Jachthaven De Watervriend

Jachthaven De Watervriend

Sinds 31 maart 2008 wonen en werken wij, de familie de Jong, met veel plezier op Jachthaven De Watervriend.

Wij kunnen u het volgende bieden:

  • Ligplaatsen met verschillende afmetingen en liggingen
  • Verhuurvloot bestaande uit 6 polyvalken, 1 Oceaan 18 en 2 motorvalken
  • Een botenkraan geschikt om boten tot 20 ton te kunnen takelen
  • Winterstalling, zowel aan de wal als in onze loods
  • Het (laten) verrichten van lichte onderhoudswerkzaamheden aan uw boot
  • Een gezellig (eet)café, van april tot oktober in de weekenden geopend
  • Kleine havenwinkel met een divers assortiment aan 'boot'schappen
  • Ruim opgezette, verwarmde sanitaire voorzieningen
  • Opslagruimte voor o.a. bootkussens, -inventaris en (dek)zeilen
  • Volop speelmogelijkheden voor de kinderen

Kijkt u voor meer informatie op de achterliggende pagina's of ga direct naar onze website: www.watervriend.nl

Kom gerust een keertje langs, de koffie staat voor u klaar!

Met vriendelijke groet,

Arie en Tamara de Jong

 


Vindt u het leuk om te zien en te lezen wat ons bezig houdt in en om de jachthaven? Wij plaatsen regelmatig foto's en berichten op onze social media pagina's.

Ligplaatsen

Gelegen aan de Horse, met open verbinding naar het Sneekermeer, biedt De Watervriend een ideaal startpunt voor het maken van vaartochten, waarbij u geen brug of sluis hoeft tegen te komen.

Met gezellige dorpjes en diverse (Marrekrite) aanlegplaatsen in de buurt bent u verzekerd van een plezierige onderbreking van uw vaartocht.

 

 De haven heeft ongeveer 250 ligplaatsen met diverse afmetingen en liggingen, voorzien van een punt- of zijsteiger. Tevens staan er verdeeld over het terrein diverse stroomkasten en beschikken wij over 1 centraal watertappunt.

Aan de Zuidendstervaart, in de nabijheid van de faciliteiten, bevindt zich een aantal ligplaatsen die, vanwege de afmetingen en de aanwezige zijsteiger, met name voor de kleinere zeil- en motorboten geschikt zijn. 

Aan de jolletjes is ook gedacht: zowel voor bij de kraan als achter bij het weiland bevindt zich een steiger waarop u zelf uw bijbootje kunt stallen.

De ruime indeling van de haven zorgt ervoor dat u, met meer dan twee scheepslengtes, met gemak uw ligplaats kunt in- en uitvaren.

Voor elke soort en grootte bestaat bij ons een geschikte afmeermogelijkheid.

 

Winterstalling & Onderhoud

In de winterperiode bent u bij jachthaven De Watervriend ook aan het juiste adres. Uw schip kan zowel binnen in onze loods als buiten op het terrein worden gestald.

Het uit het water halen van uw schip gebeurt in onderling overleg, wat voor ons en u het beste uitkomt.

De jachthaven beschikt over een botenlift met een hefvermogen van 20 ton, waarbij het ook mogelijk is uw boot met staande mast aan de wal te stallen. Daarnaast beschikken wij over een afspuitplaats welke voldoet aan de huidige milieu-eisen.

Uw boot wordt, nadat het onderschip met een hogedrukreiniger is schoongespoten en gewassen, op een scheepsbok gezet en met een botenkar naar de stallingsplaats getransporteerd.

In het voorjaar wordt, na een onderling gemaakte afspraak, uw boot weer te water gelaten. Het winter- en/of vaarklaar maken van uw schip behoort ook tot de mogelijkheden.Indien u in het voorjaar zelf lichte werkzaamheden wilt (laten) verrichten aan uw schip, kunt u in onze 800 m2 grote loods een plek huren. Wilt u bepaalde werkzaamheden aan derden uitbesteden, dan kunnen wij dit voor u regelen. Onze contacten met betrouwbare vaklieden staan garant voor een zorgvuldige uitvoering.