
• opruwen van diverse betonvloeren voor het hechten van
  coating
• stralen van schepen met een lengte van 27 meter of meer

Voor meer info zie onze website www.hooghiemstrabv.nl