Philadelphia.

">

Zorgboerderij Eastwei

Zorgboerderij Eastwei

Eastwei is een intensieve zorg- en woonlocatie in Oppenhuizen. Hier wonen mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) of moeilijk verstaanbaar gedrag (MVG). De Eastwei is een zorgboerderij, onderdeel van Philadelphia.

Wonen bij Eastwei
Onze verbouwde boerderij is prachtig. En heel ruim. De bewoners zijn tussen de dertig en zestig jaar. Iedereen heeft een eigen appartement. Met huiskamer, slaapkamer, douche en wc. In de gemeenschappelijke woonkamer is het altijd gezellig. Daar eten we samen.

Ondersteuning
Op de boerderij krijg je ondersteuning bij het wonen. En je kunt hier naar de dagbesteding. De bewoners zijn heel verschillend. Alle bewoners hebben een verstandelijke beperking en complexe gedragsproblemen. De begeleiders helpen waar jij het nodig hebt. Hierover maken we samen duidelijke afspraken. Die schrijven we op in het ondersteuningsplan. De begeleiders zijn er 24 uur per dag.

Veel te doen
Het is er heerlijk rustig. Je kijkt uit over de weilanden en het water. Toch is er ook veel te doen. Er zijn bewoners die vissen. We wandelen veel. We verzorgen de dieren. We maken kaarsen. En soms varen we een stukje met de boot.

De boerderij ligt aan de rand van het pittoreske tweelingdorp Top en Twel, Oppenhuizen-Uitwellingerga. We hebben leuke contacten met de inwoners van het dorp. We maken vaak een praatje.

De Philamare

Met dit stoere werkschip houden de bewoners van de zorgboerderij de vaarten en meren rondom de dorpen Oppenhuizen en Uitwellingerga schoon.

De Philamare is in 2011 gedoopt en is door onder andere sponsoring en inzamelingsacties tot stand gekomen. Ook diverse bedrijven uit Top en Twel e.o. hebben hun steentje aan het project bijgedragen. 

Jaalijks op Himmeldei is de Philamare een van de vaste deelnemers voor de eerste schoonmaakactie op het water voor aanvang van het watersportseizoen.