2021-10-07 20:22:28

Regenboogvlaggen voor Fryslân op de HermesTsjerke

maandag 11 oktober 2021 Plaats: Hermes-Tsjerke Aanvang: 09:00

“Regenboogvlaggen voor Fryslân”

Deze kleurrijke actie is opgestart door een groep ouders, ‘Moeders en Vaders van Friesland’. Wij hebben een plan: tussen 11 en 16 oktober 2021 door heel Friesland de Regenboogvlag in top hijsen. Niet alleen in Leeuwarden vanwege Roze Zaterdag op 16 oktober, maar door onze hele provincie. Die week (vanaf Coming Out Day op 11 oktober tot en met Roze Zaterdag op 16 oktober) laten we zien dat iedereen hier welkom is en zich geaccepteerd mag voelen. Wat je kleur, afkomst of seksuele geaardheid ook is.

Naast alle kerken vragen we ook de horeca, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, verzorgingshuizen, sportverenigingen, hulpdiensten, gemeenten et cetera om bij de actie aan te sluiten.

Dat deze actie ook anno nu nog nodig is blijkt helaas nog dagelijks. Ook in Friesland hebben lhbti+’ers last van uitsluiting, pesterijen en discriminatie. Op school, het werk, tijdens het sporten…laat u ook zien dat jullie solidair zijn met onze lhbti+ community? Hijs dan een Regenboogvlag. Een helder statement dat met kracht laat zien ‘hier ben je gelijkwaardig en welkom’.

Voor meer informatie:  Lenie Lap
mob. 06-40888228 e-mail h.p.lap@knid.nl  

Warme en kleurrijke groet namens ‘Moeders en Vaders van Fryslân’,

Arie, Ellen, Jan, Martine, Rixt, Tineke, Sipke Jan en Lenie
 


Geplaatst door: Hermes-Tsjerke

advertentie