Sportaccommodaties

In Oppenhuizen en Uitwellingerga zijn diverse accommodaties waar gesport kan worden, zowel recreatief als in competitieverband.

De meeste sportverenigingen zijn actief in MFC It Harspit, maar sommige verenigingen hebben ook hun eigen accommodatie, waaronder de voetbalclub en de tennisvereniging.

MFC It Harspit

MFC It Harspit biedt onderdak aan diverse sportverenigingen uit onze dorpen, waaronder de gymnastiek, volleybal- en badmintonvereniging. 

De sportzaal heeft alle belijning volgens officiële zaalsporteisen. Met een aparte ingang voor sporters naar ruime kleedruimtes, douches en toiletten. De grote tribune over de hele lengte van de sportzaal is bereikbaar via de hoofdingang. Deze biedt plaats aan maximaal 50 personen.

Adres:
P. Walmastrjitte 8 a
8625 HE  Oppenhuizen

Sportpark De Bou

Thuishaven van TOP'63 met twee voetbalvelden en een accommodatie met boven de kantine en onder de bestuurskamer en kleedruimtes. Beide velden zijn voorzien van veldverlichting.

 

Adres:
De Bou 39
8625 JB  Oppenhuizen
0515 559698

 

Tennispark TC Oppenhuizen

Gelegen aan de Z. van Burmaniastrjitte (naast CBS It Harspit) ligt het tennisparkje van tennisvereniging TC Oppenhuizen (opgericht in 1984).

Op het terrein bevinden zich twee gravelbanen, een oefenplek en het clubhuis met terras. De tennisvereniging organiseert clubtoernooien en enkele teams spelen competitie. 

Adres:
Zeino van Burmaniastrjite 14
8625 HW  Oppenhuizen

It Kymfjild

Het sport- en beweegpark It Kymfjild bij de tennisbanen is in november 2020 gerealiseerd op intiatief van Dorpsbelang en de werkgroep 'Top&Twel, Yn Beweging'. 

In dit parkje bevinden zich onder andere een crossbaan, een kleine fierljepschans en diverse sporttoestellen. Ook de pannakooi ligt bij It Kymfjild. Daarnaast is er een bloemenweide en zijn er fruitbomen geplant. It Kymfjild zou in november feestelijk worden geopend, maar dat kon door de coronapandemie helaas (nog) niet plaatsvinden.

De IJsbaan

De ijsbaan van Oppenhuizen en Uitwellingerga is thuishaven van IJsclub Rept U en gelegen tussen Sjaerdawei, Nye Dyk en Forbiningswei. 

Daarnaast worden op het IJsbaanterrein jaarlijks de dorpsfeesten georganiseerd

 

(foto's zijn van februari 2021)

De Gravinnepoel

Zwem- en recreatieplas voor jong en oud aan de Eastwei. 

De poel is ontstaan door zandwinning ten behoeve van de aanleg van de A7 in 1976. Daarbij zijn waterdoorvoerende zandlagen doorkruist waardoor het zwembad nu permanent gevoed wordt met vers water uit de diepere zandlagen.

Voor de zorg en exploitatie van het zwembad is de Zwemvereniging de Gravinnepoel verantwoordelijk. De vereniging zorgt er voor dat het zwembad vanaf 1 mei er weer tiptop bij ligt en voor leden gratis toegankelijk is. De zonneweide is voorzien van speeltoestellen, een zandbak met schoon zand en een beachvolleybalveld. 

Tennisbaan Plan de Grachten

Tennisvereniging De Grachten heeft een eigen tennisbaan gelegen naast De Gravinnepoel

Direct na het ontstaan van het Grachtenplan in 1974 is de tennisvereniging opgericht en werd ook de tennisbaan aangelegd. De tennisvereniging telt momenteel ca. 25 leden.


advertentie