2024-06-10 20:30:20
maandag 10 juni 2024

Heale Hin Festival wie gjin heal wurk!

Zonnige temperaturen bleven dit weekend uit maar het deed niets af aan de gezellige sfeer tijdens de dorpsfeesten.

BINGO
Traditiegetrouw begonnen de feesten met de bingo. De tafels zaten vol, de boekjes waren uitverkocht en jong en oud luisterde naar het gekakel van de presentatoren. Hetzelfde fanatisme was de dag erna te bespeuren tijdens de kinderspelen. Er was ook een kinderdisco en er werd gespeeld in het zand.

Dizze heale hin hat sin
Vrijdagavond moest het feest wat op gang komen en leek de tent (groter dan die van vorig jaar) in het begin vrij leeg. De band TimeMaud wist echter met hun enthousiasme toch menigeen aan het dansen te krijgen. De jeugd schoot ondertussen voor merkwaardige prijzen in de schiettent en de zweef draaide door terwijl de zon onderging. Voor de hongerige aanwezigen waren extra ‘heale hinnen’ ingekocht, al bleek dit voor zaterdag niet eens genoeg te zijn.

Van shantyliederen tot Europapa
Na een goede nachtrust waren de die-hards namelijk al om 12.00 weer paraat in de tent. Voor een 12 uren non-stop durend programma. Veel lokale muzikanten kwamen aan bod, ook de jongere generatie was vertegenwoordigd. De zaterdagavond beloofde het klapstuk te worden, met de populaire band Smûk. Een beetje spanning was voelbaar omdat het feest vorig jaar, door de onverwachte grootse opkomst van buitenaf, toen bijna dreigde te ontsporen. Het bestuur was nu voorbereid en had een streng deurbeleid. De hele avond is vrij rustig verlopen.

Petje af
De kerkgangers sloten de zondagochtend de feesten af met een kerkdienst in de tent. Daarna begon het grote opruimen en schoonmaken. Petje af voor de vijf bestuursleden en de vrijwilligers die dit allemaal weer mogelijk hebben gemaakt. Want it ‘Heale hin’- festival wie seker gjin heal wurk.


advertentie