2023-01-21 07:36:26
zaterdag 21 januari 2023

Geslaagde biljartclinic voor de jeugd in it Harspit

Samen met de Jeugdclub organiseerde it Harspit voor het eerst een biljartclinic voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar en met een opkomst van 21 jongens en meisjes was dit meteen een groot succes. 

De clinic werd gegeven door Rimmer de Jong, Anne de Jager, Grytsje Dijkstra en Jelle de Jager, ervaren biljarters uit het dorp, die de jeugd de basisbeginselen van het biljartspel hebben bijgebracht. Alle jongeren deden volop mee op de vier biljarttafels in it Harspit en waren leergierig om zich het biljarten eigen te maken. Het enthousiasme was groot en de gelouterde biljarters zagen al het nodige talent bovendrijven. 

De avond werd afgesloten met een drankje en een patatje en sommigen konden er daarna nog geen genoeg van krijgen en bleven nog een tijdje doorspelen op het groene laken. Een mooie geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Dat vonden de jeugd en de leermeesters zelf ook. Binnenkort wil de evenementencommissie van it Harspit ook een clinic organiseren voor de oudere jeugd vanaf 17 jaar. Hopelijk is het enthousiasme dan net zo groot!


advertentie