Mienskipsorkest Toppenhuzen

Mienskipsorkest Toppenhuzen

Het tweede Mienskipsorkest van Stichting Nij Lûd.

Stichting Nij Lûd is ontstaan uit het Mienskipsorkest Workum, een initiatief van dirigent en musicus Guus Pieksma. De stichting wil laten zien dat samen muziek maken geweldig is om te doen én dat iedereen het talent heeft om dat te leren.

Door de corona maatregelen kunnen we helaas niet samen muziek maken, maar bent u desondanks geinteresseerd, neem dan contact met ons op.

Het mienskipsorkest is ontstaan uit allemaal doorgestroomde muzikanten uit de Nij Talint Orkesten in Scharnegoutum, Heeg en Top en Twel. Daar leerden volwassenen zonder of met muzikale ervaring een blaas- of slagwerkinstrument bespelen. De repetities van die Nij Talint Orkesten werden wreed onderbroken door corona, toch bleven de we gemotiveerd en oefenden thuis fanatiek, ondersteund door de enthousiaste vlogs van initiatiefnemer Guus Pieksma. Half juni 2020 pakten we de draad weer op om de  eindpresentatie te geven van de Nij Talint Orkesten.

Nu willen we niets liever dan samen muziek maken en gaan ze samenspelen in het Mienskipsorkest Toppenhuzen. Voorbeeld is het Mienskipsorkest dat in Workum (40 muzikanten) actief is.

De repetities van het Mienskiporkest, dat bestaat uit circa 35 volwassen koper- en houtblazers, die nog maar kort les hebben of die na lange tijd niet te hebben gespeeld weer opnieuw zijn gestart. Het orkest staat onder leiding van Guus Pieksma.

 

Guus vlogs

Even voorstellen....dirigent Guus Pieksma

Ik ben in 1966 geboren in Uitwellingerga. Een tweelingdorp naast Oppenhuizen onder de rook van Sneek. Alles wat met muziek te maken heeft, heeft invloed op mijn leven gehad. Als zevenjarige liep ik mee met de plaatselijke drumband en iets later ben ik bij de brassband in het dorp gaan spelen.

Bij de muziekschool in Sneek heb ik blokfluit, piano- en slagwerkles gekregen.Na de middelbare school ben ik gaan studeren aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden, met als hoofdvak slagwerk en piano.

Daarnaast heb ik orkestdirectie gestudeerd.Hierna heb ik mijn opleiding vervolgt aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam.

De opleiding in Amsterdam is echt klassiek gericht en je wordt opgeleid als uitvoerend musicus. Mijn docenten voor kleine trom en pauken waren Jan Pustjens en Jan Labordus van het Concert Gebouw Orkest.

Melodisch slagwerk werd onderricht door Peter Prommel. Naast de klassiek gerichte opleiding ben ik tevens opgeleidt in drums, multi percussie en ensemblespel.Als slagwerker heb ik veel gespeeld in symfonieorkesten en ensembles maar ook solistisch opgetreden.

Een muzikale groet,

Guus Pieksma

Hoe is it der mei!

Nij Talint Orkest De Legeaën

Presentatie Nij Talint Orkest De Legeaën Zaterdag 12 december Zuiderkerk te Sneek   Nij Talint Orkest brengt gezelligheid, ontspanning en energie.

Foto's & Video's


advertentie